Ga naar inhoud


[Essent] Test met 100 megabit-verbinding


Gast

Aanbevolen berichten

Kabelbedrijf Essent wil als experiment 20.000 huishoudens aansluiten op een symmetrische internetverbinding van 100 Mbps.

 

De technologie die bij de proef centraal staat, is ether to the home (etth). Essent wil hiervoor gaan samenwerken met het Finse bedrijf Teleste. Voor de proef zullen 20.000 huishoudens nodig zijn die via de coaxkabel de zeer snelle verbinding willen proberen.

 

Zo'n drie jaar geleden gebruikte Essent Boxmeer als proeftuin bij een test van een symmetrische 10 Mbps internetverbinding via de kabel. Zo'n 10.000 huishoudens beschikken daar inmiddels over zo'n 10 Mbps-lijn. De proef met de 100 Mbps-verbinding vindt waarschijnlijk elders plaats, zo laat Essent weten.

 

Bij ethernet to the home wordt de computer direct, zonder kabel- of adsl-modem, in de ethernetaansluiting van de wandcontactdoos aangesloten. De snelheid van de verbinding is volgens Essent constant en niet afhankelijk van bijvoorbeeld de afstand tot de wijkcentrale, zoals bij adsl.

 

"De aansluiting werkt altijd, ook zonder internetabonnement", aldus Essent. "Er wordt pas een bedrag in rekening gebracht vanaf het moment dat er diensten worden afgenomen, eerder niet."

 

bron: Webwereld

Link naar reactie
Delen op andere sites


dan heb je gelijk een goeie router nodig.. de meeste kleine thuisroutertjes trekken echt geen 100 mbit snelheden en dan praat ik niet over het switchje wat erin gebakken zit <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Diverse meuk... maar dat boeit niemand toch.. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...