Ga naar inhoud


SG2100A en een skystar2


Gast

Aanbevolen berichten

Hoi, heb gezocht hier (misschien staat het hier wel maar niet in mijn taal) maar niets gevonden.

 

Ik heb vandaag een skystar2, SG2100A (diseqc motor), en de rest aangeschaft. Ik heb nu Astra 1 ontvangst met de motor ertussen. Nu zou ik graag gebruik willen maken van de Astra 2 maar ik weet niet hoe die motor te laten draaien met die Skystar kaart.

 

Misschien moet ik hier software voor hebben of voldoende geduld dat de wind 'm de juiste kant heen waait <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> ...... ik weet het niet.

 

Dus als iemand mij zou kunnen helpen....

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoi en welkom hier .

je moet op zoek naar een motor stuur programma er zijn er verschillende ,bvb SS2DISEqC1.7 ( 1.9) of andere je kan dan usals gebruiken.

Dreambox 800HD 90 cm noname Draaibaar openPLI powerd
Dreambox 500HD 90cm Draaibaar OpenPli powerd
2x skystar2 + Prof 7300 op draaibaar 90cm

Arriva 102 mini voor onderweg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals Jalza al aangaf, daarvoor zijn plugins. De bekendste is SS2DiSEqC van MiBi. De laatste versie is de 1.9.

Met welk DVB programma werk je ?

De bekende programma's progDVB, DVBdream, MyTheatre, altDVB enz kunnen met plugins werken.

DVBviewer het programma dat Technisat met de Skystar 2 meelevert heb ik momenteel niet geïnstalleerd, maar ik meen dat dat ook met plugins kan werken.

Denk er wel om dat je voor deze plugin een aangepaste SkyNET.sys nodig hebt. Mibi heeft als laatste de versie 4.3.0 aangepast dus die zul je dus even in de plaats van de standaard SkyNet.sys in je C:\Windows\System32\Drivers\ directorie moeten zetten.

Op het DVBNetwork forum staat in het Skystar 2 topic een sticky over deze plugin waar MiBi zelf ook post, dus lees dat eerst eens even door.

 

Pas met de Skystar 2 wel op met het stroomverbruik naar de schotel.

Als je de mogelijkheid hebt test dan eerst de motor vanuit een andere ontvanger en, als alles goed draait, schakel dan over op de Skystar 2.

De power convertor op de Skystar 2 kaart is niet tegen overbelasting beschermd. Als er overbelasting optreed, door b.v. een sluiting in de coax of bij een F connector of door een vastzittende of zwaar draaiende motor, gaat er op de kaart een spoeltje defect waarna je alleen nog maar lage band transponders kunt ontvangen.

Er zijn veel gebruikers die al jaren een motor vanuit een Skystar 2 besturen, dus het is wel mogelijk ondanks het feit dat Technisat de kaart alleen voor DiSEqC 1.0 specificeerd en de power convertor voor de LNB spanning er eigenlijk ook niet op brekend is.

Daarom is enige voorzichtigheid geboden.

Wil je helemaal op zeker spelen kun je de SG2100A extern voeden, maar dan moet je de print in de motor modificeren en een extra voedingskabel naar de motor trekken.

Voor knustselaars die daarmee aan de gang willen, als bijlage een pps presentatie van jerryt die hij poste op het MyTheatre forum hoe dat gedaan kan worden bij een SG2100. Of de SG2100A dezelfde print heeft weet ik niet. De bijlage moet jammer genoeg in zip formaat omdat een pps file niet gaat.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de dvbviewer die standaard bij de kaart komt. Deze heeft wel een dir voor plugins maar nergens te vinden in prog zelf om te activeren???? Nu heb ik dus ook de laatste progdvb geinstalled met de SS2DiSEqC van MiBi en skynet.sys in de system32 dir. ik krijg bij progdvb alleen maar foutmeldingen als deze; progdvb engine, Erorr! menu ID conflict!, SS2DiSEqC v1.9. Als ik de divice list wil openen ook weer een fout en daarna sluit die zichzelf..... ik wordt hier moedeloos van.

Ik werk met P4, win2K pro, 512Mb.

 

SS2DiSEqC.exe werkt trouwens wel op zichzelf, kan hiermee de schotel bewegen.

Maar nog steeds geen werkend progje waar ik zelf mee kan werken. Volgens de meneer in de winkel is het helemaal niet zo moeilijk, je moet gewoon even lezen op internet. Misschien dat jullie nog tips hebben anders is voor mij de lol eraf, ben alleen maar aan het lezen geweest en stellen van de schotel en nog geen kanaal van mijn keuze kunnen ontvangen/kijken. Mytheatre werkt ook niet, geeft geen beeld. DVBDream, alleen maar een zwart venster en kan klikken wat ik wil...... moet wel zeggen dat de schrijvers zeer hun best hebben gedaan de programma's zo gebruikersonvriendelijk te maken als mogelijk (voor een leek dan).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, zo vergaat het de meesten als ze met hobby projecten als de Skystar of de Dreambox beginnen. <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> En als het eenmaal loopt heb je vaak geen idee meer waarom het allemaal zo moeilijk ging in het begin.

Één van de problemen is dat er vaak op veel gebieden gelijk geéxpirimenteerd wordt waarbij het totaal onoverzichtelijk is waar en wat er fout loopt.

Ik heb een maand of wat geleden weer eens wat met de nieuwe drivers voor de SS2 getest en kwam toen tot de ontdekking dat voor mij de Skynet.sys 4.2.8 het beste werkte. Ergens moet nog een draadje staan waarom precies.

Ik ben de laatste maand met de Skystar 1 CI bezig geweest en heb even allen van de SS2 eruit gegooit omdat dat eerst ook voor geen meter lopen wilde.

Vandaag wilde ik "even" met de SS1 CI en DiSEqC 1.2 gaan testen, maar dat loopt ook helemaal niet. Ik zal morgen de Skystar 2 er weer inzetten en eens kijken hoe het met progDVB een SS2DiSEqC zit. Ik moet echter eerst mijn twin LNB vervangen, omdat deze 200 mA trekt en dat blijkt voor de SS1 CI te veel om er ook nog een motor bij aan te sturen. Zo gauw er een commando naar de motor gaat valt de spanning op de coax naar rond de 7V terug en moet ik eerst de coax afkoppelen voordat ik weer de normale 13 of 19V krijg. Nu heb ik nog een twin LNB liggen 115 mA trekt. Dat lijkt mij vooral voor de SS2 ook gezonder. Die heeft nl niet zo'n mooie beveiliging als de SS1 CI die terugvalt naar 7V bij overbelasting, maar verder wel heel blijft zo te zien.

 

Ik zou eerst zorgen dat ik een combinatie progDVB en de Technisat Skynet driver goed aan de praat heb, en dan stap voor stap verder uitbreiden. Maar, het kost veel lezen, testen en proberen. Lees de andere posts in dit topic er maar eens op na. Ik werk nu met progDVB 4.72.3, maar dat heb ik opgestart met de SS1 CI daarvoor werkte ik met 4.71.5 en de Skynet.sys 4.2.8.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

eindelijk gaat het een beetje lukken. Heb nu goed signaal, geen foutmeldingen meer bij progdvb, alleen nu wil de schotel niet meer draaien met het SS2DiSEqC.exe progje (als plugin in progdvb. Ik kan coordinaten ingeven enzo maar draaien doet ie niet.

 

iemand?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je de mogelijkheid om spanning te meten? De kans dat het iets dergelijks is als ik met de Skystar 1 CI had gisteren is zeker aanwezig. De Skystar 2 kan ongeveer 350 mA stroom voor de LNB en de motor leveren. De meeste motoren gebruiken 200 tot 300 mA om te lopen en 300 to 400 mA om te starten. Het kan best zijn dat de SS 2 net niet genoeg stroom kan leveren om de motor uit de hoek te krijgen. Als hij eenmaal loopt gaat het beter. Zet in ieder geval de SS2 op een horizontaal gepolariseerde transponder voordat je de motor aanstuurd, dan is de LNB spanning 19V en loopt de motor wat makkelijker.

Als je de spanning op de coax kunt meten, ik gebruik daarvoor altijd zo'n F connector T stukje om de meter te kunnen aansluiten, dan moet er rond de 13V of 19V staan, afhankelijk of er op een horizontale of verticale transponder afgestemd is.

Als de spanning duidelijk lager wordt als er een commando naar de motor gaat kan de SS2 de gevraagde stroom niet leveren. Pas dan op dat je die toestand niet te lang laat aanhouden i.v.m. overbelasting van de power convertor op de SS2.

 

Zie je geen spannings verschil na een commando naar de motor dan ligt het probleem waarschijnlijk in de drivers of de instelling daarvan.

 

Ik heb ondertussen ook weer een SS2 in mijn systeem en zal vanavond proberen om de DiSEqC 1.2 sturing aan de praat te krijgen.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is nog steeds niet wat ik wil maar, ik zie een einde komen. Die motor zou ongetwijfeld een verkeerde driver van mij krijgen maar werken doet ie niet. Ik heb gekeken of er stroom op staat maar ook dat is ok (led is groen en LNB krijgt ook voldoende).

 

Dacht dat ik eindelijk op de astra 2 zat zit ik weer op de astra 1, dat probeer ik morgenochtend wel uit te zoeken. Trouwens als ik op de astra 1 zenders kijk zie ik nederland 1 enzo. Deze zijn FTA maar ze doen het niet. Wat moet ik hier nou weer voor hebben? Ik zie wel dat je een hoop moet lezen en uitvogellen voor je alles aan de praat hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja er zitten veel haken en ogen aan het sat gebeuren. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Ik he gisteravond met de SS 2 en de plugin van MiBi gespeeld en het vanuit proDVB ook nog niet aan de praat gekregen. Bij mij is dat duidelijk een driver probleem. Ik gebruik progDVB V 4.72.3, en die werkt goed met de Technisat SkyNet.sys V4.4.0.

Maar zo gauw ik de door MiBi aangepaste drivers 4.3.0 , 4.2.8 of 4.2.2 wil gebruiken gaat het mis. progDVB geeft wel aan dat er signaal is, maar ik kan geen transponders scannen en heb geen beeld. Bij verschillende drivers springt progDVB eruit als ik de device list opvraag. Ik zal vandaag proberen een combinatie te vinden die wel goed werkt. Misschien kan iemand die zijn schotel goed kan bedienen vanuit progDVB even opgeven welke versie van progDVB hij gebruikt, en welke versie van de SkyNet.sys driver. De laatste is te vinden in het apparaatbeheer onder netwerkadapters, TechniSat DVB-PV TV Star PCI. Daar kun je via eigenschappen, stuurprogramma de Stuurprogrammaversie aflezen.

 

Vanuit de laatste versie MyTheatre V35.3 met de daarbij geleverde SkyNet.sys V4.4.0 kan ik de motor wel bedienen. Deze versie heeft nu zijn eigen DiSEqC 1.2 besturing zonder de MiBi plugin. Dit is echter alleen V1.2 en er wordt geen Usals ondersteund. Denk er ook om dat MyTheatre geen freeware is. De ongeregistreerde versie loopt steeds één uur en springt er dan uit, na weer opstarten heb je weer een uur. Registratie kost $ 40,-

Ik hoop vandaag nog wat tijd te hebben om verder te testen.

 

Wat betreft je tweede vraag over de Nederlandse zenders, die zijn echt niet FTA hoor behalve BVN dan. Daar moet je inderdaad nog wel het een en ander voor hebben. Met de SS2 zijn er twee mogelijkheden, of een Phoenix compatibel programmer op de serieële poort met een Canaal Digitaal smartcard en de PoormansCam plugin, of via een netwerk verbinding met een daarvoor geschikte ontvanger met een CD smartcard cardsharing plegen. Als programmer zijn de Mastera programmers geschikt en de Infinity Phoenix USB. Het kan geloof ik ook met een CAS2 interface en de addon die daarbij te krijgen is. Er zijn ondertussen vrij veel ontvangers waarmee cardsharing mogelijk is, b.v. de Dreambox, maar ook sommige Humax en Phillips types naar ik meen.

Je hebt voor de Ned. zenders in ieder geval een Canaal Digitaal smartcard nodig met een Settopbox abonnement als je tenminste ook de commercieéle zenders wilt zien. Een CD card zonder settopbox abonnement geeft alleen de publieke zenders 1 2 en 3 vrij.

 

Succes, en houdt ons op de hoogte van de resultaten, doe ik ook.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Misschien kan iemand die zijn schotel goed kan bedienen vanuit progDVB even opgeven welke versie van progDVB hij gebruikt, en welke versie van de SkyNet.sys driver.

 

Apparaatbeheer\Netwerkadapters\B2C2 Broadband Reciever PCI Adapter meldt onder Stuurprogramma: 4.2.8.9999

ProgDVB Version 4.56

Draait met het programma van MiBi: soms pas na aandringen (nog eens handmatig klikken)

Ik wilde eigenlijk de nieuwste ProgDVB installeren, maar ik zie er geloof ik maar van af: het werkt nu ....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toevallig ondervind ik nu hetzelfde probleem als die jij noemt. Gisteren gewoon kunnen kijken kijken, vandaag geen beeld of geluid maar wel signaal. Na het opnieuw proberen te scannen geeft die aan dat die helemaal geen kanaal kan vinden, maar wel dat er signaal is???? Wat heb jij hier aan gedaan?

 

My theatre zal ik later eens gaan proberen, eerst maar eens kijken of ik oudere drivers van die skystar 2 kan vinden, volgens mij zitten hier ook veel kinderziektes in.

 

Over die NL1,2,3 ...... daar ga je mij te ver. Ik zal hier eerst eens op mijn gemak over moeten lezen, al die termen en namen zeggen mij nog niets.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb dat draadje gelezen van GURU waarin jij het volgende zegt

 

Het groene schoteltje rechts onder in de taskbar is van Setup4PC, dit programma staat los van het DVB programma dat je gebruikt in jou geval dus DVBviewer.

Ik schakel hem meetstal uit, maar je kunt hem ook laten staan. Ik heb ooit eens wat problemen aan dit programma geweten, en daarom schakel ik het altijd uit.

 

Ik heb die dus uitgezet opnieuw gereboot en het werkte weer!!! <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> (heb nu weer beeld en geluid dus)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Herculess. Bedankt voor je opgave. Ik zal die combinatie ook eens proberen.

 

@MrPuck, nou het houdt je aardig bezig zie ik wel. <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> Net als mij hoor. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Wat betreft dat wel signaal en geen beeld heeft bij mij waarschijnlijk te maken met de manier van drivers wisselen. Dat deed ik gedeeltelijk op de "MiBi" manier, n.l. alleen de SkyNET,sys wisselen. Maar na veel stuk lopen en lezen kom ik er achter dat ook de SkyDll.dll roet in het eten kan gooien. De SkyNET.sys wordt met de Technisat drivers geïnstalleerd, en de SkyDll.dll met het Server4PC gebeuren. Doordat ik nu regelmatig SkyNET.sys versies wisselde kwam het waarschijnlijk voor dat de SkYNET.sys en de SkyDll.dll wat versie betreft zover uit elkaar liepen dat ze niet met elkaar wilden samenwerken.

Door dan consequent weer alles van één versie te laden kwam alles weer goed.

 

Wat jij aangeeft, gisteren alles goed en de vanmorgen geen beeld meer kan iets dergelijks zijn, je wisseld het een en ander zonder een restart van het systeem, en het gaat werken, maar bij de volgende restart sprokkelt Windows een andere combinatie bij elkaar omdat in de registry naar andere versies verwezen wordt dan jij met de hand het laatst geladen had. Daarom, het goed bijhouden wat en hoe je wat doet is erg belangrijk.

Daar komt nog bij dat gisteren de Taquilla's nog prima werkten en vandaag niet meer, niet omdat het binnen progDVB of de softcam fout gaat maar gewoon omdat D+ je een loer draait omdat ze de instelling van de codering veranderd hebben. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> De Taq's zijn we dus voorlopig weer even kwijt. Maar, je kunt je er even rot naar zoeken. <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

Ik heb er vandaag niets aan kunnen doen, en de komende dagen staat het sat gebeuren ook even op een laag pitje, maar, als jullie braaf doorwerken zijn mijn problemen daarmee misschien ook opgelost <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Succes Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...