Ga naar inhoud


grootte file veranderd als in dreambox geplaatst met filezilla


fredzetee

Aanbevolen berichten

ik heb hier een file van 167 bytes groot, nl gbox-cam.sh. die staat in gemini 2.8 in de script directory, bij mij in flash.

Haal ik die file op uit de flash met filezilla en zet 'm op mijn locale harddrive is die nog steeds 167 bytes groot. Verplaats ik 'm vervolgens naar een image op de usb stick met filezilla word die plots 189 bytes groot. Haal ik hem er weer af naar de PC blijft die 189 en zet ik hem in een andere directory (als experiment) op de usb stick blijft die 189 bytes groot.

 

Iemand enig idee hoe dat komt?

 

(normaal is dit niet erg boeiend maar omdat ik alleen de flash image op gbox aan het draaien krijg en alle andere files van gbox wel gelijk in grootte blijven krijg ik het idee dat het hier iets mee te maken heeft)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het enige dat ik mij kan bedenken is dat filezilla converteerd van Unix -> Dos formaat. Aangezien je de kopieerslag op je PC doet heb je kans dat filezilla automatisch carriage-returns toegoegt aan textbestanden.

 

Als je het bestand op je DB met 'vi' opent, zie je dan cr's ? (^M)

Link naar reactie
Delen op andere sites

wil ik best proberen maar "vi"ken ik niet hoe werkt dat via telnet? Ik heb het ondertussen gevonden inderdaard via telnet. Voordat ik het op mijn bestand loslaat..... hoe kom ik weer uit vi, ik bedoel met welke toetsenbordcombi?

 

 

Zijn scrips gevoelig voor returns dan of zo?

Link naar reactie
Delen op andere sites

vi sluit je af met:

 

:q!

 

en dan enter

als dat niet werkt, dan eerst op escape slaan en nog een keer proberen.

 

Unix, Windows en MacOS hebben alle drie een ander idee van wat een "enter" is. In windows is het \r\n (carriage return, newline); In Unix is 't gewoon \n, en op de Mac is 't \n\r, om 't leuk te houden <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

De meeste snappen er niet veel van als ze verkeerde "enters" tegen komen. Scripts in ieder geval niet. Veel FTP programma's converteren dit dus automatisch (dat is dus gelijk het verschil tussen ascii mode en binary mode in ftp). Dit verklaart dus het verschil in grootte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad, zojuist gechecked, het lag aan de file transfer mode. Nu werkt de script ook,dus......scripts met filezilla (.sh files) in binary mode transfereren anders doet die het niet!

 

Hartstikke bedankt eenieder! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...