Ga naar inhoud


Nieuwe router! dreamview, videolan en web-x werkt (bijna) niet meer


Loeki

Aanbevolen berichten

Beste gebruikers,

 

Zoals de titel al zegt: Ik heb een nieuwe router (Linksys WAG54GS) en ik krijg (bijna) geen beeld en geluid meer op zowel PC die bedraad is en de laptop die draadloos is. Het zijn flarden van beeld en geluid van nog geen seconde en dat terwijl het op mijn vorige routers prima werkte. Dit waren een Linksys BEFSR41 en een Linksys WAG354G. De WAG354G is terug naar Linksys gegaan vanwege WiFi uitval en heb daar de WAG54GS voor terug gekregen. De dream box7020 (Pli diam.)is gewoon bedraad aangesloten en werkt ook prima, niets aan veranderd in de tussentijd. Zou er bij deze router iets opengezet moeten worden of een instelling worden veranderd? Bij de vorige nooit gedaan en werkte altijd goed. Ik ben al een tijdje aan het pielen, maar kom er niet uit. Hoop dat iemand mij hier wijzer kan maken.

Alvast bedankt

Grt,

Winn

DM800HD...Newnigma...80cm Schotel...4 x LNB...

Link naar reactie
Delen op andere sites


hoi,

 

Kan je op je pc de lan of wlan snelheid niet opvragen.

Als je soms flarden doorkrijgt denk ik dat je snelheid te laag is.

 

Als ik op de pc naar de programma's op de dreambox kijk (draadloos) dan zit mijn snelheid zo rond de 8 a 10 Mbps.

 

mvg

dreambox two ,  BigBisat met Smart Titanium, Alps, en 2 X Inverto Black Ultra

VU+ solo2 met defecte tuners

Link naar reactie
Delen op andere sites

tja, ik weet niet waar ik dat precies kan zien, dus heb ik een bestand van de dream geupload naar de laptop (zit nu buiten in de tuin) met WS_FTP. Dat was dus zo rond de 4 a 5 KB/S. Van de laptop naar de dream gaat een stuk sneller. Het is wel duidelijk dat het aan het netwerk ligt, maar hoe komt dat zo ineens, toch iets anders aan deze router? Zal dan toch die elco's moeten vervangen in de dream, kijken of dat helpt. Bedankt voor je reaktie...

 

Gr,

Winn

DM800HD...Newnigma...80cm Schotel...4 x LNB...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Linksys is gewoon een slecht budget merk. Je hoort vaak problemen over de autosensing. Dit zou ook zomaar zoiets kunnen zijn. Iig een bekend probleem met een dm7020.

 

Oplossing, extra switch/hub van ander merk tussen dream en router plaatsen gok ik zo. (en ga nou niet je garantie verneuken met je elco's)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Oplossing, extra switch/hub van ander merk tussen dream en router plaatsen gok ik zo.


Ik heb de dream even in mijn printserver geplugd (toevallig ook van Linksys <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />) en nu werkt het wel goed. Zowel draadloos als bedraad. Toch vreemd, maar goed...je oplossing werkt inderdaad.. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Gr,
Winn

DM800HD...Newnigma...80cm Schotel...4 x LNB...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij is het probleem dat recentere routers zo volgestopt worden met functionaliteit dat de (beperkte) processor die daarin zit niet meer voldoende CPU cycles overhoudt om nog een beetje vlot te kunnen switchen op de LAN-poorten. Ik heb dit op mijn router ook geconstateerd, terwijl een simpele switch het perfect doet.

 

Ik heb nu alle apparatuur aan die simpele switch hangen en een kabel gelegd tussen de switch en de router t.b.v. internet access. Werkt als een speer. De communicatie tussen de PC's gaat merkbaar sneller zo.

 

Groeten,

 

dMITRY

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...