Ga naar inhoud


heel veel advies nodig bij aanschaf set


Gast aliberto

Aanbevolen berichten

Gast aliberto

Goedendag,

 

ik ben al een paar weken op internet aan het rondneuzen wat voor mij nou de juiste combinatie zal zijn en om eerlijk te zijn weet ik het nog steeds niet.

Ik heb 2 maanden geleden een JVC HD recorder gekocht en mijn breedbeeld tv is ook nog maar 2 jaar oud( geen plasma of lcd tv).

Dus ik denk dat ik niets heb aan een High Definition Decoder en of PVR decoder. Alhoewel ik de dvd/hd recorder wel op internet kan verkopen dan is de keuze misschien makkelijker

 

Verder zou ik dan het canal digitaal basis pakket van 7,45 per maand willen aanschaffen.

 

Ik heb geen ervaring met linux en ben gewoon op zoek naar een decoder die van uitstekende betrouwbare kwaliteit is en heel makkelijk in gebruik is en snel zapt. ( Mocht het zo zijn dat ik mijn hd recorder zou verkopen dan zou mijn keuze gaan naar een pvr die tot 3 a 4 kanalen tegelijk kan opnemen mits er geen nadelen aanzitten)

 

Verder heb ik nog een tv in huis en daar zou ik graag onafhankelijk tv mee willen kijken is dit mogelijk zonder extra smartcart, ik heb wel dingen over de pace puma gelezen maar door hardware problemen is deze niet echt meer aan te raden, dit kreeg ik van een leverancier te horen.

 

er schijnt nu ook iets als een unicable systeem te zijn wat is het verschil tussen de hedendaagse decoders en wat zijn de voor en nadelen hiervan? ik neem aan dat dit specifiek voor twin tuners is?

 

Volgende vraag welke schotel zou je me adviseren, wat ik begrepen heb is bij aanschaf van een twin tuner schijn je ook meerdere ontvangers op je sateliet te moeten plaatsen? (ik woon in een 3 laags flat dus een 2 meter schotel is niet toegestaan <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />)

 

Qua prijs van complete set zat ik te denken aan maximaal 1000 a 1100 euro ik denk dat dit wel te realiseren is.

 

Sorry dat ik zoveel vragen heb maar het is voor mij allemaal nieuw, qua termen en standaarden.

 

Ik hoop dat er mensen zijn die al mijn vragen kunnen beantwoorden

 

Groetjes Aliberto

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dat is nogal wat,

1. kijk eens naar de topfield pvr serie, daarmee kan je meerdere malen opnemen.

2. neem een wafefrontier als schotel met quad lnb's (1 lnb per satelliet), 3 switches en 3 kabels naar binnen (2 voor de woonkamer en 1 voor de slaapkamer).

3. de CD kaart prijs is per stuk maar er is een optie om voor weinig (1 euro) een kaart erbij te krijgen voor het basis pakket of 2 x 7,45 als je echt dit pakket op 2 lokaties wilt bekijken.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast aliberto

aller eerst wil ik je bedanken voor je reactie,

 

De reden waarom ik voor sateliet wilde gaan is omdat het de helft goedkoper is dan de kabel, dus als ik een 2e kaart zou aanschaffen dan heeft de sateliet voor mij nu geen nut.

 

Maar zou ik er verstandig aan doen om mijn hd/dvd recorder te verkopen of kan je die er ook nog op aansluiten en hoe werkt dit precies bij twin tuner, dan registreert de decoder dit zeker als een gebruikte kanaal?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom je dvd-recorder verkopen? Je kunt je dvd-recorder met harddisk gewoon op de ontvanger aansluiten via de Video-scart aansluiting achterop. Er zijn ontvangers met meer mogelijkheden,maar deze zit overal op. Je hebt inderdaad een 2de kaart nodig,en dus ook een 2de ontvanger.

Waarom geen 2de hands 2de ontvanger?

Kijk op dit forum eens bij te koop aangeboden!

Of je moet op de slaapkamer genoegen nemen met het kanaal waar je ontvanger

beneden op staat. Maar dat is niet ideaal.


 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het hangt op een 2de kaart dan zou ik helemaal niet voor de sat kiezen, over het algemeen betaal je voor het analoge pakket al +-15 euro.

 

Als je nog teveel twijfelt neem dan eens z'n camping pakketje van +-250 euro inclusief schotel, lnb, ontvanger en CD kaart en ga eens kijken wat er op astra 1, 2 en hotbird zit, blijkt dit toch niet te zijn wat je wilt dan verlies je er niet al te veel op bij doorverkoop. (je kan dit pakket ook krijgen zonder CD kaart maar daar moet je op doorhammeren bij de verkoper.) Je kan ook bij iemand gaan kijken hoe de vork in de steel zit, of bij een dealer.

 

Het grootste probleem met de sat is dat je echt moet weten wat je wilt en als beginner weet je dat niet (de kip en het ei).

 

Met een twin tuner kan je met de 2de tuner onafhankelijk opnemen, dit gaat dan rechtstreeks naar de harddisk. Beiden tuners hebben een eigen kabel naar de schotel, vandaar dan minimaal een twin lnb.

 

Met een VCR of hd/dvd kan je alleen opnemen waar je naar kijkt, dus als je weg bent/gaat.

 

In mijn geval heb ik een TF4000PVR, dus opnemen met de 2de tuner en met een VCR opnemen op tuner 1 (waar je naar kijkt) aangezien de 4000 maar 1x kan opnemen, zodoende doet de VCR ook nog dienst.

 

Je eerste stap zou moeten zijn een tekening hoe jij de wereld beleeft als je overgaat naar de sat, hier kunnen we dan invulling aan geven zodat het voor jou duidelijker word.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast aliberto

Beste G.Land

 

als ik het zo hoor dan laat ik de 2e ontvanger maar zitten, reden: dan kijk ik maar via internet tv want op de pc daar kijk ik normaal ook tv op, maar dit is met een externe box/decoder , zie voor meer informatie http://www.agneovo.nl/products/accessories.htm

, maar ook met deze box/decoder zal het nog steeds hetzelfde verhaal zijn dat je maar met 1 tv kan kijken, tenminste dat neem ik aan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast aliberto

het spijt me heel erg dat ik het nog niet helemaal snap, mijn verontschuldiging hiervoor,

 

maar als ik het zo lees is mijn recorder dan overbodig, en kan ik beter voor een twin tuner gaan of heb ik het verkeerd?

 

Want soms heb je wel eens meerdere leuke films op tv zijn en dan wil je die toch opnemen en een andere zender bekijken

 

zo zag ik bijvoorbeeld de Eycos 5012 hd receiver

met de volgende specificaties:

 

1 kanaal kijken en gelijkertijd 4 kanalen opnemen !!!

 

Volledig functionele persoonlijke videorecorder (maximaal80Gb) Afspelen, Snel vooruit, Terugspoelen, Slow-motion, Pauze, Index en

Time-shift

Live herhaling (Instant replay) en Meertalig opnemen

Dual Tuner voor weergave en opname (2x weergeven, 4x opnemen) MP3-speler, games (Tetris, Block-out, Sokoban)

PIP (Picture-In-Picture, Mozaïekweergave)

Meertalige geavanceerde gebruikersinterface

Krachtige bewerkingshulpmiddelen voor opnames (Knippen/plakken) 7.500 digitale kanalen, 64 satellieten, 1.600 transponders

EPG voor 7 dagen(Elektronische programmagids)

4 favorietenlijsten per modus (TV, Radio, DVR, MP3) S/PDIF-thuisbioscoopondersteuning (compatibel met Dolby Digital)

DiSEqCTM-motorbesturing(DiSEqCTM 1.2, USALS)

Hi-Speed USB2.0-aansluiting (voor USB-compatibele PC)

Software-update via satelliet/internet (OTA/RS-232)

 

dus deze zou 4 zenders tegelijk moeten kunnen opnemen, wat weet je hiervan??

Is dit merk ook goed? en zapt hij snel en is deze makkelijk in gebruik.

 

Ok het is iets heel anders dan een topfield, en smaken verschillen maar ik wil in 1x goed uit zijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is zeker een nette ontvanger, vrijwel gelijk aan de Arion 9300 en de niet meer gemaakte Echostar 5020. Je kunt gebruikers vinden in het Arion/Echostar forum op deze site.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
maar als ik het zo lees is mijn recorder dan overbodig, en kan ik beter voor een twin tuner gaan of heb ik het verkeerd?

Je kan je recorder altijd nog gebruiken, met een twin tuner moet je die 2de tuner als je interne recorder zien.

Citaat:

zo zag ik bijvoorbeeld de Eycos 5012 hd receiver
1 kanaal kijken en gelijkertijd 4 kanalen opnemen !!!
dus deze zou 4 zenders tegelijk moeten kunnen opnemen, wat weet je hiervan??
Is dit merk ook goed? en zapt hij snel en is deze makkelijk in gebruik.

Ja ook mooi, maar 4 kanalen opnemen zijn beperkt tot de transponder waar de 2de tuner naar kijkt (als dit niet zo is mag een ander mij corrigeren)

Citaat:

Ok het is iets heel anders dan een topfield, en smaken verschillen maar ik wil in 1x goed uit zijn

Klopt, je moet ergens beginnen <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast aliberto

sorry dat ik zo laat nog reageer, maar heb veel op internet lopen uitzoeken wat voor mij nou net de beste keus is.

Dit neemt soms veel tijd in beslag.

 

 

Zoals jullie al hadden gelezen heb ik een dvd/ hd recorder en vaak wil ik soms dingen extra opnemen maar dan kan dat ding niet aan omdat soms de opname tijden overlappen, dus in zo'n geval zou ik goed uit zijn met een Arion of een Eycos.

Bij toeval was een hardeschijf van me overleden in garantie periode, en kreeg een nieuwe (ik had eerst Serial Ata aansluiting maar door de toekomstige PVR aanschaf maar omgeruild voor IDE en die kan mooi in de PVR ingebouwd worden, heel veel bedrijven vragen absurt veel geld voor de hardeschijven.)

 

Wat ik in een review had gelezen dat 1 van die 2, dus de Arion 9300PVR of de Eycos 5012 een geluid probleem en / of een usb probleen zodat hij niet de beloofde snelheid kon waarmaken, weet iemand ervan welk merk het is.Of deze problemen inmiddels al verholpen zijn, ik wil natuurlijk geen rotzooi kopen.

 

De reden dat ik het vraag is omdat het mij niet duidelijk werd in de review, mocht deze vraag hier niet gepast zijn dan stel ik hem op het arion forum,

 

Verder wil ik G.land hartelijk danken voor zijn advies over #%$@#$@!#$@#@#%,

er blijkt nu deze maand ook $#^$#$& $^#$& #$#45 $#$% #$#$^@$%#@$%.

 

Nogmaals hartstikke bedankt voor jullie tijd ( WPW en G.Land) en hopelijk willen of kunnen jullie mijn laatste vraag beantwoorden.

 

Zodat ik de definitieve uitslag heb voor mijn toekomstige aanwinst

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat je een goed adres hebt gevonden en nog in je woonplaats ook. De #$#$ &$#$#$$& $^# ^&$#$$# $$#$ $# $# $$# $.

 

Het geluidsprobleem met de harddisk speelde voornamelijk bij de Echostar 5020, die niet meer wordt geproduceerd maar in essentie identiek is aan de Arion en de Eycos. Bij deze laatste twee heb ik over het geluid nog geen klachten gehoord. Let wel een beetje op het merk en de snelheid van de harddisk die je in de ontvanger bouwt: daarover kunnen ze je in het Arion/Echostar forum meer vertellen.

 

Zowel de Arion als de Eycos halen gewoon hoge snelheden via USB. Dit was alleen een probleem met de Echostar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast aliberto

Hartstikke bedankt voor je advies en zal nog eens nader in het forum van arion lezen over de harde schijf, Ik heb nu al een maxtor maxline 2 hier liggen dus veel kan ik er niet aan veranderen.

 

Guys keep on the good work

 

Greetz Aliberto

 

Voor mij is nu dit onderwerp afgesloten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...