Ga naar inhoud


Wanadoo Family + Telefonie


Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik ben van plan over te stappen van @home naar Wanadoo(helft goedkoper en 2x zo snel internetten).

Ik wil de livebox met draadloze verbinding.

Nu is het zo dat ik nu een draadloze verbinding heb via mijn linksys wrt 54G.

Kan ik mijn linksys nu toch tussen de livebox en mijn pc's zetten (2 pc's met kabel en 2 laptops draadloos) of lukt dat niet ?

Kan ik dan ook draadloos tussen mijn linksys en livebox switchen ?

Hoe is de ervaring op dit moment met Wanadoo ?(vorig jaar niet zo geweldig)

Heb ik met de telefonieaansluiting nog een abonnement bij de Kpn of vervalt dit helemaal?

 

Grtz, John

[Put brain in motion before moving mouth.]

Link naar reactie
Delen op andere sites


Op zich een goede verbinding.

 

Maar......

 

Als je problemen hebt, maakt niet uit op wat voor gebied.

Zeer ondeskundige helpdeskmedewerkers.

 

Kortom gewoon doorbetalen, ook al heb je geen of geen goede verbinding.

Wat ik steeds vaker lees is dat de problemem zeer moeizaam worden opgelost (of niet!!) en je dus een hoop geld kwijt kunt raken aal dure service nummers bellen.

 

ik ben er weg gegaan ondanks dat ik nog een half jaar aan vast zat, heb deze wel keurig betaald maar zit nu gelukkig bij een ander.

 

wannadoo.... nooit meer voor mij!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Blijft een raar iets betalen voor iets wat niet geleverd word.De consument moet veel meer in bescherming genomen worden tegen dit soort praktijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt een contract voor een 'best effort' dienst, zou dat het niet zijn dan ben je 10 tot 20 keer zoveel kwijt. Overigens zal er ook in je contract staan dat er géén SLA is, effectief betekend dat bij de ISP waar ik werk bijv. dat er 2 werkdagen reactietijd is. Echter vanuit de DSL-netwerken betekent dat weliswaar diezelfde 2 werkdagen reactietijd, maar een 2 keer zo lange oplostijd (en die wordt vaak niet eens gehaald).

 

Kortom: Het is echt geen onwil of onkunde van de ISP dat iets niet direct wordt opgelost. En daarnaast: Als je zekerheden en geld terug wil als je verbinding het even niet doet, dan zul je een vele malen duurder zakelijk abonnement met SLA moeten nemen.

 

Over Wanadoo ben ik overigens gewoon tevreden. Helpdesk is idd niet bijster intelligent, heb ze de afgelopen dagen 2 x nodig gehad. Maar ze gewoon onder de tafel geluld, ach dat leidde er wel toe dat ik een nieuwe Livebox krijg.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Ik heb sinds een aantal maanden ook wanadoo family + telefonie. tot dusver geen klachten.

 

Ik heb ook een Linksys wrt54g ertussen hangen, gaat prima. Ik heb dus de lifebox zonder wifi, laat 1 van de hub uitgangen gaan richting de Linksys hub. Op deze wijze kan ik zowel wired als wireless werken. geen probleem

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vraag ik heb xs4all abbo basic (6 mb).

Ik kom niet hoger dan 3mb.

Om een lang verhaal kort te maken,

Vanaf januari bezig met xs4all en kpn, vorige week belde kpn op en zei dat de kabel die naaar mijn huis loopt nooit hoger kan dan 3mb.

Nu zit ik te denken om adsl van wanado te nemen (volgens hun postcode check 15-20 mb)

Dit gaat over dezelfde kpn koperlijn (huis tot centrale is 700 meter).

Kpn zegt nooit hoger dan 3mb en wandoo zegt tussen 15-20mb, wat is nu de waarheid?

Wie geeft mijn raad.

Bijvoorbaat dank.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ten eerste kun je met ADSL2+ op een langere afstand hogere snelheden halen dan met gewone ADSL.

 

Maar, met een kabellengte van 700 meter moet je makkelijk meer dan 3Mbit kunnen halen. Ik haalde op dik 2,5 kilometer met gewone ADSL ongeveer 6,7Mbit maximaal. Nu met ADSL2+ zo'n 12 tot 14Mbit (intrainsnelheid schommelt nogal).

 

Probleem bij jou zal dan ook niet de kabellengte zijn, als er een oude, slechte kabel naar je huis loopt dan treed er sneller verlies op, waardoor je snelheid lager uitvalt. Ook met ADSL2+ zul je dan nooit het maximum halen.

 

Wat ook het probleem kan zijn is dat de meeste onlinechecks op afstand niet bepaald kloppen, misschien is die 700 meter door omwegen en/of spoelen in de grond effectief wel 3 kilometer, en ook dan zal je snelheid lager uitvallen dan aangegeven op de site van Wanadoo, die alleen naar de hemelsbrede afstand kijkt. Zelf heb ik op mijn werk laatst zoiets meegemaakt, een klant zat volgens de online postcodecheck van BBNed 1,9 kilometer van de centrale af, maar haalde maar 4Mbit op een 10Mbit lijn (bovendien werkte de lijn erg instabiel). Na een lijnmeting bleek de effectieve afstand 4,8 kilometer te zijn. Dat is dus een kleine 3 kilometer meer, goede kans dat er bij jou ook zoiets aan de hand is, en dan haal je de snelheid zeker niet.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een ander alternatief is casema kabel internet, echter is casema fors duurder dan adsl van wanadoo.

Maar kabelinternet lees ik ook niet zoveel positieve berichten, zou de aanbieders moeten aanspreken op hun snelheid , als ze deze niet waar maken dan einde contract.

Iemand anders zei xs4all opzeggen en daarna opnieuw aanmelden, zo krijg je een nieuw modem, ik werk nu met een thomson 510.

Al met al is het niet zo makkelijk.

<img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat 'einde contract' zoals jij het noemt is als het goed is allemaal afgedekt in het contract. Vanwege technische beperkingen is dat niet altijd mogelijk, dan heb ik het over de lijnafstand en over de overboeking (1:25 bij BBNed/Tiscali of 1:40 bij KPN en Versatel).

 

Ik denk ook niet dat een nieuw modem het doet, of het moet een modem worden dat per se hoog in 'wil' trainen, maar dat is niet goed voor de stabiliteit van de lijn.

 

Zelf heb ik behoorlijk veel kennissen die Casema hebben, en dat werkt gewoon erg goed, allemaal wonen zij trouwens in de regio Breda (dat kan misschien uitmaken), meesten hebben nog nooit een storing gehad, één persoon heeft een dag lang storing gehad door een verkeerd gelopen upgrade, maar dat in 2 jaar is niet schokkend natuurlijk.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb sinds 2 dagen Wanadoo Family + Telefonie.... na 3 weken geen internet (KPN en Wanadoo er een zooitje van gemaakt) snel vergeten, tot nu toe werkt het erg goed, ook de telefoon, en vanmiddag een belkin wireless kaartje gehaald voor in de livebox werkte ook in 1x... na 2 dagen de ellende al bijna vergeten, dik tevreden

Bolt HD, strong srt8000 sattracker 4, srt4125 concord 1.05, hotbird, astra 1,2,3

Link naar reactie
Delen op andere sites

Diverse meningen zijn nu gepeild.

Ik denk dan toch maar over te stappen, ondanks het feit dat @home roept dat ze de snelheid gaan verhogen tot 8 mb.

Als ik bij Wanadoo ook op 8 mb kom heb ik toch nog de helft verdiend, want mijn abonnement kost nu € 47,95 en bij Wanadoo kom ik zonder telefonie en draadloos uit op ruim € 26,oo.

 

Grtz, john

[Put brain in motion before moving mouth.]

Link naar reactie
Delen op andere sites

KPN nooit hoger dan 3MB? Ik had internetplus bellen en had een abo van 6MB. toen ik ook niet meer heelde dan iets meer dan 3mb dus maar gebeld. nee hoor wij garanderen de snelheid was het antwoord wat ik kreeg. Helaas pindakaas er was na een bezoek van de monteur niet meer te krijgen dan iets over de 3MB Afstand van centrale tot huis was 5,8 km. Was ADSL2.

 

dus konden ze ophoepelen.

 

Gerrit

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...