Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
mietde

Wanadoo Retourdoos OPGELET

Aanbevolen berichten

Wil even op het volgende gegeven wijzen:

 

Heb wanadoo geannuleerd en kreeg na een hoop gedoe en te hoge telefoonkosten en vervelende rekeningen en zo eindelijk de boel rechtgezet en een retourdoos om die livebox in te proppen en terug te sturen.

 

Nu blijkt de zending volgens TPG vermist te zijn.

 

Ik heb er nog geen contact over gehad maar ik vrees dat wanadoo mij voor die kosten op laat draaien een 120 euro <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

Het is iig zo dat je niet wordt gewezen dat verzendingen met hun retourdozen onverzekerd zijn.

Wellicht dat dat bij de concurrentie anders is en mogelijk nemen ze genoegen met het feit dat ook volgens de TPG de zending mist (eerste poststuk van vele) met een verontschuldiging van ze en dat ik hem maar had moeten verzekeren en zo...

 

Vraag me af of d'r nog juridische hoop is, immers wordt de procedure je door Wanadoo opgelegd, je wordt niet gewezen op een mogelijke verzending, je hoeft er ook geen adres op te plakken of zo, gewoon de doos dicht plakken en afgeven op het postkantoor en klaar.

 

Totdat de zending mist.

Mocht ik voor de kosten op moeten draaien dan laat dit een waarschuwing zijn.

Mocht het uiteindelijk nog meevallen dan post ik nog een vervolg.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

je kan een navraag binnenland uitvoeren. soms komt dan het e.e.a weer boven water.

 

 

 

merDe

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dit had ik ook met upc, moest 2 decoders terug sturen en kreeg 3 weken gelee een brief waar ze waren terwijl deze in december al retour waren, op het postkantoor heb ik toen verzend bewijzen gekregen en deze nu dus doorgefaxt, dus nu egt hun probleem. Ook de brieven bewaren waar de retour procedure in staat, als daar expliciet niet in staat dat JIJ verzekerd oid. moet doen dan sta jij in je recht met het verzend bewijs.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Met een retourzending van een internetbedrijf heb ik ook zo'n zelfde verhaal meegemaakt.

De retourzending kwam maar niet aan en het TPG-trace-nr. was onbekend.

Bij navraag in Groningen via een klachtenformulier was het pakket onbekend en had ik ook pech dat het onverzekerd etc. blabla...

Nadat ik dit overlegd had met het internetbedrijf en de papieren overlegd had, namen zij dit verlies (uiteindelijk) voor hun rekening.

Ik vermoedde, dat de papieren voor verzending (door de medewerkster van het postkantoortje) niet correct werden ingevuld/verwerkt/gescant.

 

Maar, wat schetste mijn verbazing; een paar weken later ontving ik het pakketje weer terug op mijn adres, helemaal beschadigd en zonder begeleidend schrijven van enig soort.

 

Gaat niet altijd even lekker dus, bij onze nationale postservice.

 

Likus

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Je kiest er zelf voor of je het verzekert of niet, maar je stuurt het naar een antwoordnummer, dus raad eens drie keer wat het standaard is.

 

Ik heb pas geleden ook een Livebox teruggestuurd (ding was kapot) en ik heb gewoon een verzendbewijs incl. T&T code (met mooie stempel van het postkantoor) gevraagd, misschien sowieso slim: Je staat er een heel stuk sterker mee.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik had ook een abbonement bij wanadoo lopen naar beëindiging van het abbonement

Wat mij bijna 3 maanden heeft gekost en vele telefoontjes naar het dure 0900 nummer Wanadoo heeft naar het afsluiten nog een volle maand bedrag van mijn rekening Afgeschreven. Ik heb wanadoo daar over 2 keer een schriftelijke brief gestuurd Maar ik heb er nooit antwoord op gekregen. Daarna kreeg ik ook een retour doos van wanadoo en daar heb ik de livebox ingestopt met alle bijbehorende spullen en weer met een schriftelijke Brief gewezen op het extra geld dat wanadoo afgeschreven heeft en dat terug moet storten en Heb de doos op de post gedaan. Een maand later schrijft wanadoo 118 euro van mijn rekening. Ik heb dit door mijn bank laten storneren. Weer een maand later schrijft wanadoo weer 118 Euro van mijn rekening ik heb het weer laten storneren en meteen een blokkade er op gezet Dat wanadoo niet meer van mijn rekening geld meer mag af halen. Ik ben naar het Juridisch loket gegaan en de hele zaak uit gelegd me alle schriftelijke bewijzen De medewerker van het Juridisch loket heeft wanadoo gebedeld waar ik bij was en de Hele zaak uitgelegd. Wanadoo gaf toe dat ze een extra maand bedrag hadden af geschreven

En dat dat gecorrigeerd word en over de 118 euro dat is voor de livebox ik heb gezegd Dat ik de livebox terug gestuurd had wanadoo zgecht dat ik daar een bewijsje van moet sturen En dat het dan 118 euro misschien kwijt gescholen word ik krijg 4 dagen na het gesprek met de medewerker van het Juridisch loket met wanadoo en ik bevestig elk gesprek nog eens schriftelijk met een brief aan wanadoo een brief binnen waar alleen word gesproken over

De extra maand bedrag dat wanadoo heet afgeschreven van mijn rekening dat ze dat zoude Corrigeren over de 118 word niets gezegd. Ik weer terug naar Juridisch loket weer contact Opgenomen met wanadoo en wanadoo zegt dat ze het bewijsje binnen hebben en dat ze Het door sturen naar een ander afdeling waar deze zaak behandeld word en de medewerker Van het Juridisch loket vroeg of ze mijn ook een schriftelijke bevestiging kunnen toe sturen Wanadoo zegt al er een beslissing genomen is dat ik daar een schriftelijke bevestiging krijg.

De afspraken nakomen die door de wanadoo helpdesk gedaan worden komen ze 9 van de 10 afspraken niet na als je zelf belt of schriftelijk een brief toe stuurt dat is mijn ervaring ik ben nu nog steeds met wanadoo in de strijd afloop meld ik hier op het bord. Ook al vraag je wanadoo om een schriftelijke bewijzen ze sturen je geen schriftelijke bewijs Tot je er een instantie bijhaalt dan komen ze in een keer wel hun afspraken na Ik ga nooit meer in zee met wanadoo ook al bieden ze mijn gratis een abonnement aan

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Met veel pijn en moeite heb ik je bericht gelezen. Maar zonder te zeuren, zou je de volgende keer eens na kunnen denken over interpunctie? <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
Je kiest er zelf voor of je het verzekert of niet, maar je stuurt het naar een antwoordnummer, dus raad eens drie keer wat het standaard is.


Euhm, moeten we nu ook al gaan raden?
Bovendien mag je als klant vind ik er best vanuit gaan dat als je je aan hun voorwaarden houd je verder niet aansprakelijk gehouden kunt worden zonder dat ze je nadrukkelijk op een mogelijke verzekering vooraf te hebben gewezen.

Citaat:

Ik heb pas geleden ook een Livebox teruggestuurd (ding was kapot) en ik heb gewoon een verzendbewijs incl. T&T code (met mooie stempel van het postkantoor) gevraagd, misschien sowieso slim: Je staat er een heel stuk sterker mee.


Die krijg je dus vanzelf eentje maar da's alleen maar een verzendbewijs en de zending is dus standaard niet verzekerd.
Wanadoo zelf kan ook geen navraag bij TPG doen aangezien zij de afzender niet zijn.

Maar goed, ik fax ze morgen de brief die ik van TPG gekregen heb en dan zal ik ergens de komende 2 weken wel wat van Wanadoo vernemen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hmm, ik heb ze de brief maar niet gefaxt.

D'r stond in de brief van wanadoo dat ik met TPG contact op moest nemen wat er met de zending was gebeurd maar d'r stond niet in dat ik die info ook aan wanadoo door moest geven.

Aangezien de TPG zo leuk is geweest zich te verontschuldigen voor het verlies van de zending maar me meteen maar ook eventjes fijntjes erop wijzen dat ik het maar had moeten verzekeren en TPG dus de "schadepost" bij mij legt ga ik wanadoo niet zo'n indirecte onbedoelde schuldbekentenis waar ik het ook niet mee eens ben toe zenden.

Ik wacht af of wanadoo me een factuur of andere brief toe stuurt.

Doen ze dat niet dan is de kous af, doen ze dat wel dan krijgt het verhaal nog een staartje en gaat het me nog wat euro's kosten.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Vandaag de UPC ontvanger maar op eenzelfde manier teruggestuurd.

Het is dus niet eens "standaard" mogelijk een dergelijke zending op antwoordnummer los te verzekeren.

Bij een servicepunt konden ze dat niet.

 

Wanadoo had nog 1 cent afgeschreven, maar weer terug laten boeken en meteen de automatische inkasso maar definitief geblokkeerd.

 

Ben benieuwd of ze nog moeilijk gaan lopen doen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Nu is dus ook het pakketzegel van de UPC retourdoos zoek geraakt, track & trace herkent de code niet eens.

Gaat lekker zo met die retourdozen.

 

De volgende keer toch maar eens een ander postkantoor proberen, slaat natuurlijk nergens op maar 2 zendingen op antwoordnummer die allebij de mist in gaan, leuk is dat.

 

Kwam er achter toen ik de code probeerde nadat ik een 2e retourdoos van UPC had gekregen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hmm, ligt volgens mij dan idd aan het postkantoor.

 

Bij mij ging de Livebox ter vervanging iig niet zoek, maar heb Wanadoo nu opgezegd, binnen een week of 3 moet die Livebox terug.. Hoop dat het dan wel goed gaat, maar verstuur vanaf hetzelfde postkantoor.

 

Het internet werkte wel goed maar kan ik goedkoper krijgen via mijn werkgever, de telefoon was zo bagger dat we vanaf volgende week terug gaan naar KPN met BelVrij Altijd, wel wat duurder maar een heel stuk beter.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ofschoon track & trace de code niet eens herkende was er bij UPC een systeemfout waardoor sommigen een 2e of anderzins zinloze retourdoos ontvingen.

De helpdeskdame wist zeker dat de ontvanger al binnengekomen was en dat ik die 2e doos dus weg kon gooien.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:

Met veel pijn en moeite heb ik je bericht gelezen. Maar zonder te zeuren, zou je de volgende keer eens na kunnen denken over interpunctie?


Eerst het woord opzoeken en dan waarschijnlijk nooit meer een bericht (durven) typen denk ik. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.