Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
W3ird_N3rd

Goede (binnen?)antenne

Aanbevolen berichten

Hoi hoi <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.

 

Ik woon in Bergen op Zoom en naast satelliet zou ik ook wel wat willen ontvangen van DVB-T en wellicht ook analoge televisie. Nu zit ik met wat vragen..

 

Klopt het dat voor beiden dezelfde antenne, al dan niet met versterker, bruikbaar is? Volgens mij zitten analoge en digitale zenders in hetzelfde frequentiebereik?

 

Ik wil de Belgische DVB-T ontvangen van de zenders in Antwerpen/Schoten, en in de toekomst Nederland 1/2/3(+regionaal?), eind oktober. Hoe ik dat met de codering ga oplossen zoek ik tegen die tijd wel uit. Het zou wel grappig zijn als ik de Duitse zenders ook kan ontvangen. Engeland gaat te lastig worden denk ik (jammer).

 

Ik heb op dit moment al een sprietje van 10cm die bij mijn DVB-T PC-kaart zat. Die heb ik door een stuk karton met aluminiumfolie erover geprikt en elektisch contact met de folie en antenne gemaakt. Ook heb ik het sprietje op mijn satellietschotel gezet (boel metaal), resultaat was ongeveer hetzelfde: ik kan, afhankelijk van waar ik op richt, Canvas en Nederland 1/2/3 heel matig analoog ontvangen (1/2/3 van de zender in Goes). Digitaal slaat de meter een heel klein beetje uit op de zender in Antwerpen/Schoten, maar krijg geen zenders.

 

Nu heb ik binnenantennes met versterker gezien variërend in prijs van €15 tot €50 zo ongeveer. De duurdere zijn van Digiality en Ankaro, merken die mij weinig zeggen.. Is er sowieso veel verschil tussen merken/prijzen/etc of kan ik net zo goed de goedkoopste met versterker halen? Zo'n versterker helpt wel, lijkt me, of is dat eigenlijk sowieso niks? Hoeveel verbetering kan ik verwachten ten opzichte van mijn sprietje in aluminiumfolie?

 

Of is een buitenantenne toch echt noodzakelijk? Kan ik een buitenantenne ook binnen zetten als ik genoeg ruimte heb of doet ie het dan niet meer, of heeft dat überhaupt geen zin?

 

Over satellietschotels is veel info te vinden, maar dit is voor mij een beetje een raadsel..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast

De standaard antenne van KPN / Digitenne is prima. Dat is de Funke DSC 200.

 

FUNKE-DSC-200.jpg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hier in Rijsbergen, ongeveer 35 km van BOZ, ontvang ik met dat binnenantennetje wat Sioux aangeeft, zonder probleem de Belgen via Schoten en KPN/Digitenne via Rotterdam/Waalhaven. Heb ook al andere antenne's geprobeert en ook zo'n haaievin (Funke DSC300) voor buiten, maar ontvangst met de DSC200 gaat ook goed als je maar zo hoog mogelijk plaatst en géén dakisolatie heb. Er moet wel 5 volt spanning op voor de versterker. Bij pr!m@f00n koop je die haaievin voor 40 euro. Je kan ook een tweedehands KPN single tuner kopen want daar zit zo'n binnenantennetje bij, ben je mischien voor 30 euro klaar en kan je op je PC kijken en op en gewone tv. De kpn/samsung single tuner ontvangt zonder smartcard NED2 en speciaal voor het WK het breedbeelsignaal NED2 en ook één en Ketnet/Canvas gratis Free to Air in Bergen Op Zoom uit de lucht! SUC6, dunhans.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Hoe groot is die haaievin eigenlijk, dat kan ik niet vinden op de site van Funke.

 

Ik heb alvast omdat ik toch wat spullen ergens nodig had ook al een goedkope versterkte binnenantenne in m'n virtuele winkelwagentje erbij gedaan ergens, voor €15 zal ik me wel geen buil vallen. Als die niet volstaat zal ik eens gaan kijken hoe ik aan zo'n Funke kan komen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Een goede binnenantenne voor analoge tv was pas geleden nog bij de L*d* te koop voor nog net geen 10 euro.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Je kunt natuurlijk een cheap uhf/vhf analoog antennenetje gebruiken maar zal weinig uithalen.Denk er ook ff aan dat de standaard (crappie) funke antenne een actieve is,dus die krijgt spanning van je ontvanger.Dus zet die antenne voeding wel uit als je gaat experimenteren met passieve(analoge)antennes.

 

Er zijn een heleboel antennes te krijgen maar weinig goede.Die funke binnen en buiten(vinnetje)zijn eigenlijk het zelde alleen met een ander huisje en zijn niet slecht maar verre van goed.

Wil je goed?Neem een goed gebouwde yagi,kost je 3 tot 6 tientjes.Passief zijn die al 3x sterker dan die meeste versterkte crap.Hang er een versterker aan en je hebt in den Helder nog beeld.

Bergen op Zoom zal met goede spullen ook wel lukken.Waarschijnlijk kan je de Belgische dvb-t zenders zelfs ontvangen.Meeste zijn free-to-air maar je ontvanger moet wel free-to-air-geschikt zijn en dat zijn de meeste Digitenne en KPN ontvangers niet,enkele zoals Reboxen daargelaten.Verder zijn Belgische dvb-t gedeeltelijk horizontaal gepolariseerd en bij ons vertikaal en zal je voor deze dus je antenne 90 graden moeten kantelen.

 

Google wat of pm'tje sturen.

 

Succes

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

De KPN ontvangers met de nieuwe software (versie 1.3) hebben geen enkele moeite met zenders uit een ander boeket dan die van KPN Digitenne.

 

Let wel, Nederland 2 is FTA en wordt al vanaf het begin ingelezen in de diverse ontvangers van KPN/Digitenne.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

De Funke gokt op extra power van de ontvanger? Da's nou vervelend: daar doet mijn ontvanger niet aan. Ik heb een cardbus laptopkaart als ontvanger, die gaat echt niet ook nog eens een antenne van extra power voorzien. Uiteraard heeft dit systeem geen last van beperkingen van KPN ontvangers.

 

De cheapass antenne die ik heb besteld heeft geloof ik ook een aparte voeding..

 

Zo'n Yagi antenne vraagt geen extra power van de receiver? Kan je me anders een PM sturen waar ik een redelijk aanbod van Yagi antennes kan vinden? Ik ben er nog weinig tegengekomen. Yagi antennes zijn hetzelfde als elementenantennes, toch?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb mijn el cheapo versterkte binnenantenne binnen, en Ketnet/Canvas en Één werken er perfect op <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. De analoge zenders zien er ook wat beter uit nu.

 

Heeft iemand toevallig frequenties en overzichten van welke landzenders Digitenne/KPN gebruikt? Op Nozema staat wel gelul met "kanalen", maar échte ontvangers hebben natuurlijk geen "kanaal 21", daar voer je gewoon megahertzen in. Ik denk dat ik met Lopik, Delft, Rotterdam of Sliedrecht de beste kansen heb, afhankelijk van de sterkte.

 

[edit]Heb wat gevonden:

 

kanaal 21 474 MHz

kanaal 23 490 MHz

kanaal 34 578 MHz

kanaal 52 722 MHz

kanaal 57 762 MHz

kanaal 64 818 MHz

 

Op 490Mhz zie ik een klein beetje signaal, maar zenders krijg ik niet. Lopik analoog werkt veel beter dan eerst met sprietje maar nog steeds niet goed genoeg voor DVB-T.

 

Kan natuurlijk ook wachten op het afschakelen van analoog, dan zal Goes waarschijnlijk ook DVB-T gaan zenden..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Misschien heb je hier wat aan: Zie bijlage. Het zijn de frequentie's en de kanalen van de KPN/digitennezender Rotterdam/Waalhaven. Groeten Dunhans.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt, heb even wat zitten draaien en zoeken met de antenne (het is wel een richtantenne), en ik denk dat ie toch te simpel is om Digitenne/KPN te zien.

 

Heb je ook zoiets als een "satfinder" voor DVB-T? Nu kan ik wel "uitrichten" met een analoge zender (als die aanwezig is), maar die verdwijnen ook een keer.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik zie zelfs Bergen op Zoom in de lijst!

 

Wanneer komt dit alles eigenlijk?

 

Zal je zien dat mijn sprietje dan weer werkt <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Bijgaand een Excel sheet met de DAV informatie (stand juni).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@Anzo,

 

Wat betekenen de letters in de rijen "Status" en "Type" ?

 

Citaat:
Bijgaand een Excel sheet met de DAV informatie (stand juni).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Vanaf zo half juli worden stapsgewijs 12 extra zenders in gebruik genomen. In eerste instantie zullen alleen Ned1,2,3 en een de regio betreffende regionale zender worden doorgegeven. Daarmee wordt een landelijkle dekking bereikt, met de opmerking dat er voor een goede ontvangst een buiten antenne nodig kan zijn.

Na 30 oktober komen daar dan nog 9 zenders bij waarmee dan overal in het land met een binnenantenne ontvangst mogelijk is. Dan wordt ook de rest van het "digitenne" pakket doorgegeven.

René.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.