Ga naar inhoud


Betrouwbaarheid ADSL-lijn


holles

Aanbevolen berichten

Ik wil mijn KPN (ISDN) telefoonlijn eruit gooien maar heb een vraag over de betrouwbaarheid van de ADSL-lijn voordat ik een nieuwe provider kies. Ik zit nu via een BBNed aansluiting bij een internet provider. Het komt geregeld voor dat de ADSL verbinding wegvalt. Is deze storing afhankelijk van de internet provider of van BBNed. Maw is het KPN-net (of BabyXL) betrouwbaarder voor een ADSL-lijn of is dit puur afhankelijk van welke internet-provider je hebt?

Vu+ Solo2 met OpenPli via WaveFrontier T90 met bereik 5E t/m 53E

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het ligt niet echt aan het netwerk hoe betrouwbaar je lijn is weet ik uit ervaring. Als je een klapperende (lees: wegvallende) lijn hebt op het BBNed netwerk op snelheid 'x' dan zul je ook met KPN op diezelfde snelheid 'x' last hebben van een klapperende lijn.

 

Het oplossen van problemen etcetera gaat bij KPN (als ze een goede dag hebben <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />) wel sneller, maar dat is omdat zij de macht over de centrale's hebben zeg maar.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

na 3 jaar kpn en in 3 jaar 2 maal een onderbreking gehad van samen misschien 5 minuten.ik heb nu tiscali adsl en telefonie en ik wil wel op blote knieen terug naar kpn.al 2 maal een zondag gehad dat ik een hele dag ging verbinding had en soms 2 dagen niet.er komt nu een onderzoek naar de lijn of die wel goed is, moet binnen 10 dagen opgelost zijn.na een jaar tiscali ga ik mooi weer terug naar kpn dan maar wat meer maar ook een stabielere lijn,was ik maar nooit over gestapt.

 

gr

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ADSL lite, eerst via HCCnet en nu dus via XS4ALL over een ISDN 2 verbinding sinds nov. 2002. Ik heb bij Internlnet nog een inbel account.

Alleen het eerste half jaar ben ik een paar keer terugegaan naar Internlnet via de ISDN om verbinding te krijgen. Maar daarna nooit meer een probleem ontdekt. Voor de kosten wil ik eigenlijk wel van mijn ISDN 2 af. Maar daarover loopt een ander draadje. <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welk netwerk ook, het draadje van de centrale naar jouw huis bepaalt of de lijn wel of niet werkt, en dat draadje blijft altijd hetzelfde.

 

Viel je signaal weg? Dan had dat bij KPN op dezelfde snelheid ook gebeurt.

 

Als er iets anders was dan ligt het idd aan de ISP, maar ook dat kan bij KPN. Ligt er maar net aan hoeveel pech of geluk je hebt.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben ik niet met je eens, zelf zit ik bij Planet en heb ook weleens een halve dag er uit gelegen en ja dat was toen alleen bij Planet.

 

Dus als het gebeurd bij Tiscalie kan dat ook.

 

GR <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals ik al zei: Als het echt een storing was op jouw lijn maakt het niet uit op welk netwerk je zit. Ik had het dan ook niet over de kabel bij jou in huis, maar die naar je huis toe. Als die brak is, kan je lijn gaan klapperen. Zeker op hoge(re) snelheden. Heb je bij Tiscali een hogere snelheid dan je bij KPN had? Dan is dat ook verklaard.

 

Als er een storing bij de ISP was, dat kan ook overal gebeuren. Ik weet van mijn werk dat dat meer pech is dan dat het aan het netwerk ligt.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi heb jij nou vanuit je werk wellicht ook ervaring met het aanspreken van kpn op een zoals jij het noemt een brakke lijn, we betalen toch zoals dat zo mooi heet voor het onderhouden van de lijn braaf elke maand weer 9 euro en een beetje, je zou dan toch zeggen kpn doe es wat aan beroerde lijnen.waar dokken we anders met zijn allen voor....

 

groetjes..... <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het KPN netwerk is prima.
Ik heb xs4all en lig er nooit uit.

Succes met je keuze. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />


Heb ik dus ook, helemaal perfect.

Dreambox 8000HD, Xtrend et5000 & et9000, Qnap 209-II Pro 2Tb,Wavefrontier T 90,Stab HH120 Triax 78 cm, Triax 78 cm CDS Duo LNB

Member of the PLi team

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kost wel wat, maar XS4ALL is zéér betrouwbaar. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Enige keer dat ik twee minuten down geweest ben was toen mijn abo van Basic naar Fast werd omgeschakeld in de centrale. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

28 juni is er een service request uit gegaan voor onderzoek naar de lijn door KPN.van morgrn werd er aangebeld en wat krijg ik van de tnt pakket dienst een nieuwe modem.toem maar even gebeld met tiscali waarom ik een nieuwe modem krijg toegestuurd (niet alleen daarvoor want tiscali heeft weer een verkeerd modem opgestuurd een voor isdn terwijl ik gewoon een analoge lijn heb pots) ook maar even gevraagd of er al wat bekend was van het onderzeok naar de lijn.antwoord van de medewerker was dat er niets aan de lijn mankeerde vandaar dat ik een nieuwe modem kreeg.het onderzoek naar de lijn zou 5 tot 10 dagen duren en na 4 dagen weten ze al dat het aan de modem ligt ik ben benieuwd of het aan het modem ligt hoop het wel dat de lijn eindelijk eens stabiel word/blijft.ticali en co rommel en rotz*

 

gr

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...