Jump to content

105 meter hoge mast in Doetinchem gepland


Guest
 Share
Followers 0

Recommended Posts

Citaat:
In het kader van uitbreiding van het uitzendbereik van digitale terrestoriale televisie (DVB-T) heeft Nozema een verzoek ingediend bij de gemeente Doetichem voor het plaatsen van een 105 meter hoge uitzendmast. Deze zal grote delen van de Achterhoek moeten voorzien van digitale televisie. Nozema wil de 105 meter hoge mast plaatsen aan de rand van Doetichem op het bedrijventerrein Verheulsweide. Nozema stelt dat het plaatsen van deze hoge zendmast in Doetichem nodig is om voldoende dekking te krijgen in de Achterhoek. De gemeente Doetichem staat in principe niet negatief tegenonver het verzoek van Nozema maar stelt als eis, omdat de 105 meter hoge uitzendmast horizon vervuilend is, dat met deze ene uitzendmast de gehele Achterhoek van digitaal televisiesignaal voorzien kan worden.

 

Nozema, onlangs overgenomen door KPN Telecom, is op dit moment bezig met voorbereidingen voor het verder uitbreiden van het uitzendbereik van digitale televisie in Nederland. 30 Oktober 2006 zal Nederland, als eerste land in Europa, stoppen met analoge verspreiding van televisiezenders en in zijn geheel overstappen op digitale terrestoriale televisie. Om het netwerk verder uit te breiden en bestaande zenders te upgraden heeft Nozema deze week een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse bedrijf Harmonic dat hoogwaardige nieuwe apparatuur voor het DVB-T netwerk van Nozema zal gaan leveren. Met deze apparatuur kan men heel makkelijk in de toekomst overstappen van MPEG2 naar MPEG4/H.264 AVC. Hierdoor wordt het op termijn mogelijk om het aantal zenders dat men kan aanbieden te vergroten en HDTV zenders te verspreiden via het DVB-T netwerk.

 

 

bron: Sat Plaza

Link to post
Share on other sites

Citaat:
ik neem aan dat hiermee mijn digitenne dekking geregeld is <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />


....en wij wonen ongeveer 30 km ten oosten van Doetinchem. Moet lukken. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

DVB-T2: Megasat tuner HD640T2/HEVC

 

DVB-T2: Philips TV 55POS9002/HEVC

Link to post
Share on other sites

Citaat:
zal Nederland, als eerste land in Europa, stoppen met analoge verspreiding van televisiezenders en in zijn geheel overstappen op digitale terrestoriale televisie.

Dit moet de leek doen suggeren wat Nederland weer even een technisch hoogstandje als eerste land in Europa heeft bereikt.

Wat loopt Nederland weer vooruit..het is net alsof KPN/Nozema het hele DVB-T gebeuren hebben uitgevonden.

Ik lach mijn broek nat.

Ik zal maar niet weer beginnen over het feit dat Nederland het enigste land in Europa is waar de DVB-T uitzendingen van de publieke omroepenen niet vrij ontvangbaar zijn op normale FTA ontvangers en je de commercielen ook nog extra moet betalen voor ontvangst op de normale huisantenne.

Link to post
Share on other sites

@Svetik: Je geeft enkel een gevoelswaarde weer, want in het bericht staat niets geschreven wat niet waar is.

 

Inderdaad zijn wij voorlopig het enige land in Europa die haar publieke kanalen niet allemaal FTA uitzendt, maar daar gaat dit bericht niet over. Ook als moderator is het leuk om "on-topic" te blijven. Ik ben erg blij met deze ontwikkeling voor de Achterhoekers en kijkers over de grens. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Zij zullen nu verzekerd zijn van ontvangst. Dat is met de analoge kanalen nu niet helemaal het geval.

Link to post
Share on other sites
Citaat:

Ik zal maar niet weer beginnen over het feit dat Nederland het enigste land in Europa is waar de DVB-T uitzendingen van de publieke omroepenen niet vrij ontvangbaar zijn op normale FTA ontvangers


...ter wereld!!!
Link to post
Share on other sites

Een mast achter in de tuin, da's wel makkelijk, dan brandt de tuinverlichting wel op die veldsterkte die dan rondhangt, de verheulsweide is bij mij in de buurt.....

En die steunzender, in Langerak, van TV gelderland dan? geen idee wat de plannen met dat ding zijn.

Pli Core Member

 

Link to post
Share on other sites

Als je daar vlakbij woont of zo, kan je natuurlijk altijd gegevens opvragen bij de gemeente Doetinchem (en dat met ons delen).

Link to post
Share on other sites
Citaat:
Ik denk dat de mast achter bij Ido komt te staan <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


die vn de excape? <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

Ik zou denken ipv die reclamezuil waar het al 15 jaar niet van lukt om er de juiste tijd en temperatuur op te zetten.
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.