Ga naar inhoud


Tech

Lid
  • Items

    795
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

3 Volgers

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Tech's prestaties

  1. Python2 plugins worden niet 'gevreten' door Python3, dat klopt en in principe kan het tijdens een restore niet fout gaan tenzij er 'exotische' plugins terug gezet gaan worden die uit de 'all-feed' komen, daar zit geen python versie-check op omdat die feed voor alle boxen is.
  2. De backup optie zit standaard in OpenPLi ingebakken (menu - instellingen - auto backup) en zet alle enigma/oscam gerelateerde instellingen op een backup medium, ook biedt de online flash optie die mogelijkheid en gaat het hele proces automatisch. Overigens is het enige verschil tussen de oscam en oscam-emu de emulator, verder doen ze precies hetzelfde, de icam en cak7 ondersteuning zit in beide versies.
  3. Het is toch van de zotte dat je zoveel dingen moet doen om iets te krijgen wat naar je zin is? Wat mij mateloos aan Micro-dingus irriteert is dat ze 'hun' zaken boven die van de gebruiker stellen, je bent lekker aan het werk op jouw PC, lijkt het ineens dat de boel hangt en kan je even niets met JOUW apparaat omdat ome windows 'op de achtergrond' iets moet gaan updaten. Ik werk prive al ruim 20 jaren niet meer met dingen van die club en wil dat graag zo houden, ik zie de laatste jaren alleen maar meer gekke dingen gebeuren, jouw data is allang jouw data niet meer, mensen die denken dat ze baas over hun eigen data zijn, zijn naief. Mijn servertjes zijn allemaal linux bakjes, al dan niet met een aantal dockertjes, voor de rest zweer ik bij mijn iMac en MacBook, die blijven werken en als er een update is wordt die netjes weergegeven en blijf jij baas of je die op dat moment of op een later tijdtip wilt uitvoeren. Het feit dat je een 'home-edition' binnenkort niet eens meer zonder microshit account kunt installeren gaat me tever, even los van het feit dat er methodes zijn om dat wel te doen maar leg dat een 'gewone' windoof gebruiker maar eens uit.
  4. Ik lees met verbazing dit topic waarin gesuggereerd wordt dat het niet meer mogelijk is losse pakketten via USB te installeren, dat is met OPenPLi-9 gewoon mogelijk, de softwaremanager die ervoor nodig is staat 'out-of-the-box' er gewoon op, je hoeft dus echt niet terug te gaan naar een oudere versie. Een USB met daarop de ipk in de box steken zou een pop-up moeten geven met de vraag of je pakketten wilt installeren.
  5. DRM is genoeg voor te vinden om dat heel simpel te omzeilen maar wat betreft de resolutie op die HDMI IN van de Vu is die inderdaad 'beperkt' tot 720p. De regels heb ik toegevoegd aan mijn userbouquet.favourites.tv (staat in /etc/enigma2/) en heb ik met de interne editor (vi) via command-line toegevoegd. #SERVICE 8192:0:1:0:0:0:0:0:0:0::HDMI Input #DESCRIPTION HDMI Input
  6. Bovenstaand bericht slaat eigenlijk op deze quote, ik kon het bovenstaande bericht niet meer aanpassen.....
  7. Je kunt de HDMI ingang ook in de kanalenlijst zetten, dan kan je gewoon de ingang als een kanaal kiezen #SERVICE 8192:0:1:0:0:0:0:0:0:0: #DESCRIPTION HDMI Input
  8. Ja, maar daar ga je met een enigma2 STB geen last van krijgen, het enige waar je wel last van hebt met die CI zijn de beperkte mogelijkheden met betrekking tot opnemen en gelijktijdig kijken.
  9. Tech

    Soms zwart beeld !!!!

    Vergeten toe te voegen aan het vorige bericht.... Werkt PiP wel en heb je dan op beide kanalen ook signaal als je kanalen van een verschillende transponder gebruikt? Op de kabel heb je geen last van eventueel verkeerd ingestelde tuners en kan je met gemak meer dan 8 kanalen gelijktijdig opnemen/kijken.
  10. Tech

    Soms zwart beeld !!!!

    Dat dubbel klopt niet helemaal, het heeft met bepaalde kanalen welke verschillende ecm tijden hebben, te maken, daar vindt de kaart iets van. Wat ik niet snap is dat de topicstarter alle goede raad in de wind slaat en maar blijft doorpraten over signaalsterkte en dergelijke Het is bekend dat de latere versies van CCcam (wie gebruikt dat antieke spul nog) soms maar één kanaal gelijktijdig decodeerd, waarom dan niet even vanuit de luie stoel oscam installeren en aktief zetten, je kunt zo weer terug naar je oude softcam schakelen. De kaart gaat direct werken nadat je oscam op je box hebt gezet. (ervan uitgaande dat je OpenPLi op je box hebt staan)
  11. Dat is misschien wel te duur, die installaties vergen namelijk ook regelmatig onderhoud/inspectie, het zal wel een risico analyze geweest zijn die heeft doen besluiten er niets aan extra installaties in te zetten.
  12. Wellicht ten overvloede..... Het + deel in die CI is toch nog niet aktief? Met andere woorden, die CI gaat toch nog zonder certificaat werken of wordt die niet geïnitialiseerd? Ik kan me herinneren dat ik in de Vu+ Ultimo4k wel beeld heb gehad zonder de CI+ helper. Ik heb zelf een Viaccess CI met embedded card maar dat is één van de eerste generatie waar de kaart in de module gelijmd is, je ziet de kaart zitten als je door de sleuf in de CI kijkt.
  13. Ach ja, die termen had ik denk ik ook beter even kunnen vermijden , het gaat erom dat de lage en hoge band uitstekend gefilterd kan worden. Als de data dus in de lage bang getransporteerd gaat worden en de TV in de hoge band zou dat in theorie dus heel goed kunnen maar ik ga mee in de opmerking van @Alex1970 het lijkt me nogal een investering dat nou nog te gaan doen, de toekomst zit toch in IPTV, je moet je afvragen hoelang DVB-C in zijn huidige vorm nog gefaciliteerd blijft.
  14. Lees dan ook even het hele bericht, ze hebben de LAGE BAND vrijgemaakt.....
  15. Trouwens, met de oscam.config ben je er niet, je moet de oscam.server hebben, daarin staan de readers gedefinieerd. Is er dan wel iets zichtbaar in de logging van oscam? Komt er een ATR voorbij, zit de kaart er wel op de correcte manier in?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...