Ga naar inhoud


Canal Digitaal gaat gebruik B-frames onderzoeken


athloni

Aanbevolen berichten

By Jarco Kriek

 

Canal Digitaal is zich wel bewust van de gevolgen van het niet uitzenden van de zogenaamde B-frames bij zenders van het eigen zenderpakket op de satelliet. Dat meldt Canal Digitaal woordvoerder Martijn van Hout desgevraagd aan SatellietNieuws.nl. Canal Digitaal zendt zonder B-frames uit omdat de eerste goedgekeurde digitale satellietontvanger, de Pace 500G4, deze B-frames niet ondersteund. De toenmalige eigenaar van het Nederlands satellietpakket, Multichoice(Filmnet), had in 1996 bij de introductie van digitale satelliettelevisie in Nederland grote haast met het op de markt brengen van een goedgekeurde satellietontvanger en bracht samen met Pace gehaast een satellietontvanger op de markt die niet volledig het DVB protocol ondersteunde. Het ondersteunen van B-frames was één van de tekortkomingen van de Pace 500G4.

 

Bi-directionale frames, waarvan B-frames een afkorting is, zorgen voor vloeiend overgaande beelden bij digitale televisie. Ze verwijzen naar voorgaande en komende beelden binnen een DVB stream. Wanneer er geen B-frames worden uitgezonden wordt de beeldkwaliteit van de zender in kwestie aangetast en is dus minder als bij een zender die met dezelfde bandbreedte uitzend en wel B-frames gebruikt. Dit komt omdat de encodering minder efficiënt plaatsvind. Consumenten die beschikken over grotere LCD en plasma beeldschermen hebben het meeste last van het ontberen van de B-frames. De grote klacht van deze consumenten is dat men het beeld op het beeldscherm ziet "hikken". Het "hikkend" beeldeffect is een direct gevolg van het niet vloeiend overgaan van de beelden binnen de uitzendstream die zonder B-frames wordt uitgezonden.

 

Canal Digitaal zal na de zomervakantie beginnen met het inventariseren van het aantal klanten dat nog gebruikt maakt van de Pace 500G4 digitale satellietontvanger. Omdat dit klanten van het eerste uur van het Nederlands satellietpakket zijn wil de huidige eigenaar van Canal Digitaal,Filmnet verkocht in 1998 de onderneming aan het Franse Canal + die op zijn beurt twee jaar geleden het verkocht aan de huidige eigenaren de investeringsmaatschappijen Greenfield en Airbridge, deze niet in de kou laten staan. Na de inventarisatie zal Canal Digitaal een beslissing nemen over het al dan niet gaan ondersteunen van B-frames. "Wanneer wij besluiten B-frames te gaan gebruiken is de kans zeer groot dat wij de huidige eigenaren van Pace 500G4 ontvangers die al een langere tijd een abonnement hebben bij Canal Digitaal tegen gereduceerd tarief een nieuwe satellietontvanger aanbieden waarmee men kan blijven kijken naar het aanbod van Canal Digitaal." aldus Martijn van Hout.

 

©2006 SatellietNieuws.nl

Triax 64cm schotel - DUO LNB60 - Inverto Scena5 en Inverto Scena5M ontvanger -

Panasonic TH-42PV70 Plasma TV

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 49
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Go en ik maar denken dat dat hikken, wat enorm zichtbaar is tijdens voetbal wedstrijden, met name de snelle spelhervating, dat dit aan mijn Teevee lag.

Mag ik aannemen dat de duitsers wel de b-frames gebruiken? dit omdat een dergelijke happering nog niet heb gezien op ARD enz.

Maar dat wist ik niet zeker omdat ik nooit lang genoeg op deze zender kijk.

Zou wel een enorme vooruitgang zijn

Denk eerst eens na voordat je een scherpe opmerking maakt !!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hikken of haperingen heb ik nog nooit waargenomen, ook niet met een vergelijk met de Duitsers...

Ik zie wel heel duidelijk een verschil in compressie (techniek), dus blokjes-vorming en daardoor minder scherp beeld maar vol met artifacten, wordt dat ook opgelost met B-fames?

 

Gr. Paul.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eindelijk.

 

En CDS wil het probleem voor de oude klanten ook nog eens op een nette manier oplossen. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Ik vraag me toch af hoeveel van die oude boxjes nog in gebruik zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar ontkom je haast niet aan met al die commerciele meuk <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Receivers: VU+ DUO HD (1.5TB hdd & OpenPLi), Dreambox 7000-S

Schotel: Triax 110 4 LNB + draaibaar

Full HD: Samsung 63" 3D plasma / Mitsubishi HC3800 DLP

Harmony 555

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

De grote klacht van deze consumenten is dat men het beeld op het beeldscherm ziet "hikken". Het "hikkend" beeldeffect is een direct gevolg van het niet vloeiend overgaan van de beelden binnen de uitzendstream die zonder B-frames wordt uitgezonden.


Waar ze dat nou vandaan hebben??? Ik hoop dat 't alleen die voorlichter is die 't niet snapt...

DM8000 + VU+Ultimo + GSO op Wavefrontier PLI Core Member www.openpli.org

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoiets had ik ook toen ik het las.

Ik neem aan dat het hikkende effect dat je weleens op lcd's of plasma's ziet een soort filter is (de de-interlacer bijv) die zijn werk niet helemaal lekker doet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

M'n Plasma zal ervan opfleuren <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> Ben alleen bang dat er weer 'n hoop gezeik zal komen van mensen met hun Pace-je die de korting weer te weinig zullen vinden, maar goed...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mensen met een Pace hebben geen enkel recht van spreken, want ieder bedrijf mag 7 jaar naar het laatste productie model de ondersteuning aan dat product volledig stoppen. Volgens mij zijn die 7 jaar al lang voorbij.

 

gr.Roymar <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Mutant HD2400,Vu+ Duo, Xtrend ET6000, 2x Relook 400s,

Skystar2 en Wavefield  WV85THDS schotel 1W/5E/9-10E/13E/19.2E/23.5E/28.2E en de satellietmeter Xsarius HD easy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...