Ga naar inhoud


Astra1 / Hotbird / Sirius en Thor op 1 schotel, lukt dat?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik woon in Denemarken en wil graag zowel Astra/Hotbird voor de NL en overige europese kanalen als Sirius/Thor voor de Scandinavisch kanalen ontvangen. Kan dat met 1 schotel met meerdere LNB's?

 

Waar moet ik aan denken, type etc??

Bestaat er ook een LNB houder voor deze groep sats?

 

Groeten,

 

Rob

Link naar reactie
Delen op andere sites


Met een Visiosat bisat schotel. Support voor de Bisatellite Antenne.

Houder voor 4 LNB' s (quad feed)

Geschikt voor 40mm. LNB' s

HOTBIRD 13° / ASTRA 19° / ASTRA 28° / sirius 5 oost.

 

Of met een wave frontier. Lopen hier diverse draadjes over.

Of een Archsat DJ85EM (ellips schotel met 6 lnb houders)

M7 Sat 801,7121,WF T90,(28.3,23.5,19.2,13) 4xAlps quad, 2x Maximum + 2x Venton 4/1 en veel Belden H125 kabel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik woon in Denemarken en wil graag zowel Astra/Hotbird voor de NL en overige europese kanalen als Sirius/Thor voor de Scandinavisch kanalen ontvangen. Kan dat met 1 schotel met meerdere LNB's?

Waar moet ik aan denken, type etc??
Bestaat er ook een LNB houder voor deze groep sats?

Groeten,

Rob

Ga voor de Wave Frontier: 55 of 90 cm

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik woon in Luxemburg (hoofdstad) en dat is veel verder van de Sirius/Thor2~3 satelliet beam vandaan dan jij in Denemarken en ik heb prima ontvangst op een Archsat 90x75 schotel. Als je de Archsat DJ85EM neemt heb je een zeer solide schotel die niet duur is en overal te monteren is. Een wavefrontier is prachtig, maar ook duur en zwaar en het zelf instellen van de LNB's is toch wat moeilijker dan op een Visiosat or Archsat schotel. Visiosat is licht (kunstof) en corrosiebestendig (roest niet), maar wel duur en voordat een stalen schotel zo verroest is dat je er last van krijgt, ben je ettelijke jaartjes verder, dus of dat nou werkelijk zo'n belangrijk argument is...

 

Ik zal even een foto erbij plaatsen (ik heb zelf een voorloper van de DJ85EM waardoor ik zelf wat heb moeten knutselen om Astra 2, Astra 1, Hotbird en Thor tegelijk op een schotel te krijgen, maar bij de DJ85EM hoeft dat niet, die is er standaard geschikt voor).

 

Mijn vrouw is Fins en wij ontvangen zelfs de zwakke Finse zenders op de Oostelijke beam van Thor 3 met gemak.

 

Wel goede kwaliteit kabel nemen (bijv. Belden HH125), goede LNB's (bijv. Alps, Invacom etc.) en goede ontvanger (Topfield, Technisat, Humax e.d.).

 

0202.jpg0203.jpg0204.jpg0205.jpg0206.jpg0210.jpg

 

Kleine toelichting: Mijn Topfield TF4000PVR ontvanger had een harddisk die te klein, te heet en te lawaaiig was, dus vervangen door een Samsung 7200 rpm 160 Gb die wel stil en koel was en tevens een 12 cm PC ventilator op de harddisk voedingskabel 5 volt lijn aangesloten om de machine en dan vooral de twee CAM's te koelen. Prima gelukt, geen lawaai meer en geen oververhitting in de kast waarn ik hem heb ingebouwd. De coax kabels gaan door een aluminium balkondeur en er zit geen lus in om inlopend water te voorkomen. Ik heb weleens gehoord dat dat stom is, maar waarom ? Er zit zowel aan binnen en buitenkant een ongelovelijke hoeveelheid weersbestendige siliconenkit om die kabels en die gaten heen, dus ik geloof dat een lus overkill zou zijn. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

De plastic zak over de LNB's is puur ter bescherming van de LNB's en aansluitingen tegen regen, mist, sneeuw en werkt prima. De benodigde twee diseqC 4-1 schakelkastjes (type "hi isolation" van Best) zitten achter de schotel ihn een hardplastic weersbestendige behuizing, maar toch ook nog onder plastic om ze verder tegen corrosie te beschermen. Nylon tie-wraps om de kabels netjes samen te bundelen en in principe nog mogelijkheden om 30.5 graden oost, 5 graden West en 4.8~5 graden 00st (Sirius) te ontvangen, als ik dat zou willen. Hoop dat dit inspireert.

I burn not shine

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...