Ga naar inhoud


Soms doet het OM het best wel goed...


TangoBravo

Aanbevolen berichten

Een jaar geleden stond ik bij de verkeerslichten naast een motorrijder, die voorgesorteerd stond om linksaf te gaan. Alleen toen de lichten op groen sprongen ging hij rechtdoor, iets wat ik pas merkte toen hij opeens tussen het uiterst kleine gat dat er nog tussen mij en de stilstaande tegenligger was, doorschoot. Kennelijk dacht hij dat ik hem opzettelijk de pas had willen afsnijden (?!?) want hij ging heel langzaam rijden, zodat niet alleen ik, maar de hele file achter mij daar last van ondervond. Ik ben hem op gegeven moment rechts gepasseerd (hij reed tegen de as van de weg aan), maar dat was zijn bedoeling niet, mijnheer haalde mij weer in, schopte èn passant een deuk in mijn auto, en verdween met de noorderzon. (Motoren kunnen blijkbaar sneller dan de meeste auto's, bovendien haalde hij later wat voorliggers in waar ik dat niet kon). Maar ik had wel zijn kenteken gezien, en ben maar even langs de politie gereden.

 

Ik mocht de volgende dag aangifte komen doen, en ja, voor de verzekering dacht ik dat dat wel handig was, dus maar gedaan. Bovendien zou de politie hem zo wel kunnen opsporen.... dacht ik. Een weekje nadat ik aangifte had gedaan belde de aardige agente die de aangifte had opgenomen mij op. Het kenteken stond op naam van iemand die al lang overleden was, en de motor was door de erfgenamen verkocht, en niemand wist meer aan wie dat was... Hij was niet verzekerd, dus daar was ook niks te vinden. Ik moest er maar op rekenen dat ik zelf de kosten moest dragen, nou ja, mijn verzekering dan. Desalnietemin zouden ze wel alert blijven, wie weet, kwamen ze deze heer nog wel eens tegen. Maar dat kon wel héél lang duren.

 

Nu begreep ik ook waarom die mijnheer zo gemakkelijk om zich heen schopte, kennelijk dacht hij dat hij toch niet gepakt zou worden.

 

Ik was de zaak eigenlijk al weer bijna vergeten (soms dacht ik er nog wel aan, als ik zo'n motor zag rijden), totdat ik een week of 6-8 geleden een brief kreeg van de officier van justitie, dat ze deze heer gevonden hadden, zelf waarschijnlijk ook een appeltje met hem wilde schillen, maar als ik wilde zouden ze mijn claim ook meenemen in de procedure. Uiteraard wilde ik dat wel. In de brief stond overigens dat ondanks dat de dader nu bekend was, het nog niet zeker was dat deze man ook zou kunnen betalen, en nog een paar voorbehouden.

 

Maar vandaag werd opeens het volledige schadebedrag op mijn bankrekening bijgeschreven. (Ik had het zelf betaald, om mijn no-claim te kunnen blijven behouden, bovendien vielen de kosten achteraf mee, omdat ze konden restylen in plaats van uitdeuken).

 

Soms zijn we niet blij met de politie, of justitie, (vooral als we maar een paar kilometer te hard rijden...) maar vandaag geef ik ze wel even een pluim, dat kun je begrijpen!

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ja, laatst stond mijn auto op mijn garage oprit, is hij open gebroken.

Sloten aan 2 kanten kapot en het plaatwerk er omheen ook.

Politie gebeld, maar daar kwamen ze niet voor, of ik het via politie.nl maar af wilde handelen.

Heb er even gekeken, maar daar komt mijn situatie niet voor in de vragen lijst.

Wat een klootviolen daar, als ik iets te hard rij, zijn ze er wel.... <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...