Ga naar inhoud


Welke LNB


Hugo2406

Aanbevolen berichten

Na een tijd problemen gehad te hebben met mijn oude digitale receiver (die ik alleen voor wat duitse zenders had), na het uitvallen van enkele zenders ontving ik op den duur helemaal niks meer. Ik heb toen een (nog oudere) analoge receiver in gebruik genomen, wat op zich goed ging, tot deze er ook opeens mee ophield.

Een beschadiging aan mijn coax heb ik nu uitgesloten en ik begin nu te vermoeden dat mijn LNB de geest heeft gegeven (hoe is dit uberhaubt mogelijk?).

Aangezien ik toch zojuist een nieuwe topfield 4000 PVR heb besteld en ik toch voor een twin LNB wilde gaan wil ik nu weten wat voor een ik het best kan nemen. Ik heb hem alleen voor CD nodig, maar ik zie op een grote internetshop een legio aan verschillende LNB's en eigenlijk weet ik niet goed waar de verschillen in zitten.

Ook wil ik voorkomen dat ik mijn nieuwe LNB (en misschien zelfs mijn receiver) sloop op de zelfde manier zoals de vorige is kapot gegaan dus ben ik eigenlijk ook op zoek naar de oorzaak van het euvel, iemand een idee?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik denk niet dat je lnb je decoder kan slopen, tenzij natuurlijk de bliksem erin slaat. Alles kan kapot gaan dus ook een lnb, maar als ik wat aan het testen ben en b.v. aan de lnb werk, haal ik wel altijd de decoder van de spanning af zo verkom je eventuele kortsluiting. Tja een goede twin lnb, ik zou altijd iets kopen bij een satzaak dan kan je als er iets is weer mee terug gaan. Ik had hier een twin lnb van sharp waarvan de helft was uitgevallen ( dat kan ook dus ) Was zo'n jaar oud en kreeg van de satschop gewoon een nieuwe. En dat gaat natuurlijk moeilijker als je het via internet koopt.

 

gr.D.Quijote

2x M7 sat 801, Amiko HD 8155 en HD 8165 + combo

4 schotels op het dak, en 5 in de kelder

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo heb mijn nieuwe LNB gemonteerd (een simpele van 20 euro), ondertussen was de topfield en de cam en CD kaart ook binnen. Wat schetst mijn verbazing...binnen 10 minuten had ik alles aangesloten en werkend!!! Zenders gesorteerd en kon gelijk beginnen met spelen met de timeshifter enz!! Wat een fantastisch apparaat! Begin nu al behoorlijk enthousiast te worden terwijl ik die oude receiver altijd vervloekt heb!

Nu alleen nog een tweede kabel leggen zodat ik ook van de twin tuner gebruik kan maken en ik zit gebakken. Iedereen bedankt voor de tips en ik hoop hier nog vaak te zullen posten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo gaat dat met een Topfield! <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Wat een fantastisch apparaat! Begin nu al behoorlijk enthousiast te worden terwijl ik die oude receiver altijd vervloekt heb!

Let wel op de warmte ontwikkeling, de 4000 is idd. een prima ontvanger alleen kan die wel behoorlijk warm worden, een fan erin bouwen is zeker geen luxe. Zie ook hier het topfield forum.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...