Ga naar inhoud


[MM9500] Satelliet scan lukt niet met 9500


Ed

Aanbevolen berichten

 

Snap het even niet meer.Als ik wil feedhunten wil ik op 16 graden oost een satelietscan uitvoeren om alle transponders in te lezen.Ik kies een new satellite en druk start.Reading NIT krijg ik en er worden 30 transponders gegeven.Als deze van 30 naar 0 tellen wordt er echter niets ingelezen.Wanneer ik nu handmatig een transponder ingeef,dus bijv. 11200 H 3/4 27500 krijg ik gewoon netjes alle duplexen op deze transponder en kan ik ze allemaal toevoegen (insert).Vreemde is dat het op 19,2 oost wel zo lukt.Ik heb gewoon 88% signaal ,dus sta goed uitgericht.Ik zie wat over het hoofd.

 

<img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Ed

VU+ DUO - SEG SR-800 - Nokia 9500S - Dreambox 7000S

Wavefield T90 (28.5E-23.5E-19.2E-16E-9E-5E-1W-5W-8W-15W)

Yamaha TRX850 SuperTwinSport

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoi Ed,

 

Er zijn maar een paar satellieten met een NIT, Astra is daar één van. Volgens mij heeft de W2 er geen. Een NIT inlezen werkt dus niet op de W2. Sowieso staan tijdelijke verbindingen (feeds) niet in de NIT, want die is er voor consumentenontvangers om de kanalen in te lezen.

Feedhunten doe ik meestal door een frequentie in te geven, symbolrate op nul, FEC op auto en dan locked de ontvanger als er een signaal staat. Met status (8) kun je dan de settings bekijken. Dit is iets wat de Nokia kan, en bijna geen enkele andere ontvanger. Wellicht dat doorgewinterde feedhunters als Rini nog meer tips hebben. Er zijn blind scan ontvangers zoals de Fortec star 5100 CI, ik heb er nog nooit mee gewerkt maar die schijnen ook zelf de symbolrate en FEC uit te kunnen vogelen. Het allerhandigst bij feedhunten is een spectrum analyzer, maar die zijn erg duur, vanaf 1000 euro.

Ik gebruik ook wel eens de optie menu-expert menu(9)-tuner(2)-nul(0). Dan maakt de Nokia een soort spectrale scan van de satelliet.

Dit doet 'ie dan in de stand waarin de tuner op dat moment staat, H of V, hoge of lage band. Wil je het hele spectrum van de satelliet bekijken dan moet je dit dus 4 keer herhalen. Deze optie werkt erg goed met een "oudere" DVB2000 versie als NoOneManIt en 1.84.7, en niet goed met de "nieuwere" DVB2000 versies als versie 2.00 en verder.

 

Groeten MediaMasterA.

Vu+ Uno • Dreambox DM7000 • Nokia MM9600 • Triax 78 • ALPS • Moteck 2100A • 53°E-43°W

Wat vervelend dat de url van mijn website hier niet mag! Nou ja, zie mijn profiel dan maar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...