Ga naar inhoud


kan je via doorlussen alles doen als de ontvanger die doorlust uit staat ?


Gast Aston79

Aanbevolen berichten

Ik weet niet of dit hier de juiste plaats voor is (dus als het fout is wil een Moderator hem dan naar de juiste plaats verplaatsen).

 

Ik ben aan het denken om een DVB-PCI kaartje te kopen (zo kan ik eventueel opnemen op FTA zenders op Astra2 of als ik een goedkope kan vinden met SECA2 support misschien ook bepaalde TV Vlaanderen zenders).

 

nu was de bedoeling om via de doorlus uitgang van mijn Xena 1700 een Coax te leggen naar de PC met de DVB-PCI kaart en om dan via de PC op te nemen (ik heb nu een coax liggen voor analoge TV, zo'n zwarte voor lange afstanden, maar dat beeld is niet optimaal (gaat via de RF-Uitgang van de Xena) kan ik deze kabel eventueel ook gebruiken voor het Sat. signaal ?)

 

ik weet dat als je doorlust je problemen krijgt met de LNB (kan niet naar 2 transponders tegelijk kijken ofzoiets) maar heb je dat probleem ook als de ontvanger uit staat ? de bedoeling is dus dat ofwel de Xena aanstaat ofwel de DVB-PCI kaart (staan toch in aparte ruimtes).

 

Ik vermoed dat dit goed mogelijk is maar voor de zekerheid toch maar ff hier vragen he <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

dus weet iemand of dit eventueel problemen kan opleveren (Xena staat Standby niet volledig uit) en moet ik dan LNB power supply uitzetten in de PCI kaart of kan je dat helemaal niet instellen ??

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 32
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

@patrick79,

 

Als je met "uit staat" bedoelt "standby" dan denk ik dat het wel lukt met de Aston.

 

Edit: Maar dat meld je erbij: zal dus wel werken. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

DB800 op OpenPLi 2.1 en DB8000 op OpenPLi 4.0 met DVB-S2 en DVB-T
Qnap NAS TS-210 Canal Digitaal & Digitenne
Wavefrontier T55 / Triax 88
met Satconn 1/10 / 2x Spaun 411

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties.

 

het zal dus wel werken maar wie kan de andere vragen beantwoorden ?

 

1. moet ik LNB Power uitschakelen bij de PCI kaart (of krijgt de LNB geen stroom van de Aston als deze standby staat) ? en wat als zowel de Aston ALS de PC aanstaan (krijg je dan te veel spanning op de coax naar de LNB) ?

 

2. is de TV coax geschikt of is hier niks over bekend ?

op de kabel staat het volgende :

- Hirshmann KOKA 799 DIGITAL L 29/02 024m

ik dacht ergens gelezen te hebben dat KOKA wel een goede Coax kabel zou zijn voor Satelliet of is dat weer andere KOKA ??

 

3. weet er iemand iets van die Typhoon kaart ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooi, nu nog iemand die op 3 kan antwoorden.

 

ik heb al eens rondgekeken voor dit merk van kaarten maar veel kan ik er niet over vinden.

 

wat ik wel kan vinden is dat ze een Philips tuner gebruiken : "Philips SAA7146AH Chipset" dus misschien is iemand daar iets meer mee ?

 

en dan maar hopen dat ze hem morgen nog hebben in die winkel.

 

P.S.

WPW, ik heb begrepen dat jij zo'n beetje de kenner bent van Coax kabels dus misschien dat jij op de volgende vraag kan antwoorden :

 

de Coax die ik bij de "SatShop" heb gekocht heeft volgend opschrift "SAB Super Cable RG6 U/6 75±3Ù 338m."

is de zo goed als die KOKA die ik heb of is die KOKA vele malen beter (deze kabel is me verkocht als Coax van HOGE kwaliteit).

en de coax die de installateur in 2002 heeft gebruikt is gewoon WIT (zonder opschrift) dus ik vrees dat die helemaal niet van hoge kwaliteit is ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
P.S.
WPW, ik heb begrepen dat jij zo'n beetje de kenner bent van Coax kabels dus

Is dat zo? <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Citaat:

misschien dat jij op de volgende vraag kan antwoorden :

de Coax die ik bij de "SatShop" heb gekocht heeft volgend opschrift "SAB Super Cable RG6 U/6 75±3Ù 338m."
is de zo goed als die KOKA die ik heb of is die KOKA vele malen beter (deze kabel is me verkocht als Coax van HOGE kwaliteit).
en de coax die de installateur in 2002 heeft gebruikt is gewoon WIT (zonder opschrift) dus ik vrees dat die helemaal niet van hoge kwaliteit is ?

Die SAB komt overeen met ARCHSAT RG6U en die staat op mijn lijst bijna onderaan. (Ik heb de specs van die SAB gevonden en doorberekend aangezien hun tabel niet compleet is)

En die witte...mja als er niks opstaat vrees ik dat het rommel is.

Hoge kwaliteit kabel zegt niets over de demping en die is zeer belangrijk. Je kan ook hoge kwaliteit stroomsnoer krijgen... als het beesje maar een naam heeft <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Even Koka daargelaten, als het werkt dan werkt het, tenzij je egt alles in topkwaliteit wil hebben hoeft je niet in elk geval Koka leggen. Niet iedereen heeft 30-75 euro er voor over om Koka te kopen maar persoonlijk ga ik liever 2 dagen zonder eten dan zonder Koka <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het werkt, en ik ben idd niet van plan om morgen speciaal KOKA te gaan kopen om de volledige installatie aan te passen.

 

Die Koka heb ik een tijdje (enkele jaren) geleden eens gekocht bij een gewone locale electro winkel (je weet wel TV, Video, Vaatwassers, ...) en omdat ik nogal een grote afstand moest afleggen (kabel moest over de zolder gelegd worden enzo) hadden ze die aangeraden. De kabel was idd wel wat duurder, maar voor grote afstanden toch aan te raden.

Hij was bedoeld om het analoge TV signaal door te sturen naar een PC met Pinnacle PCTV Rave kaartje, maar het beeld is nooit echt goed geweest dus kan ik hem nu waarschijnlijk beter gebruiken voor Sat op de PC (eventueel).

 

Ik weet trouwens niet of het signaal beter wordt met zo'n KOKA in vergelijking met de huidige Coax die ik heb (schotel hangt tegen de muur en de ontvanger staat in de kamer op ik denk nog geen 5 meter afstand (zit we een DiSEqC tussen enzo maar ik denk dat het maximum 10 meter kabel is, en dan overdrijf ik nog een beetje).

 

Het verbaast me wel dat een winkel die zich "Satelliet Speciaalzaak" noemt de volgende producten verkoopt :

 

Citaat:

COAX Kabel

Top kwaliteitskabel voor analoog en digitaal.

Prijs per meter... vul bij aantal de meters die u nodig heeft.

 

prijs : 0,40 EURO/meter

 

en

 

Citaat:

Coax kabel SUPER kwaliteit

 

Wat is het voordeel van Fysiek Geschuimde kabel?

 

- Kabel wordt niet beïnvloed door vochtigheid

- Kabel is meer flexibel

- Kabel wordt gemakkelijker gelegd

- Kabel wordt niet beïnvloed door water

- Kabel behoudt zijn elektrische eigenschappen gedurende lange jaren

- De vermindering van de kabel is stabieler in hoge frequenties

- Garantietermijn van de kabel is 15 jaar vanaf productie datum

 

Prijs per meter!

 

0,70 EURO

Die eerste weet ik dus niet, maar die SUPER kwaliteit is dus die SAB kabel die volgens jouw tabel toch niet echt bij de beste uit de bust komt.

 

En daar komt dan nog bij, dat de "gewone" huis- tuin- en Keuken Elektrowinkel WEL de hoge kwaliteits KOKA kabel verkoopt <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Als ik dus OOIT aan vervangen van de Coax toe ben weet ik toch welke kabel en WAAR ik deze ga kopen (en dat zal NIET bij de Satelliet Speciaalzaak zijn, maar gewoon bij Elektro ... hier in het dorp).

 

Trouwens waar is je 30/75 Euro voor die KOKA op gebaseerd ?? is dat de prijs voor 10 of 100 meter ofzo ?? want 30 EURO per Meter lijkt me wel een beetje veel vergeleken met de 70 cent per meter voor de "SUPER Kwaliteits" kabel <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Men quote ook zomaar maar wat van een leverancier komt zonder zich te verdiepen in de specs en dan komt er de omzet ook nog bij kijken.

 

Die 30/75 is gebaseerd op een stukje kabel tot 40 meter (dan zal het 30 euro kosten) en 75 voor een rol van 100 meter. Maar effe genoeg over kabel hier want het past niet bij het topic.

 

Nog even een leuk coax weetje, ik heb laatst een analoog kabel signaal over 80 meter met plastic pluggen vergeleken met koka met metalen pluggen en daar was nauwlijks verlies te -zien-(dus niet gemeten) tot 800mhz, daarboven begon de (visuele) ellende pas.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is een Terratec Cinergy 1200 DVB-S kaart geworden (heeft dezelfde Chipset van Philips als de Typhoon).

 

hij zit in de PC en de orginele "Cinergy Digital" software is geinstalleerd.

ben nu bezig met een transponderscan (maar heb net ff gekeken op BBC World want Astra 1 staat er al standaard in, en het beeld ziet er goed uit, veel beter dan met zo'n analoge TV kaart).

 

hij is nu wel rechtstreeks aangesloten op de LNB dus niet via de LOOP van de Aston Xena, maar dat ga ik nu proberen (want ik moest toch eerst weten of hij wel werkt he).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vrees toch dat doorlussen met loop niet de ideale oplossing is want als de Xena nu standby staat of niet, ik kan niet alle zenders inlezen van de Transponder (ik krijg op geen manier Film Four of Film Four +1 gevonden (the Teacher's channel bijv. wel).

 

wat ik niet snap is dat als ik de Xena op bijv. Film Four zet (dan zou de PCI kaart toch ook die transponder moeten zien ?) ik op de PC nog steeds deze zender niet gevonden krijg ?

 

Ik vrees dus dat ik in de toekomst toch wat zal moeten aanpassen aan de installatie (Twin-LNB voor de PC i.p.v. via de loop van de Xena).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk wel even naar de transponderlijst die bij het programma zit, is deze wel up to date ? Krijg je de betreffende kanalen wel als je rechtstreeks aansluit?

Normaal gesproken zou de ontvanger de LNB toch gewoon door moeten geven op de loop through. Als je er verder wel iets op ontvangt, hor, vert. onder en bovenband dan doet de ontvanger dat ook. Natuurlijk geeft het wat signaalverlies dus kan het zijn dat er met de ontvanger in de lijn er net een paar transponders uitvallen.

Natuurlijk is een twin LNB de mooiste oplossing, maar als er toch maar met één ontvanger gekeken wordt kun je ook nog aan een a/b of een 12V omschakelaar denken.

Voor het testwerk heb ik er al jaren een handbediende A/B omschakelaar tussen zitten, en ik heb ook wel met 12V omschakelaars gewerkt daarvoor. Ook kun je nog een splitter proberen. Die werkt automatisch als je maar nooit beide ontvangers gelijktijdig aanzet. Dit kan geen kwaad hoor maar dan krijg je beperkingen in de te ontvangen transponders. Wel geeft een splitter wat meer verlies dan een A/B of 12V omschakelaar, maar verlies geven ze allemaal vanwege de extra connectors in de verbinding.

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...