Ga naar inhoud


[7025s] Canal DIgitaal met smart card via EMU


Heavy Helder

Aanbevolen berichten

Ik heb sinds enkele dagen een Dreambox 7025 en een schotel.

Ik probeer een legale smartcard van Canal Digitaal op het apparaat aan de praat te krijgen via de ingebouwde kaartlezer. De smart card is via internet geactiveerd, maar moet nog een signaal van de satelliet krijgen om 'm dat te vertellen. De dreambox draait via multiboot het originele image.

Ik heb de betreffende handleidingen in de database van sat4all gevolgd, maar het lukt me niet om beeld te krijgen, ook niet na een uur wachten.

Ik heb concreet de volgende vragen:

-> Begrijp ik het goed dat ik een cardserver nodig heb om de smart card uit te lezen en een emulator om de kaartgegevens aan Enigma door te spelen?

-> Volgens de handleiding heb ik newcamd en cardserver nodig. Na veel zoeken heb ik ze gedownload vanaf een of andere Roemeense site, maar ik heb de indruk dat ze niet werken (rare error meldingen als ik ze opstart, zoals "cannot find )". Waar kan ik werkende versies van deze programma's downloaden?

 

Al vast hartelijke bedankt voor je hulp!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Vergis je niet je hebt een 7025

Momenteel hebben we nog niet gevonden hoe men een kaart kan activering in de 7025.

De update zouden wel werken, we zijn er nog niet uit welke de belangrijkste config files zijn.

Lees hier http://www.sat4all.com/forums/showflat.p...rt=all&vc=1

Met evo+newcs of mg+newcs werkt de kaart indien geactiveerd.

Dreambox 500s-7025-8000hd

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op de 7025 werken de volgende emu's niet :

Newcamd

CCcam

camd3

radegast

scam

camx

 

Deze emu's werken wel:

 

Newcs ( is een cardserver ) en Mgcamd

Newcs en evocamd

Gbox

 

Via de blauwe knop ( afstandsbediening ) in Gemini kun je een emu downloaden en installeren. ( moet de db wel aan het internet hangen )

 

Met vriendelijke groet, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

persoonlijk heb ik op mijn 7025 betere ervaring met mgcamd-newcs combo omdat die stabieler werkt. Met evocamd had ik last dat dat smartcard soms niet of erg traag word herkent.

Maar misschien heb ik evocamd gewoon niet lang genoeg geprobeerd omdat mgcamd mij goed bevalt <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Echostar LT8700, Topfield 5000PVR en Dreambox 800HD via multiswitch op een draaibare Echostar 120cm en vaste Visiosat tri-sat schotel met Invacom en Smart LNBs

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nu mijn Canal Digitaal kaart laten activeren bij een sattelietwinkel in de buurt, omdat dat op de DM7025 blijkbaar nog niet werkt.

Heb nu beeld mbv newcs en evocamd. Nu kijken of de updates van de kaart ook doorkomen.

Begrijp ik het goed dat de smartcard elke maand een update van de satteliet nodig heeft? Wanneer wordt dat updatesignaal dan uitgezonden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

in de laaste week van de maand wordt het signaal verzonden waarmee de geldigheid van de kaart een maand verder worden gezet. de kaart staat nu open tot 31-10-06. rond 29-30 sept komt de puls binnen die hem naar 30-11-06 zet.

 

abonnementen waar (financiele) problemen mee zijn of opgezegd zijn ontvangen de puls niet en gaan vanzelf op zwart. het is dus zaak een emu/image te gebruiken die maandelijkse updates doorgeeft. op de 7000 is dit geen probleem maar de 7025 is dit nog niet geheel duidelijk welke combinaties werken.

 

zelf doe ik mijn 4 kaarten in de 1e week van de nieuwe maand voor de zekerheid even een kwartiertje in een ASton module.

 

renzie

3x VU+ Uno 4K met Open Pli, 1x Zgemma h2h ,  Mag 256 iptv, Samsung 59" 1080p plasma met Yamaha RX-V381en Boston Acoustics A26-A23 en Mcenter speakers, 2x Apple TV 3, Rasperry Pi XBMC,  Synology 213+ Nas met 2x 3TB WD Red.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb hier met mijn 7020 nog nooit last van gehad, ook al lees ik andere berichten soms. Tegenwoordig doet Ccam het goed, ook positive ervaringen met (verschillende) versies van cam3d en newcamd

xtrend 6500 320G intern / dreambox 800se, 500G intern / dreambox 500hd / azbox elite hd / Skymaster 80cm quad lnb titanium, 19,2 oost / Triax 110 , quad inverto Inverto Black Ultra lnb, 23,5 oost, inverto Inverto Black Ultra lnb, 28,2 oost / No Name 125cm single lnb black ultra draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

CC cam laat de updates door maar is (nog?) niet te gebruiken op de 7025.

 

renzie

3x VU+ Uno 4K met Open Pli, 1x Zgemma h2h ,  Mag 256 iptv, Samsung 59" 1080p plasma met Yamaha RX-V381en Boston Acoustics A26-A23 en Mcenter speakers, 2x Apple TV 3, Rasperry Pi XBMC,  Synology 213+ Nas met 2x 3TB WD Red.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop dat het je beter afgaat dan bij mij, want ik heb na een half jaar tobben nog steeds geen uupdates. Als ik de kaart meeneem naar mijn schoonvader dan heeft ie binnen een kwartier de update te pakken.. Maar ik vind dat ik dat op mijn 7025 ook moet kunnen!! Hopen dat snel de newcamd voor 7025 beschikbaar wordt.

 

Is er trouwens nog ergens dat te volgen of deze ontwikkeld gaat worden???

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...