Ga naar inhoud


verandering van provider


Gast

Aanbevolen berichten

IK wil gaan veranderen van hetnet (kpn dus) naar abel (BBnet dus) ik heb hier een speedtouch modum 546 (router) is deze geschikt voor het netwerk van bbnet en met de snelheid 8mb down ps bij 1024 up ps of moet er andere firmware in enz.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Je hebt een modem dat zelfs ADSL2+ geschikt is, dus 8Mbit/1Mbit (een ADSL '1' Wide-open snelheid) moet zeker lukken. Wel hangt het er vanaf hoe ver je van de centrale afzit, dus het wil niet zeggen dat je met dat modem die snelheid altijd haalt (overigens is de kans dat je het haalt groter als het een ADSL2+ profiel met 8/1 betreft dan wanneer het een gewoon 8/1 ADSL-lijn is, maar dat ligt aan de hardware in je telefooncentrale, daar heb jij noch je ISP grip op).

 

Je hebt ook geen andere firmware nodig, maar het is (vanwege stabiliteit) wel aan te raden naar de laatste firmware up te graden, deze kun je hier downloaden. Het modem is overigens ook zéker geschikt voor BBNed (met een d inderdaad <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />), ieder modem dat dat niet is mag zich imho geen modem noemen, een simpel tooltje voor de Speedtouch om je modem te configureren naar dat netwerk is hier te vinden. Let op: Eerst upgraden, dan het tooltje draaien, na het updaten zijn namelijk al je instellingen weg.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...