Ga naar inhoud


Vraag aan kenners


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Ik ben net nieuw op dit forum. Heb al twee jaar een Technosat 6000+ kastje onder mijn tv staan. Kijk er alleen mee naar Travelchannel en Raceworld.

Wat kan ik meer doen met dit kastje? Ik heb een paarse kaart (Fun)een goudkleurige (Gold) en een blauwe (Titanium). Mijn zwager "verzorgde" voor mij jaren geleden deze kaartjes. Hij is 2 jaar geleden overleden en ik doe er nu dus niets mee.

Kan iemand mij op weg helpen? Alvast bedankt voor jullie reactie.lemans.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 4 weken later...

Ok dan, ik heb gesnuffeld op de duwgati website, erg interessant, wel een beetje ingewikkeld op sommige vlakken voor een leek, maar goed. Ik heb nu mijn paarse fun carg geprogrammeerd en mijn receiver geeft aan Irdeto card accepted. Ik heb nog geen 1 kanaal dat normaal gesproken gecodeerd is open kunnen zien. Ben nu aan het zoeken naar Titanium files. Zijn niet te vinden en heb inmiddels gelezen dat deze er niet meer zijn. Klopt dat? Heb ik sowieso nog iets aan die kaart? Schijnt wel een "originele"kaart te zijn, volgens de info van Duwgati. Kan er iemand mij aan info helpen?

 

Groeten, Lemans

Link naar reactie
Delen op andere sites

@lemans,

 

 

Tja, als je bij onze duwende vriend begint te kijken, ben je nog wel even bezig <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> ....................

 

 

Irdeto 1 is Irdeto 2 geworden wat de codering betreft er zijn bijna geen providers die Irdeto 1 nog gebruiken en Irdeto 2 is niet publiek open, dus geen sleuteltjes.

 

Met de Gold kaart en de FUN kaart kun je nog wel een beetje spelen, programmeren, uitlezen en evt. wat testen met de gegevens van je eigen Seca kaart. Zo heb je minder kans om je originele kaart kapot te maken en leer je wel de basis van lezen en schrijven naar/van de kaarten.

 

Titanium kaarten heb ik geen ervaring mee, heb hier een liggen van iemand anders en daar zou ik 2 jaar geleden al naar kijken, maar ben er tot op heden nog niet aan toe gekomen. Ik heb nu ook niet echt het gevoel dat die kaart nog ondersteuning krijgt, er zijn later weer andere kaarten gekomen met ander namen en OS systemen en dus weer andere files.

 

Op EMU gebied gebeurd er tegenwoordig meer op het gebied van ontvanger ondersteuning, m.a.w. aanpassingen van de software in de ontvangers.

 

Maar, er zijn sites waar ik files tegen kom voor FUN grappige kaarten, gr.

 

 

Zilverster.

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na een paar weken rommelen en het zoeken op het net naar alle mogelijke informatie betreffende de aanschaf van een kwalitatief hoogstaande receiver, blijft mijn keuze in dubio, over

 

1. Een Dreambox 7025

2. Arion AV 7300 PVR

 

Ik ben er niet uit wat nu de juiste keuze is voor mij.

Mijn heus is een beetje 'vergeven' van netwerkbekabeling en een draadloos netwerk. (meestal windows machines en een linux machine) en om een harde schijf in te bouwen moet ik ook geen half uur uittrekken, maar .... Ik wil op meerdere zenders kunnen opnemen en kijken tegelijkertijd. Maar heb ook geen zin om eerst een programma te schrijven om iets in orde te maken. Wat biedt het ene ding me nu meer dan het andere. Voor zover ik weet heeft de Arion geen ethernet aansluiting, maar is dit wel nodig ? Als het dezelfde prijs zou zijn, zou ik waarschijnlijk zonder schroom voor de Dreambox gaan, maar deze is heel wat duurder en ik zou niet willen dat deze mijn leven nog eens compliceert ook. Wie helpt me eruit ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Marcus Aurelius,

 

Ik denk dat de keuze van een ontvanger een keuze is die je zelf moet maken. Zelf heb ik geen ervaring met de door jou genoemde type's. Zelf heb ik op Dreambox gebied een 7020 waar ik momenteel mee aan het "spelen" ben.

 

Zo te zien heb je op Linux gebied een grote voorsprong op mij, daar ik mij deze kennis nog eigen moet maken en ook nog veel moet leren van/over de Dreambox.

 

Wel kan ik je melden dat het apparaat mij prima bevalt, grootste voordeel is wel de netwerk aansluiting, daar je de box direct kunt benaderen om "dingen" aan te passen en wat dus tijd besparend is.

 

Een ontvanger met 2 tuners heb ik niet nodig daar ik ontvangers genoeg heb om evt. andere kanalen te kunnen kijken en/of opnemen. Mocht ik deze niet hebben zou ik mij zeker eerder een tweede ontvanger er bij kopen dan een Dreambox 7025 te nemen, maar ieder zijn eigen, gr.

 

 

Zilverster.

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je Zilverster, begrijp alleen niet goed wat ik dan zou moeten doem met die FUN en Gold kaarten als ik het niet in mijn receiver kan testen.

 

Is er iemand die mij info kan geven over de Titanium kaarten?

 

Enkele jaren geleden, weet ik van mijn zwager nog, kon je hiermee toch wel e.e.a."open"bekijken via de schotel. Is dat nu helemaal over?

 

Ik krijg trouwens dooe die geprogrammeerde FUN kaart wel bij gecodeerde zenders een code boven in mijn (zwarte) scherm te zien: 0500 of 0622, wat is dat dan? Dit krijg ik niet als ik zonder kaart deze zenders selecteer.

 

Lemans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...