Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
petterson

Wie heeft ervaring met een "coax-raamdoorvoer"

Aanbevolen berichten

Ik wil een extra kabel naar binnen krijgen. De twee kabels die ik al heb gaan door de fundering. De extra coaxkabel wil ik bij mijn achterdeur naar binnen brengen. Ik heb twee opties: door het kozijn boren of zo'n raamdoorvoer gebruiken (degene die zoiets heeft snapt wel wat ik bedoel <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />). Deze laatste zal dan bij een scharnierende deur die dagelijks wordt gebruikt komen.

-Is dit hiervoor geschikt of is dit alleen iets om louter en alleen bij een stilstaand raam te gebruiken?

-Gaat zo'n doorvoer ten koste van de signaalsterkte?

Heeft iemand ervaring hiermee?

Groeten,

Petterson

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Een gat is beter, z'n raamdoorvoer geeft best wel wat demping en is niet geschikt voor constante beweging.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ik zou nooit kiezen voor een coax die "bewegend" wordt aangebracht.

Dit gaat alleen maar goed als de coax in een zeer ruime spiraal-vorm wordt gebracht. De mechanische krachten die bij het veel bewegen op de kabel worden uitgeoeffend moeten niet worden onderschat, en kunnen tot vervormingen in de kabel leiden, waardoor de kabel-impedantie buiten tollerantie komt.

Met verhoging van de kabel-verliezen tot gevolg.

Een kozijn-doorvoer, waarbij de kabel niet behoeft te worden doorgeknipt, verdient de voorkeur. Wel moet er worden gezorgd, dat de kabel mechanisch niet wordt vervormt en de miniale buig-radius van de kabel niet worden onder-schreden, anders heeft ook dit impedantie-verstoring tot gevolg. Als er moet worden gekozen voor doorvoer-konnektoren, moeten deze van een goede kwaliteit zijn. Meestals zijn konnektoren welke bij de winkel "om de hoek" worden verkocht niet van goede kwaliteit [impedantie verstoring]. Past men deze toe als "doorvoer", dan bestaat de gehele doorvoer meestal uit een doorvoer-deel met aan beide zijden een kabel-deel. Bij de al genoemde "slechte"-kwaliteit betekend dat demping van de signaal-sterkte.

 

Groeten, Ben.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ik heb zo'n raamdoorvoer en het raam gaat regelmatig open en dicht. Geen spoor van slijtage of kwaliteits verlies. Ik had eerst een hele platte kabel, maar deze was wel heel snel versleten / kapot. Nu een iets dikkere met een coating en dat gaat prima. De smallere kabels gebruik ik wel voor de kabels die bij de schuifpui binnenkomen. Echter, als het geen huurpand was, dan had ik ook de boormachine gepakt. Al was het alleen om het zaakje wat netter weg te werken.

 

 

Groet, JJK

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Die raamdoorvoerkabeltjes kunnen inderdaad wat beter gemaakt worden.. had er 1 van de bouwmarkt, en verknalde het ding prompt met mijn *deluxe* kiep/kantelraam van de kunststof pui binnen 1 dag.. daargelaten dat de isolatie rubbers er onder dreigden te lijden <-- extreem voorbeeld.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik hoef nooit meer zo een raam doorvoer coax...is al helemaal door versleten...liever gaten door de muur...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.