Ga naar inhoud


Wie heeft ervaring met een "coax-raamdoorvoer"


petterson

Aanbevolen berichten

Ik wil een extra kabel naar binnen krijgen. De twee kabels die ik al heb gaan door de fundering. De extra coaxkabel wil ik bij mijn achterdeur naar binnen brengen. Ik heb twee opties: door het kozijn boren of zo'n raamdoorvoer gebruiken (degene die zoiets heeft snapt wel wat ik bedoel <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />). Deze laatste zal dan bij een scharnierende deur die dagelijks wordt gebruikt komen.

-Is dit hiervoor geschikt of is dit alleen iets om louter en alleen bij een stilstaand raam te gebruiken?

-Gaat zo'n doorvoer ten koste van de signaalsterkte?

Heeft iemand ervaring hiermee?

Groeten,

Petterson

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik zou nooit kiezen voor een coax die "bewegend" wordt aangebracht.

Dit gaat alleen maar goed als de coax in een zeer ruime spiraal-vorm wordt gebracht. De mechanische krachten die bij het veel bewegen op de kabel worden uitgeoeffend moeten niet worden onderschat, en kunnen tot vervormingen in de kabel leiden, waardoor de kabel-impedantie buiten tollerantie komt.

Met verhoging van de kabel-verliezen tot gevolg.

Een kozijn-doorvoer, waarbij de kabel niet behoeft te worden doorgeknipt, verdient de voorkeur. Wel moet er worden gezorgd, dat de kabel mechanisch niet wordt vervormt en de miniale buig-radius van de kabel niet worden onder-schreden, anders heeft ook dit impedantie-verstoring tot gevolg. Als er moet worden gekozen voor doorvoer-konnektoren, moeten deze van een goede kwaliteit zijn. Meestals zijn konnektoren welke bij de winkel "om de hoek" worden verkocht niet van goede kwaliteit [impedantie verstoring]. Past men deze toe als "doorvoer", dan bestaat de gehele doorvoer meestal uit een doorvoer-deel met aan beide zijden een kabel-deel. Bij de al genoemde "slechte"-kwaliteit betekend dat demping van de signaal-sterkte.

 

Groeten, Ben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zo'n raamdoorvoer en het raam gaat regelmatig open en dicht. Geen spoor van slijtage of kwaliteits verlies. Ik had eerst een hele platte kabel, maar deze was wel heel snel versleten / kapot. Nu een iets dikkere met een coating en dat gaat prima. De smallere kabels gebruik ik wel voor de kabels die bij de schuifpui binnenkomen. Echter, als het geen huurpand was, dan had ik ook de boormachine gepakt. Al was het alleen om het zaakje wat netter weg te werken.

 

 

Groet, JJK

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...