Ga naar inhoud


Wanneer is de zendmast in Hengelo DVB-T geschikt ?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb hier met een spectrum analyser vastgesteld dat de hogere kanalen zwakker zijn: K 47= -10 dB, K 65= -20 dB! Ik fiets elke ochtend langs de mast en heb gezien dat de twee antenne kabels nog opgerold in de top zitten. Ik vermoed dat door lengteverschil de hogere kanalen door tegenfase effecten vanuit de twee antenne helften grotendeels worden uitgenuld.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 81
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

En K65 is er nu ook nog steeds niet?!

 

Vreemd, zou er dan toch iets mis zijn aldaar in Hengelo?

 

Ik zal overigens eens kijken hoever de EPG vooruit gaat (Mijn digipal2 download alle EPG informatie in het geheugen van alle zenders, dus ik ben nieuwsgierig <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je daar naar toe gaat, vraag dan eens waarom ze al zenden terwijl de kabels nog niet zijn afgwerkt in de top. Ik meet hier in het bedrijfspand in Delden met een spectrum analyser en een Kathrein antenne die wel degelijk t/m kanaal 65 gaat maar de ontvangst van de hoge kanalen valt echt zwaar tegen! Dit lijkt mij niet in orde.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is precies wat ik hier dus ook meet. Ik zou er graag zelf heengaan maar dat lukt niet overdag. Ik geef het een grote kans dat de twee antennekabels niet gelijk zijn, 18 cm verschil op een lengte van 120 meter en de twee antennehelften zijn voor kanaal 65 compleet in tegenfase. Ik snap ook echt niet waarom ze vermogen zetten op die kabels die nog opgerold zijn aangesloten op de antennes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Hier wiebelt zelfs K22 erg sterk (Ik hou de signaalkwaliteit in de gaten. Het zakt soms naar 40% terug1!! 40kW!!! in 19km van de mast!!

ik kijk nooit naar de s-meter maar wel naar het beeld <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> dus vraag ik me af "heb je nu wel of geen goed beeld" <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier in Overdinkel ook redelijke ontvangst. Rtl4 e.d. via dakantenne slecht (moet deze nog uitgericht worden?). Via de bijgeleverde antenne is de ontvangst goed, op alle kanalen. Gister het abo laten activeren, echter na 3x bellen nog geen beeld, de kaart activeren lukte niet omdat er een storing was in het kpn-systeem. Even afwachten dus nog...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alle kanalen behalve K47. Bij K47 is de signaalmeter zeer uiteenlopend van zeer sterk tot zwak terwijl de K22 en K23 volle 100% aangeven. Ook K65 is redelijk stabiel maar niet zo sterk als K22 en K23.

Ik gebruik een binnenantenne en woon zo'n 22 km van de mast.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Drumpie: Je buitenantenne staat vermoedelijk op Markelo gericht. Dat moet Hengelo worden. Al zal dat vanuit Overdinkel niet zo veel verschil maken. Belangrijker is, dat de polarisatie veranderd is. Je antenne moet hiervoor een kwart slag om zijn as draaien. Hoe precies, is een vraag voor een echte deskundige (er zijn er hier op sat4all die veel meer van UHF-antennes afweten dan ik). Maar als je met de binnenantenne goede ontvangst hebt, dan hoef je er verder niet mee bezig, lijkt me.

Groeten van de zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...