Ga naar inhoud


OFDM

Lid
  • Items

    1512
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    15

Alles dat geplaatst werd door OFDM

  1. OFDM

    De supertoren!

    Dat is zeker flink hoger dan de gemiddelde behoorlijke mast van zo'n 300 meter. Voor langegolf kan ik mij er iets bij voorstellen als je een echt hoog rendement wil bereiken, echt noodzakelijk lijkt me dat weer niet.
  2. 12 dB C/N zou ik na moeten zoeken maar het klinkt mij als net niet genoeg kwaliteit. Volgens Sender Tabelle gebruiken ze 64 QAM met FEC 2/3.
  3. OFDM

    De supertoren!

    Ik heb nog nooit zo'n groot filter gezien: De FM zender combiner vanaf 10:15 beslaat een hele zaal!! Ik zou graag de specificaties horen zoals de doorgangsdemping voor de zender die de hele keten doorloopt. Werkelijk gigantisch dit. Het filter dat Markelo ooit gebruikte voor Hilversum 1, 2, 3 en 4 was ruim 1 m3 (slechts..) maar dat was geen cascade maar een stervormig type. Daarvan was het input vermogen 4x 10 kW terwijl ik in de video 30 kW hoorde.
  4. Ik heb mijn postcode ingevuld en er is geen vacature binnen 25 km afstand. Op 50 km zie ik 8 vacatures, een paar zouden in principe kunnen. Ik blijf nog lekker in de satelliet TV.
  5. Die kun je toch helemaal niet zien op 36.000 km afstand!
  6. Heeft Astra 3B zo'n super exotische zijlob over de Canarische eilanden? Doet me herinneren aan een schotel op Tenerife die daar Nederland kijkt. Dan overkomt hem hetzelfde als de Engelse kijkers die daarvoor een metersgrote schotel op een bungalow hadden staan. Out of footprint ontvangst..
  7. Ja, lineaire frequentie omzetters met eindtrap. Waarbij de shift op afstand gewijzigd kan worden. De uitrichting van de footprint is dus ook nog stuurbaar begrijp ik van Sprietje. Ik hoop dat de frequentie t.z.t. naar de huidige gaat, dat geeft de minste overlast.
  8. Mooie site! Het ziet er slecht uit maar zou het punt zijn gepasseerd dat het instabiel is? Dus een trigger zoals een eerste echte harde botsing een zelfversterkend effect van schade in gang kan zetten? Een paar jaar geleden had Rusland toch een eigen oude satelliet kapot geschoten? Wat heeft dat uiteindelijk teweeg gebracht? Was het in een baan waar minder rondcirkelt?
  9. Ik lees in de link dat beide satellieten niet (be)stuurbaar waren dus het is stom geluk!! Ik dacht echt de Amerika iets had bijgestuurd om een botsing te vermijden. Als er veel onbestuurbare satellieten rondcirkelen is dit weinig hoopvol voor de toekomst. Bij een echte botsing heb je een giga berg schroot dat weer andere satellieten kan raken.
  10. Bij Jarco is het meestal klok horen luiden maar hij heeft mij wel wakker geschud. Ik lees hier interessante zaken over satelliet configuratie en ben heel benieuwd wat de keuze uiteindelijk gaat worden. Nu zag ik al dat de nieuwe transponder compleet identieke content uitzendt en dat zou inderdaad best een probleem kunnen zijn voor genoemde TV. Maar even in detail bij omschakeling: Gaat er echt een frequentie verandering komen of wordt op het moment supreme de frequentie van de Astra 3B uitgeschakeld en de Astra 3C transponder omgetuned naar 11856V? Of valt dit buiten het bereik van de hardware? Uiteraard: Staat dit pad ook de andere 3B transponders te wachten?
  11. Ik ben benieuwd of ze weer gedeeltes op zwart zetten...
  12. En beeld is weer terug. Bijzondere uitzending maken ze ervan op die manier! Knippen ze random weg of worden zoals beloofd de hoogtepunten wel doorgelaten? Ik denk niet dat veel kijkers warm lopen voor deze methode maar het blijft FTA.
  13. Turkmenistan 52 graden oost met de west footprint 52 dBW? Ik zie die niet staan in de wikipedia pagina maar dan ben ik wel benieuwd of ze alle races uitzenden.
  14. Ziet er wel uit als racen! De bitrate is erg mager voor HD, nog geen 2 Mbit/s. Maar ja, gegeven he. Nog eentje
  15. Het ziet er toch wel goed uit op Euronews Albania: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Formula_One_broadcasters
  16. Duitse RTL zendt op DVB-T2 gecodeerd en ook niet beschikbaar op de mast Aurich over de grens bij Groningen. Tipik houdt sinds de verhuizing naar kanaal 42 in elk geval op in Brabant en Gelderland waar dat kanaal opnieuw wordt gebruikt. Ik vindt de tekst op die reclame van Euronews toch wat verdacht. Zenden ze geen samenvatting uit of helemaal vol reclame? Volgens Translate staat er dit: Euronews Albanië, de nieuwe pitstop van 'Formule 1' Een van de belangrijkste internationale evenementen, zoals "Formule 1", komt exclusief op een even belangrijke internationale zender, Euronews Albanië. Vanaf 1 maart beleven fans van de gekste en spannendste autorace de exclusieve momenten in Euronews Albanië. Sprint Race, Official Trials en Race worden geanalyseerd door journalisten en gasten in de studio. Tot 8 december 2024 zal het kanaal van al het nieuws en alle perspectieven tegelijkertijd het kanaal zijn van alle emoties. Naast de races zal Euronews de enthousiaste kijker brengen wat samenvalt met het eerste langste seizoen in de geschiedenis van de "Formule 1", een editie die begint in Bahrein en eindigt in Abu Dhabi. Ik controleer vanmiddag wel maar ik weet niet of ik de content helemaal juist kan beoordelen.
  17. Ik vind het qua hobby toch sportiever om het FTA te proberen. Tenzij het volkomen onhaalbaar of onbruikbaar is. https://euronews.al/en/euronews-albania-becomes-formula-1s-new-pit-stop/
  18. Oke maar geeft dat geen probleem met FTA over heel Europa? Of is dat vanwege de taal opgelost? Ja dat wil ik zeker wel controleren. Na 17:00 uur?
  19. Ja die is goed te ontvangen op 16,0 oost 10804 H. Hieronder de link maar ik ben geen F1 kijker. Zenden ze echt de races allemaal uit? Wie betaalt dat dan?
  20. Dank, ik wilde het toch gezegd hebben. Inderdaad kan daar ook waterstof uit worden gemaakt maar dat zal dan met een laag rendement zijn. Voor overschotten is alles beter dan afschakelen. Misschien dat het idee om waterstof direct op zee te maken daar nog een gunstige draai aan geeft?
  21. Als er echt grote hoeveelheden witte waterstof uit de bodem kan worden gehaald- Of per schip uit het midden oosten waar de woestijn volstaat met door de zon opgewekte energie dan zie ik twee soorten auto's helemaal zitten. Waterstof als opvolger van diesel en elektrisch als korte afstand auto met een lichte accu. Een grote elektrische auto is met de huidige energiemix nog een vorm van greenwashing. Daar komt de enorme toename van fijnstof door hogere bandenslijtage nog bij. Onder de streep redden we daar weinig mee. Eigenlijk is het hele probleem dat we veel en veel te laat nu alles veel te snel moeten omgooien.
  22. Een schotel draaien vanuit de LNB spanning, wie heeft dit bedacht? Ik moet er een beetje om lachen maar ben ook wel verrast dat het überhaupt lukt. Het scheelt een boel dure techniek. Lang geleden heb ik ooit iets te maken gehad met 36 Volt? Dat had wel een bak vermogen.
  23. Ik ben niet ontevreden over de recente ontwikkelingen. Dat is niet alleen de Hamburg uitschakeling maar ook de nieuwe zenders uit Schleswig Holstein via een antenne die oorspronkelijk voor Tommerup was bedacht. Het is leuk om te puzzelen en meten. Van alle antennes kan ik uit 4 gelijktijdig zappen door middel van filtering: 1 poort kanaal 21 t/m 34 (V polarisatie Hengelo, 2x Münster, Teutoburger, Dortmund) of H polarisatie Steinkimmen en Kiel of H pol Luxemburg 1 poort kanaal 37 t/m 48 (H polarisatie Lingen, Bremen, Visselhövede, Vordingborg) of V polarisatie IJsselstein of H polarisatie Aabenraa 1 andere antenne, versterker en kanaal 26 filter Apeldoorn 1 andere antenne, versterker en kanaal 40 filter Leeuwarden In jouw situatie zou je Smilde en een Lingen antenne met een DC doorlatende splitter of een aftakelement kunnen combineren omdat Smilde kanaal 46 gebruikt. Of met een andere antenne, versterker en kanaal 40 filter Groningen toevoegen. Dat kan zonder verlies op Smilde.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...