Jump to content

OFDM

Members
 • Content Count

  792
 • Joined

 • Last visited

About OFDM

 • Rank
  Sat4all regular

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fantastische test en ook de 3 dB klopt als een bus! Mijn dank voor de snelle reactie ook, hier kan ik op vertrouwen. Zoals het er nu uitziet is uitrichten op 46º eigenlijk ideaal. Ik hoop dat het doorgaat, dan kan ik mijn waarden ook melden.
 2. Mag ik dit draadje omhoog gooien met een vraag? Ik overweeg deze transponder te gaan ontvangen samen met Azerspace 2. Voor zover ik heb bekeken overlappen de frequenties elkaar niet, dat zou ook misgaan met 1 graad verschil. Als ik naar de footprints kijk zou 45 graden zo'n 52 dBW neerzetten maar 46 graden moet het met 48 dBW stellen. In theorie zou ik de schotel er tussenin kunnen richten maar dichterbij 46 graden. De openingshoek van de schotel is 1,8 graad bij 110 cm. Dan zou ik maximaal 3 dB verliezen van de 45 graden als ik helemaal op 46 graden uitricht. Heeft iemand recente ervaring met de signaalsterktes van deze twee posities?
 3. Het betalen voor HD is door de Duitse commerciële zenders bij de ether TV switch naar T2 met HD aangevoerd als betalen voor de uitzendkosten. Maar goed, hoe je het ook noemt het is een manier om meer geld binnen te harken. Als HD de standaard zou zijn dan had Ziggo dat wel free to cable doorgegeven. Helaas is het basispakket met uitzondering van NPO en het Ziggo sportkanaal helemaal in SD dus het is ook daar een methode om klanten te beperken als ze niet meer willen betalen dan het kabel-TV pakket van 18,70 euro.
 4. Je schreef de gang bij de voordeur, dat heb ik ook. Of spreek je over een voordeur die buiten de gevel van het huis uitsteekt? Ik heb een boterzachte muur achter de meterkast wand dus het signaal in de woonkamer is keihard. Bij mijn ouders zit de meterkast best mooi centraal in huis maar bereikt de woonkamer nauwelijks door 2 of 3 gewapend beton muren.
 5. Dat kan zeker het geval zijn maar of de meterkast daar schuld aan is? Het gaat hier trouwens wel goed hoewel op zolder net genoeg is voor mijn mobiel. De PC's zijn beide met ethernet bekabeling aangesloten.
 6. Dat is wel voor te stellen! Zeker met zo'n korte afstand is het een vereiste dat alles deugdelijk is. In principe horen modems in de meterkast maar dat is niet overal zo, helaas.
 7. Die problematiek is al langer geleden aangepakt met de komst van Digitenne. Er is een forse inhaalslag gemaakt met betere bekabeling in huis met een zeer hoge afscherming. Als de upstream dadelijk naar 204 MHz gaat valt de DAB in die band. Het modem zou dan kunnen lekken naar de DAB indien de bekabeling niet goed afschermt.
 8. Ook DAB is in het nieuwe frequentie plan niet mogelijk. De modems zullen upstream tot 204 MHz gaan werken en downstream naar de klant toe vanaf 252 MHz. Met andere woorden: Alles onder 204 MHz kan door de richting van de versterkers en diplexfilters in het netwerk onmogelijk van richting veranderen. https://www.netgear.com/images/pdf/DOCSIS31WhitePaper.pdf Ondertussen pak ik voor klanten met een eigen kabel netwerk FM uit de ether. Toch een leuke ervaring langs tuners in kantoren en werkplaatsen te lopen die daarmee gewoon de bekende zenders beluisteren. De Docsis 3.1 ombouw is op dergelijke kabelnetten nog lang niet aan de orde of komt helemaal niet omdat Internet op een andere wijze wordt gedistribueerd.
 9. Denk ik wel; Op de wandcontactdozen voor de data poort en volgens mij ook bij home amplifiers. Uiteraard zit het netwerk helemaal vol met F connectoren maar dat is niet de consument zijde.
 10. Nee, ik heb het model zoals henkvd1 heeft afgebeeld. Een recht type F- female naar F male push on. Die haakse zoals jij laat zien ken ik alleen als IEC female en is oorspronkelijk van Televes. Ik gok dat deze qua impedantie niet tot 2150 MHz mooi aanpast omdat er intern een duidelijk stootpunt zit met mechanische afwijking i.p.v. zuiver doorlopen.
 11. Om voor mezelf ook even te weten waar ik aan toe ben met de adapter heb ik die direct gemeten. Mijn enthousiasme voor deze push on (push up😀) adapter is er groter op geworden want ik meet tot 1,3 GHz een return loss van 20 dB en demping < 0.1 dB, gewoon in de ruis van de meting. Maar: Ik gebruik de push on van Technetix, dat zijn de materialen die Ziggo inkoopt. Mijn oude ervaring met adapters is dat er ook fabrikanten zijn die het niet zo nauw nemen met impedantie nauwkeurigheid. Als de return loss keldert krijg je rimpel op de frequentiekarakteristiek. Dus een sinus golfvorm waardoor sommige frequenties in een dal vallen en verlies laten zien, andere frequenties nauwelijks of minder. Die spullen wil ik niet hebben maar je komt er pas achter als je een specificatie hebt of na kunt meten.
 12. Helemaal buiten de discussie over benodigde C/N bij een symbolrate en FEC is mijn ervaring dat deze satelliet mager presteert. Er worden footprints aangegeven van 49 dBW voor Europe A tot 50 dBW voor Europe B. Astra zet 51 dBW neer maar de SNR waarden op Astra zijn gewoon fors hoger! Eutelsat 16 graden schommelt op een 110 cm schotel tussen 11 en 14 dB voor diverse transponders terwijl de Astra 19, 23 en 28 satellieten op een 90 cm met gemak 15 tot 17 dB bereiken. Het doet me denken aan de geclaimde footprint voor de Europe wide transponders op Eutelsat 9 graden. Die meten op hoogfrequent basis 3 dB lager dan de Germany transponders terwijl Eutelsat ze slechts 1 dB lager publiceert.
 13. Dat is zeker een probleem maar maakt ook gelijk dat ik denk dat het onmogelijk te stoppen valt. Die maatregelen in China zullen in het begin ietsje tijd winnen maar als het echt in de aantallen terechtkomt dan is er geen houden meer aan. Net zo betrouwbaar als een reikwijdte claim voor Wifi of iets dergelijks. Een indicatie waar een techneut wat mee kan.
 14. Ik zal de trol niet voeden.
 15. Ik zit er nu al een week over na te denken maar kom er niet uit. Denk je dat het dan bergafwaarts gaat?
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy