Jump to content

OFDM

Members
 • Content Count

  841
 • Joined

 • Last visited

About OFDM

 • Rank
  Sat4all regular

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Op TV? Nu ben ik wel benieuwd op wie je doelt, toch niet allemaal?
 2. Getest, op mobiel en pc wel. Geen idee wat er dan is maar de link komt uit dit bericht: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2341651-experts-waarschuwen-kabinet-neem-binnen-drie-dagen-nieuwe-maatregelen.html
 3. De inhoud van de experts brief aan Mark Rutte en Hugo de Jonge liegt er niet om! http://content1a.omroep.nl/urishieldv2/l27m4ce85d1e6d58d490005f1ab7db000000.871af26d44ba8ab57fc36a994d989006/nos/docs/230720adviesbriefnieuwsuur.pdf
 4. OFDM

  Joyne CI+ Module

  Ik ben gewend om dB's te meten met enkele meetinstrumenten en vervolgens een headend dat erop aangesloten wordt. De absolute afwijking tussen verschillende instrumenten ligt binnen +/- 1 dB en dat vind ik ook terecht want de marge is klein: De regenmarge tussen afbreken van ontvangst en heldere hemel bereikt in de beste gevallen hooguit 10 dB. De MER waarde is de afstand tussen signaal en optelling van ruis + niet lineaire vervorming van uplink, transponder en demodulator. Dit is in kanaal en wordt waarschijnlijk gemeten in plaats van SNR. Een opvallend verschil in MER zie ik altijd tussen ARD HD en ZDF HD (Astra 1 en dit zal niet in downlink ERP verschil zitten). Ik zou mij voor een satelliet ontvanger voor kunnen stellen dat de MER wordt berekend uit BER i.c.m. de geldende parameters FEC en Symbol rate. Misschien kan het ook eenvoudig direct uit de demodulator, dat weet ik niet.
 5. OFDM

  Joyne CI+ Module

  De transponder 12360 heeft een Germany beam footprint en die is een paar dB sterker dan de Europe beam. Op 90 cm systemen haal ik 15 dB op 11747 H en 14 dB op 12073 V. Bij hevig onweer is het maar net hoe de bui door het signaalpad trekt maar als je naar de gemiddelden kijkt dan zijn 11747 en 12073 iets langer weg dan bijvoorbeeld Duitse zenders op 19,2. Dit komt voor een deel ook omdat de FEC en Symbol rate bij Duitse zenders meer foutcorrectie/ signaal ruisverhouding oplevert.
 6. Er vallen mij een paar dingen op; Ik heb het antwoord een paar keer gelezen om het te ordenen want je schrijft alles achter elkaar in plaats van alinea's te gebruiken. Je schrijft dat chatten niet verder komt, misschien is er een verband? Verder is het toch wel een beetje in klaagmodus en wanhopig. Dat is hier allemaal prima om even de frustratie kwijt te raken maar totaal onaantrekkelijk om bij een vrouw mee in contact te komen. Je schrijft dat er genoeg vrouwelijke collega's zijn (vind ik al heel wat!) maar ze praten alleen maar over hun vriend. Waarom zou je daar, en gegarandeerd nog wel!!, ruzie over krijgen?? Je kunt gewoon eens zeggen dat je zou ook zou willen dat je zo over een vriendin kon praten? Maak een gespreksopening over relatie(s) waardoor je zinvolle ideeën of connecties opdoet. Moet een datingsite gratis zijn? Dat je door werken moe bent en na werktijd weinig puf meer hebt is helaas logisch, dat heb ik ook. Wat heeft dat ermee te maken dat jij de naar vrouwen toe moet gaan?
 7. You lucky bastard! Op de basis waar ik werkte slechts 3 vrouwen en alle mannen wisten dat! De technische opleiding ervoor was minstens zo slecht: 1 meid op 8 klassen. Nu schijnt dat andersom ook te bestaan en zelfs wel eens iets gehoord van feesten waar dat samen kwam maar dat heb ik nooit meegemaakt.
 8. Dat klinkt allesbehalve goed😬 Militaire dienst was nogal een donkere periode. Een hele week tussen alleen maar mannen in grauwe kleding en dan zaterdagmiddag in de stad🤐
 9. Het staat gewoon in off topic, moet kunnen toch? Ik kan wel een ander forum tippen maar dat is best een uitdaging tussen de leeuwen vrouwen daar. Er is door Internet en smartphones best veel veranderd. Vroegah had je een krant contact advertentie en dan was je een sneu geval. Met de opkomst van Internet dacht ik: Ik zou een moord hebben gedaan dat in mijn vrijgezelle tijd te hebben maar nu denk ik soms dat het een fata morgana is. Na Tinder is de acceptatie van Internet dating normaal geworden. Zelf heb ik aan Internet een aantal waardevolle real life en online (gewone) vriendschappen overgehouden die anders nooit waren ontstaan. Daarom zie ik ook een groot verschil met de "analoge" tijd.
 10. Dit bedoel ik inderdaad en die laatste zin is treffend!
 11. Ik vind het juist wel een onderwerp voor een technisch forum omdat ik (ietwat oude) ervaring heb dat juist techneuten hier tegenaan liepen en lopen. Dat had bij mij vooral te maken met de groep mannen waarmee ik omging, ik had op school en ook later gewoon geen real life vijver. Maar ook de toch wel wat eenzijdige interesse hielp niet... Heb me er uit interesse wat verder in verdiept en het klopt dat tegenwoordig meer relaties via Tinder maar ook bijv. Paiq ontstaan. Dat komt vooral omdat vanaf een bepaalde leeftijd de ontmoetingsmogelijkheden verdwijnen. Ik ken er een aantal in mijn omgeving en dat vergt echt behoorlijk wat doorzettingsvermogen maar dat was het ook in real life, hoewel op een andere manier. Een andere mogelijkheid is via Internet maar dan niet dating sites. Dat is minder direct en meer afhankelijk van toeval denk ik.
 12. Ik hoorde langer geleden de naam Fakebook, ook wel treffend. Mij zul je er ook niet vinden maar kan het ook wel gemakkelijk missen.
 13. OFDM

  Joyne CI+ Module

  Ik zit op bijna 2 uur reisafstand, is niet echt haalbaar.
 14. OFDM

  Joyne CI+ Module

  Dat is wel jammer inderdaad. Heb je geen optie een mini schoteltje ergens anders neer te zetten? Ik heb eens een draadloze schotel gebouwd die het L-band signaal uit de LNB draadloos doorstuurde. Beetje etherpiraterij dat wel maar de GSM signalen waren sowieso sterker dus die banddelen werkten niet.
 15. Dat is echt retestrak gebundeld! Ik vind het schitterend en het doet me eigenlijk denken aan telefooncentrales toen het nog PTT was maar oh wee als er wat veranderd gaat/ moet worden.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy