Ga naar inhoud


OFDM

Lid
  • Items

    1512
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    15

Aanvullende info

  • Geslacht
    Gaat je nix aan

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. OFDM

    De supertoren!

    Dat is zeker flink hoger dan de gemiddelde behoorlijke mast van zo'n 300 meter. Voor langegolf kan ik mij er iets bij voorstellen als je een echt hoog rendement wil bereiken, echt noodzakelijk lijkt me dat weer niet.
  2. 12 dB C/N zou ik na moeten zoeken maar het klinkt mij als net niet genoeg kwaliteit. Volgens Sender Tabelle gebruiken ze 64 QAM met FEC 2/3.
  3. OFDM

    De supertoren!

    Ik heb nog nooit zo'n groot filter gezien: De FM zender combiner vanaf 10:15 beslaat een hele zaal!! Ik zou graag de specificaties horen zoals de doorgangsdemping voor de zender die de hele keten doorloopt. Werkelijk gigantisch dit. Het filter dat Markelo ooit gebruikte voor Hilversum 1, 2, 3 en 4 was ruim 1 m3 (slechts..) maar dat was geen cascade maar een stervormig type. Daarvan was het input vermogen 4x 10 kW terwijl ik in de video 30 kW hoorde.
  4. Ik heb mijn postcode ingevuld en er is geen vacature binnen 25 km afstand. Op 50 km zie ik 8 vacatures, een paar zouden in principe kunnen. Ik blijf nog lekker in de satelliet TV.
  5. Die kun je toch helemaal niet zien op 36.000 km afstand!
  6. Heeft Astra 3B zo'n super exotische zijlob over de Canarische eilanden? Doet me herinneren aan een schotel op Tenerife die daar Nederland kijkt. Dan overkomt hem hetzelfde als de Engelse kijkers die daarvoor een metersgrote schotel op een bungalow hadden staan. Out of footprint ontvangst..
  7. Ja, lineaire frequentie omzetters met eindtrap. Waarbij de shift op afstand gewijzigd kan worden. De uitrichting van de footprint is dus ook nog stuurbaar begrijp ik van Sprietje. Ik hoop dat de frequentie t.z.t. naar de huidige gaat, dat geeft de minste overlast.
  8. Mooie site! Het ziet er slecht uit maar zou het punt zijn gepasseerd dat het instabiel is? Dus een trigger zoals een eerste echte harde botsing een zelfversterkend effect van schade in gang kan zetten? Een paar jaar geleden had Rusland toch een eigen oude satelliet kapot geschoten? Wat heeft dat uiteindelijk teweeg gebracht? Was het in een baan waar minder rondcirkelt?
  9. Ik lees in de link dat beide satellieten niet (be)stuurbaar waren dus het is stom geluk!! Ik dacht echt de Amerika iets had bijgestuurd om een botsing te vermijden. Als er veel onbestuurbare satellieten rondcirkelen is dit weinig hoopvol voor de toekomst. Bij een echte botsing heb je een giga berg schroot dat weer andere satellieten kan raken.
  10. Bij Jarco is het meestal klok horen luiden maar hij heeft mij wel wakker geschud. Ik lees hier interessante zaken over satelliet configuratie en ben heel benieuwd wat de keuze uiteindelijk gaat worden. Nu zag ik al dat de nieuwe transponder compleet identieke content uitzendt en dat zou inderdaad best een probleem kunnen zijn voor genoemde TV. Maar even in detail bij omschakeling: Gaat er echt een frequentie verandering komen of wordt op het moment supreme de frequentie van de Astra 3B uitgeschakeld en de Astra 3C transponder omgetuned naar 11856V? Of valt dit buiten het bereik van de hardware? Uiteraard: Staat dit pad ook de andere 3B transponders te wachten?
  11. Ik ben benieuwd of ze weer gedeeltes op zwart zetten...
  12. En beeld is weer terug. Bijzondere uitzending maken ze ervan op die manier! Knippen ze random weg of worden zoals beloofd de hoogtepunten wel doorgelaten? Ik denk niet dat veel kijkers warm lopen voor deze methode maar het blijft FTA.
  13. Turkmenistan 52 graden oost met de west footprint 52 dBW? Ik zie die niet staan in de wikipedia pagina maar dan ben ik wel benieuwd of ze alle races uitzenden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...