Ga naar inhoud

OFDM

Leden
 • Aantal items

  745
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over OFDM

 • Titel
  Sat4all regular

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Nou boosaardig... KPN heeft mij als ex Digitenne klant al jaren geleden een brief gestuurd waarin ze mij probeerden om te praten voor Interactieve TV te kiezen. Meer zenders, beter beeld en interactief voor hetzelfde geld! Er stond nog net niet je bent gek als je bij Digitenne blijf! Op die wijze hebben ze getracht de klanten over te hevelen van Digitenne naar IP. Uiteindelijk hebben ze toch een nieuwe licentie gekregen voor ether TV maar het was kantje boord. Nu verhuren ze de resterende klanten een spotgoedkope oplossing. Als je meer wil dan is er een ander product, zo eenvoudig is het. Er wordt alleen het hoogst noodzakelijke geïnvesteerd in Digitenne. Een CI module past niet in het plaatje ook al is er eentje voor de zakelijke markt.
 2. Dat het voor jou zo voelt zegt veel. Maar KPN loopt daarmee niet op die manier te koop. De reden geen CI module voor consumenten uit te brengen is mij duidelijk hoewel het begrijpelijk boosheid geeft bij klanten die wel een geschikte TV hebben en toch worden opgezadeld met..... De zakelijke module zit in een totaal andere markt.
 3. Het is ook niet dat het niet zou kunnen hoor. KPN wil het (nog) niet omdat het percentage geschikte TV toestellen te klein is in verhouding tot de administratieve aufwand. Zoals ik heb begrepen is er wel een zakelijke Digitenne CI module t.b.v. de headend oplossingen.
 4. Mr Bean liet dit al eens zien. Nog in de analoge tijd maar met een beetje trucage heel treffend weergegeven:
 5. Het hierboven genoemde effect is aan te tonen zgn dipmeter. Een los handinstrument met een afstembare oscillator waarbij de spoel uitwendig is gemaakt. Als deze spoel op een te meten object wordt gelegd kan het energie onttrekkende effect van een LC afstemkring worden aangetoond. De kans dat een afstemkring, binnenin een apparaat inclusief allerlei afscherming, op 40 afstand van een ontvangstantenne nog enig effect uitoefent lijkt mij erg klein. Waarschijnlijk is het genoemde effect het gevolg van verandering van het veld t.g.v. het metaal in de DAB ontvanger. Dat kan alleen als de ontvangst op de rand is waardoor het plaatsen/ weghalen van de DAB ontvanger juist merkbaar effect heeft. Wat ik mij dan afvraag; Wat is het effect op de andere kanalen bij deze handeling?
 6. Wat toevallig dat je er bij bent geweest! Was dat alleen bij het bouwen of ook in bedrijfstelling? Ik kan in de datasheets geen gain vinden gek genoeg... Welke services gingen of gaan daar omhoog naar 15 west? Het blijft nu een beetje de vraag of die 4 Watt mogelijk zou zijn geweest tenzij het met deze info duidelijk is. Ik heb op die site overigens aan de ontvangst schotels gewerkt. Dit waren 3 meter exemplaren van het merk Precision en de terrestrische antennes, Füba professioneel. Die schotels zijn op de foto weg van die plaats en ik weet niet wat er nu op het gebouw staat. Van de terrestrische antennes is waarschijnlijk alleen de FM overgebleven (zoals bij alle kabel TV headends).
 7. Ik begrijp wel dat je genoeg S/N nodig hebt aan de ingang van de satelliet maar heb geen getallen paraat. Welke TWTA er destijds draaide, welke toepassing en bandbreedte, welke satelliet ik weet het niet. Het was ergens midden 90'er jaren.. De reden om terug te gaan tot 4 watt op een grote schotel is juist de zekerheid dat je bij vol vermogen nog door zware onweersbuien komt. Lijkt mij... Uiteraard heb je een zware constructie nodig al dan niet met tracking. Als ik het zo bekijk voldoet deze uplink wel aan jouw eisen. Hieronder een afbeelding via Google maps vanaf de openbare weg:
 8. Veel meer dan dat het waarschijnlijk die rechts bovenin is met 10 meter breedte weet ik ook niet, is echt lang geleden. Maar wat zou er niet kunnen aan die 4 Watt met regelreserve naar 500 Watt?
 9. Wacht, hier loopt ether en kabel door elkaar... Hoe is het op de kabel gegaan in Frankrijk dan, alles in HD FTA?
 10. Wat klopt er niet aan? Die technicus zal alle parameters hebben geweten. Zelf weet ik alleen dat het echt een grote schotel was, op schaal met Google maps 10 meter. Brandevoortsedreef in Helmond.
 11. Dat kan, ik ken deze natuurlijk niet. Wat ik hier hoorde was dat TV toestellen van overleden bewoners worden gerecycleerd (schrijf ik dat goed?) waarmee nieuwe bewoners kunnen worden geholpen. Het vervangen van grote aantallen TV toestellen is niet haalbaar en als het daar geen 90% is maar eerder 50% dan is er een groot probleem. Zoals hier eerder werd geschreven is voor veel ouderen het werken met twee afstand bedieningen een probleem. De enige oplossing die ik daarvoor kan bedenken is op het centrale punt (overgang Telenet - rusthuis) een paar zenders terug omzetten naar analoog (bijv naar kanaal 2, 3 en 4).
 12. Ik ben ook geen voorstander van geforceerd obsolete maken van nog werkende hardware maar het is in de ether al 10 jaar geleden gebeurd en een jaar geleden zijn mijn DVB-T recorders van Digitenne obsolete geworden. Een smart TV met apps krijgt binnen 5 jaar te maken met niet meer kunnen updaten van sommige apps enzovoort. Telenet had zeker meer kunnen doen aan ondersteuning zoals 1 gratis FTA ontvanger per huishouden (zoals Ziggo). Ik weet niet of het MPEG2 is, dat lees ik in dit topic. Als het wel MPEG4 is zou een kwalitatief voldoende beeld mogelijk moeten zijn. Ik heb in Nederland voor twee rusthuizen (100+ toestellen) en diverse vakantieparken de overgang van analoog naar DVB-C gerealiseerd. Bij rusthuizen is de situatie het beste, daar zijn meer (>90%) geschikte toestellen dan op vakantieparken. Of dit in België anders is weet ik natuurlijk niet maar sterk afwijken zal toch niet?
 13. In H.264 zou het wel moeten kunnen tenzij ze slecht encoderen. Nieuwe TV's hebben wel allemaal DVB-C en dan kunnen ze ook H.264 Ik zie overigens in de praktijk dat ruim 90% van de mensen DVB-C geschikte toestellen hebben.
 14. Analoge letterbox TV uitvergroten op een grote flatscreen TV ziet er ook niet uit. De kern van het verhaal is dat er voor HD kwaliteit meer betaald moet worden en dat vind ik ook onterecht. Ook Ziggo heeft niet meegewerkt aan een 1:1 overgang van basispakket analoog naar basispakket in HD. Een pleister voor ons dat Ziggo SD wel van goede kwaliteit is (publieke omroep in HD, commerciële zenders zijn toch...).
 15. Nu wordt Telenet ervan beschuldigd op slinkse wijze een prijsverhoging door te voeren door het verplicht huren van een digicorder of box. Maar het is toch niet verplicht! Zoals ik het begrijp (zonder duidelijke info van Telenet) is dat zij niet wijzen op de mogelijkheid zelf een FTA DVB-C ontvanger te kopen. Bijna uiteraard want dit is net zoals het aanschaffen van een DVB-C geschikt TV toestel niet de taak van Telenet. Wat ze wel hadden mogen doen is het aanbieden van een huurontvanger geschikt voor het FTA aanbod. De kritiek op de povere kwaliteit van het SD signaal vind ik terecht; 2 Mbit in MPEG2 is slecht. Bij Ziggo kan hiervan geen sprake zijn want deze SD signalen zijn van prima kwaliteit en worden veel gebruikt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid