Ga naar inhoud


OFDM

Lid
  • Items

    1545
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    15

Aanvullende info

  • Geslacht
    Gaat je nix aan

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Nou, helemaal niet? Een paar maand geleden lag alle FM van Markelo er uren uit door een regionale stroomstoring. Op 96.2 was een piraat te horen die zich 3 FM noemde. Vroeger stond er een noodstroom aggregaat maar ik weet dat die geen capaciteit had voor alle TV zenders. FM weet ik niet.
  2. Even een technische noot. Jaren geleden is de UHF DVB-T zendantenne van Lingen vervangen. Dit was een operatie die een paar weken in beslag nam inclusief vervanging door een helikopter. Gedurende die paar weken werd tijdelijk uitgezonden op een noodantenne bestaande uit een aantal van die UHF panelen die in de Youtube video zichtbaar zijn. De signaalsterkte die ik in die tijd oppikte was 10 dB lager dan normaal. Omgerekend komt dat overeen met 10% van normaal. Dat was voor mijn situatie op behoorlijke afstand nog niet fataal maar als je randje ontvangst zit is het echt gedaan. Het ziet er wel naar uit dat ze een aantal van zulke panelen op de resterende mast kunnen zetten maar het blijft behelpen.
  3. Er staat helaas niet veel bruikbaars meer om snel iets op te zetten. Je ziet aan de brokstukken hoeveel werk er zit in herstel. Ik lees in de Wikipedia pagina dat dit pas wordt aangepakt als de vijandigheden zijn gestopt. https://www.youtube.com/watch?v=NigRFniml-8 https://en.wikipedia.org/wiki/Kharkiv_TV_Tower
  4. Het zou kunnen dat je mazzel hebt als inderdaad blijkt dat de footprint geen homogene veldsterkte neerzet in Nederland. Dit wil ik dus afleiden uit jouw ontvangst en mijn metingen. Het kan ook zijn dat je dichter bij Engeland zit en dat zou volgens de nieuwe footprint een sterker signaal zijn. Heldere hemel is natuurlijk nul verlies door bewolking, optimaal voor testen. De footprint blijkt inderdaad veranderd maar nog wel ongeveer dezelfde veldsterkte.
  5. Ik doe nu een paar aannames: 1: Er is een 2e zendmast die in SFN uitzond en het nu alleen op moet knappen. Dat betekent dat het verzorgingsgebied permanent kleiner is en misschien lukt het door aanpassen van de ontvangstantenne om hier en daar weer beeld te krijgen. 2: Er is een nood zendmast op- en aangezet. De ervaring met Smilde en ook recent Bilsdale in Engeland recent leert dat er langdurig beperking van de ontvangst ontstaat. Met een noodmast van 120 meter bereik je een afstand ongeveer 70% ten opzichte van 240 meter (TV toren Charkiv).
  6. Treurig nieuws weer. En als we er in Nederland een jaar over doen om zo'n mast te repareren zie ik het daar niet goedkomen. Of een lagere antenne erbovenop maar waarschijnlijk zijn er andere prioriteiten.
  7. De 11996 Had ik in het midden van het land 8,8 dB van en een marge van 2,5 dB dat zou best overeen kunnen komen met 84%? De 21053 heb ik geen meting van. De 12168 had ik in het oosten het sterkste signaal van alle: 12,9 dB en een marge van 8,3 dB. Dat is heel fraai maar bij jou slechts 67 dat lijkt bijna andersom. De 12682 haalde ik in het oosten 11,3 dB met een marge van 4,9 dB. Geen meting in het midden van het land. Het zijn spannende uitkomsten, ik denk nog steeds dat ik de schotel mee moet nemen naar het midden van het land en opnieuw meten. Top, ook info over de wijziging van Badr 4 naar 8. Een andere footprint maar wel een noorderlijke lob.
  8. Top en veel dank! Ik heb ook meer resultaten, ik kom er vanavond op terug.
  9. Bedoel je dan een F male push on die je op een F male connector schroeft? Die van Tratec zijn echt goed, klemming en hoogfrequent aanpassing.
  10. Dat is interessant! Als ik het goed bereken zou 120 cm ten opzichte van 80 cm een verschil van 3,5 dB zijn. Ik ga die 12682 op het werk nameten maar je hebt géén van die andere 3 frequenties? Een forum kennis in Engeland vertelde mij dat er in Spanje BBC en ITV wordt gekeken op de spotbeam met héél grote schotels maar er zijn pieken en dalen qua sterkte over het land. Het zou dus mogelijk zijn dat ik echt een paar dB verschil kan hebben op 120 km. Of dat een goede uitkomst moet ik nog over nadenken.
  11. Geen schema, wel ervaring. Als het blokje wit is dan trek die er maar eens uit en kijk of het hikken dan voorbij is.
  12. Op Kingofsat staat het wel duidelijker, BADR 8 echter network BADR 4 TP 21 zoals ook het meetapparaat aangeeft op 12111 H. Maar het gaat dus om de EMENA beam die hier te ontvangen is.
  13. Eerlijk gezegd kan ik er weinig touw meer aan vastknopen. Als ik op een footprint link ga staan wordt er Badr 4 vermeld. Is er iets veranderd, verhuizing van 4 naar 8?
  14. Nee sorry, ik heb de politieke discussie overgeslagen en misschien ook jouw antwoord. Nee, ik heb geprobeerd om de zoeken in het Oekraïens op de naam van de zanger in de Russische video + satelliet en hack maar nog geen succes.
  15. Dan vind ik het vreemd dat in de eerste opname blokjes te zien waren in de hack. Maar goed, we wachten af en ik hoop dat het wordt opgehelderd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...