Jump to content

OFDM

Members
 • Content Count

  1,043
 • Joined

 • Last visited

About OFDM

 • Rank
  Sat4all regular

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Digitenne is gebruikt als middel om in de (kabel) TV markt in te breken toen KPN nog geen fatsoenlijke ADSL TV kon leveren. Na de zenderpark uitbreiding en felle reclame bereikten ze bijna 1 miljoen betalende klanten, niet in de laatste plaats vanwege het 7,5 euro per maand stunt tarief. Dit werd langzaam verhoogd toen het stagneerde. Toen interactieve TV volwassen werd begon KPN zijn Digitenne klanten over te hevelen naar IPTV. De ca. 150k overgebleven die hard Digitenne kijkers betalen nu 18 euro omdat ze niet kunnen of willen overstappen.
 2. Ik denk dat ze alleen hebben uitgeschakeld waar gezeik van komt/ kan komen. Er worden in de zenderlijsten van Canal digitaal toch ook buitenlandse zenders opgevoerd waar ze niet voor betalen? Ik ben in dat opzicht best verbaasd dat ze Eurosport Duitsland erin hebben gezet als vervanger van Eurosport NL!
 3. Ja klopt, zij wel. Wat het marktaandeel van CI+ versus decoder is zou ik niet weten. Wel dat het aantal abonnees stagneert rond 1 miljoen. Ze zijn overigens gestopt met uitzenden via satelliet begreep ik. Ik vind het wel leuk om af en toe met lichte condities het gecodeerde Freenet signaal te ontvangen. Dan in alle rust een beetje good old teletekst kijken want dat is niet gecodeerd.
 4. Goede vraag maar ik denk omdat KPN het uitzenden betaalt dus terug wil verdienen? Op satelliet is een deel ongecodeerd. 538, Q music en BNR zijn gecodeerd evenals NPO 2, 3 en 4. Misschien maar dan moet in ieder geval iemand de data beschikbaar maken. Heel langzaam zullen de HEVC geschikte TV's in de markt gaan overheersen maar ik denk dat we nog ver weg zijn van 50%.
 5. Ik heb nog eens getest/ gemeten wat het verschil is tussen Nederland en Duitsland. De ZDF mux zendt uit met 64QAM en 3/5 FEC. Deze geeft nog net beeld bij 13 dB signaal/ ruis. De ARD mux heb ik niet getest maar die zal met 1/2 FEC ongeveer op 12 dB uitkomen. Voor het signaal van Apeldoorn heb ik 18 dB signaal ruis nodig dus dat is een factor 3 met ZDF en 4 met ARD. Vertaald naar ERP vermogens zou een 50 kW zender in Duitsland met deze modulatie dus naar 150 resp. 200 kW moeten voor hetzelfde bereik. Nu was het in de DVB-T tijd niet zo gunstig als in Duitsland nu maar in
 6. Leuk artikel! De reden van het draaien is duidelijk de hoge kosten van satelliet distributie die dus dubbel was. Dan is de genoemde 300.000 schotels nog een sprong meer dan wat Joyne heeft binnengehaald op een concurrerend platform. Ze hebben wel een jaar de tijd, leuke klus met koffie en gebak!
 7. Bij de toren van Goes vind ik absoluut dat ze zich teveel inhouden met zendvermogen terwijl het klachten regende. Daarbij worden afspraken met het buitenland als argument opgevoerd waarom het niet zou kunnen. Grappig dat beide landen in kwestie wel gas geven maar goed, dat is wel kort door de bocht zonder te kijken naar de kanalen etc.
 8. KPN had helemaal niet de ambitie om bereik te hebben tot de grens. Er zijn heel veel nieuwe masten geplaatst dichtbij of in steden met hoge te verwachten abonnee aantallen. De ambitie was om in die steden indoor dekking te bereiken. Het bizarre voorbeeld staat hier vlakbij; In Hengelo een mast met 20 kW en in Enschede, nog geen 10 kilometer verderop, opnieuw. De Duitse zenders zenden allemaal uit met 64QAM waardoor deze tot een factor 4 minder ontvangst sterkte al beeld geven. De vermogens zijn vaker 50 kW dan de 10 kW gemiddeld in NL. De Duitse zendmasten zijn meestal 200 tot 300
 9. Dat klopt absoluut, ontzettend veel meldingen geweest op het KPN forum! Ik denk het merendeel terug te voeren is op de nieuwe KPN ontvanger hoewel dit bij een zuiver spectrum niet het geval is. Een ander deel als gevolg van de verzwaring van 64QAM naar 256QAM. Dit wordt niet helemaal gecompenseerd door de verbeteringen binnen de T2 standaard.
 10. Of het ooit commercieel interessant wordt gevonden om de zgn. "insteekkaart" opnieuw te introduceren? Er is weinig zo ondoorgrondelijk als KPN en met continue teruglopende abonnee aantallen? Voor een deel is dat trouwens wel te danken aan het stoppen met CI maar dat was met de toenmalige stand van ongeschikte TV toestellen onvermijdelijk. Ik denk dat de omzetting naar T2 icm H.265 geen gelukkige was in combinatie met de groep klanten die er gewoon tevreden mee was. Er had mogelijk ook voor gekozen kunnen worden om 1 kanaal in te leveren, alles naar H.264 met alleen de belangrijke
 11. De verrassing valt mee maar aangenaam is hij zeker!! Ik had een module die al langere tijd offline was en deze in de ontvanger uitgelezen zonder sat signaal. Ook hier: 1 maart tot 31 maart. De methode is anders dan bij CD. Overigens heb ik wel bevestiging gekregen dat het zou moeten blijven werken dus er is zeker toegang tot.
 12. Zeker, dit zal een module zijn t.b.v. een headend. Ik heb er verder geen info over maar zie daar voorlopig het voordeel niet van vanwege de hoeveelheid H.265 ongeschikte TV toestellen.
 13. Alle drie wel maar met wisselend belang maar de ergste transponder wijzigingen waren wel zo'n beetje geweest. In de tijd van overzetten naar 23,5 graden was het echt slecht voor klanten. Een scherpe prijs i.c.m. volledig zenderpakket en weinig hardware (2 of 3 transponders ipv 6 of 7) is gewoon aantrekkelijk.
 14. Ja dat moet een ongelooflijke ervaring zijn! Gelukkig is het allemaal goed gegaan.
 15. Kan het niet zo zijn dat die contracten nog liepen omdat ze op een ander moment waren aangegaan?
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.