Ga naar inhoud


Internet lijkt weg te vallen; icmp verkeer werkt nog wel maar tcp/udp niet


EL PIÑO

Aanbevolen berichten

Ik heb sinds een tijdje (een maand of 2 denk ik) het volgende rare probleem.

 

Ik gebruik een Linksys WRT54G (v5) die achter een Speedtouch 546 (die in bridge staat) is aangesloten.

 

Op willekeurige momenten valt het internetverkeer weg. Althans, zo lijkt het. Wanneer ik een trace [1] doe komt die namelijk nog wel aan, alleen reageert de Linksys niet meer op pings (normaal doet hij dat wel) en is hij ook niet meer te bereiken via de webinterface. Het enige dat helpt is stekker eruit/stekker erin. Het internetverkeer is dan ook weg, althans het TCP- en UDP-verkeer zo lijkt, dit is zowel op wired als wireless aangesloten computers en komt soms na een kwartier weer terug maar soms ook gewoon niet. Een trace (en pings, beiden ICMP echo-reply) werken dus nog wel. De verbinding zelf werkt dus nog wel gewoon (dat zeg ik nu wel voor de 3e keer, maar ff voor de duidelijkheid <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />).

 

Vanzelfsprekend heb ik al verschillende dingen geprobeerd, het is mijn werk dus ik weet wat ik moet proberen, maar dat heeft níéts opgelost. Tot die dingen behoren:

 

- Linksys upgraden naar hogere firmware (alle versie's die na de huidige 1.0.06 op de VS-site van Linksys zijn verschenen heb ik al geprobeerd).

- Linksys upgraden naar firmware die er op stond tijdens levering (1.0.01 i.p.v. 1.0.06).

- Linksys terugzetten naar fabrieksinstellingen.

- DCHP-pool opnieuw instellen (toen ik nog in de veronderstelling was dat heel het internetverkeer wegviel).

 

Ik heb de Speedtouch nog niet als router gebruikt en de Linksys als AP/switch maar gezien de kwaliteiten van het routerdeel van de Speedtouch is dat de laatste oplossing natuurlijk.

 

Ik ben bijna radeloos want het is erg vervelend en ik kom er niet uit, ook mijn collega's vinden het maar een raar iets en dat wil wat zeggen. Misschien dat er hier een ervaringsdeskundige is die wèl een oplossing heeft.

 

[1] Voor de compleetheid nog even een voorbeeldtrace, in normale gevallen is op de eerste hop de router te zien:

Code:
C:\>traceroute sat4all.comTracing route to www.sat4all.com [212.204.250.252] with TTL of 32: 1   *      *      *     Request timed out. 2  12ms   14ms   11ms   bbned-10k.nikhef.concepts-ict.net [213.197.27.154] 3  12ms   12ms   12ms   dsl-gw.nikhef.concepts-ict.net [213.197.27.117] 4  12ms   13ms   12ms   AMSIX1.nl.ionip.net [195.69.144.118] 5  28ms   24ms   26ms   so-0-0-1.r1-hfd1.nl.ionip.net [212.204.248.98] 6  13ms   13ms   14ms   www.sat4all.com [212.204.250.252]Traceroute complete.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


klinkt bekend.

 

welke firmware heb je in de wrt54g staan ?

ik had dit met dd-wrt v22 en met v23_voip

nu met v23 standard sp2 geen problemen meer ...

 

(klop klop klop <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ).

 

ps. ik heb weliswaar geen speedtouch als modem, alleen een motorola kabelmodem en 2x wrt54g in WDS modus.

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Even om te testen als het internetverkeer weer uitvalt het volgende.Sluit de computer rechtsstreeks op het modem aan en kijk of het interverkeer DAN wel weer werkt.(dhcp aan)

Is dit het geval dan de computer een vast ip geven en de gateway van de wrt.

Hierna de dns server aangeven van de ST en die van de ISP.

Waarschijnlijk is het dan opgelost.

 

Succes,

 

Ronald10

DM500HD | DM7020HD | DM800HD se | DM8000

Link naar reactie
Delen op andere sites

Merde, ik gebruik standaard Linksys firmware (ik durf het niet aan om mijn v5 te flashen naar DD-WRT micro <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />). Zoals er vast ergens in staat is de versie v1.00.6 (EU).

 

@ronald10, het internetverkeer valt niet weg hè, heb het er 3 keer in gezet dus... <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

En uit de DHCP-logs van mijn werkgever (tevens mijn ISP) zie ik dat de externe DHCP-lease ook niet wegvalt, dit gebeurt ook niet met de interne lease. Ik heb dit al gecheckt voordat ik erachter kwam dat alleen TCP en UDP-verkeer wegviel.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb gisterenmiddag de suppportdesk van Linksys gemaild, ik zou binnen 24 uur antwoord krijgen, maar heb nog niets gehoord behalve een autoreply, dus misschien weten zij het ook niet (zal wel niet in hun documentatie staan <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />).

 

In ieder geval bleef het gisterenavond ook maar rotzooien en heb ik de Speedtouch als router ingesteld en de WRT54G als switch, voor zolang het duurt dan hoor. Wil natuurlijk wel een echte oplossing hebben hiervoor en ik hoop dat Linksys zelf me die kan bezorgen. Anders ga ik wel terug naar de winkel om het ding om te ruilen.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb eindelijk antwoord gehad. Niet binnen 24 uur dus, maar een week.

 

Het antwoord was dat zij het ook niet wisten en ik maar even terug moest bellen tijdens kantooruren, dan moest ik wel op de router kunnen.. Grapjassen, want wat doen de meeste mensen tijdens kantooruren? Werken natuurlijk. Daarnaast stond er in de mail dat het gewoon op willekeurige tijdstippen gebeurt, ik kan dat niet sturen dus als het niet zo ver is kunnen zij weinig.

 

Goed, ik zorg wel dat ik op het werk via VNC op die Linksys kan zodat ik ze een keer bel vanaf daar, maar ideaal is het niet want hardwarematige trucjes kan ik dan niet uithalen.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...