Ga naar inhoud


Deftige aanbieding satellietinternet


Chelsea

Aanbevolen berichten

Daar we hier in belgie met een datalimiet opgescheept zitten bij alle providers vroeg ik me af of er mensen zijn die reeds ervaringen hebben met internet via de satelliet?

 

Hier zit geen enkele comerciele reden achter moderatoren, ik wil enkel van die irritante datalimiet af en ik denk dat ik niet de enige ben...

 

Commerciele namen dus via pm...

 

 

Mvg

Link naar reactie
Delen op andere sites


De latency nekt je, die satelliet hangt gewoon veel te hoog. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Het signaal is gewoon veel te lang onderweg en dat merk je helaas maar al te goed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt altijd een keuze met satellietinternet.

 

- Of je upload gaat via een andere lijn (telefoon/ADSL/kabel) en dan is de latency van jou naar andere wel goed maar de terugweg pet. Dit is het goedkoopst maar dan moet je nog altijd een ander abonnement aanhouden (met uploadrestricties).

 

- Of je upload gaat via de schotel en dan is de latency gewoon pet. Daarnaaast is dit, zowel wat betreft hardware als wat betreft maandelijkse kosten, gewoon dúúr.

 

Er is echter een DSL-provider in België die wel zonder limieten levert, die prijs is wel een stuk hoger dan bij een Skynet of Telenet, maar als je dat voor satellietinternet overhebt zal je ook wel wat meer voor ADSL overhebben <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Naam via PM.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een satelliet internet verbinding is (meestal) supersnel. Helaas duurt het inderdaad erg lang voordat je een bepaalde pagina hebt, maar als het contact met die pagina eenmal gelegd is stromen de gegevens weer supersnel binnen. Dit komt inderdaad door de afstand van de satelliet naar de schotel.

Vooral in duitsland wordt door bedrijven veel gebruik gemaakt van satelliet internet om computers grote bestanden te laten uploaden of downloaden,heb ik gelezen. In dat geval maakt het n.l.nooit zoveel uit hoelang er over wordt gedaan om verbinding te krijgen. Het gaat er alleen om dat de data snel wordt verzonden.

 

Groeten,

Superdimi

Dreambox 7025+ /Stab-HH100 / Triax88

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat klopt als er eenmaal verbinding is gaat het errug snel. Echter vaak geen snelheid die de huidige ADSL-verbindingen niet bij kunnen houden.

 

Mijns inziens is het dan ook alleen echt een alternatief wanneer er veel bestanden verzonden moeten worden en er verder alleen relatief langzame flat-fee (ISDN/ADSL) verbindingen beschikbaar zijn (waardoor men via bijv. een langzame DSL-verbinding gewoon kan surfen) bijvoorbeeld in gebieden ver van de wijkcentrale, of in een gebied waar verder gewoon niets flat-fee beschikbaar is.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...