Ga naar inhoud


Seca 2 kaart V7.3 Nederland te bewerken (MOSC) ?


Aanbevolen berichten

Origineel bericht van: Didden
een geel zwarte c+ nl kaart welke is dit?
seca 1 of seca 2

versie?

greetz


C+ bestaat niet meer in Nederland maar geel zwart is een seca1. laugh
Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 677
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

@ alle geintereseerde!

 

EVEN VOORAF: Ik denk dat onderstaande geen zaken bevat die op sta4all verboden zijn. Indien dat wel het geval is, bij deze mijn welgemeende excuses en de vraag aan de Mod dit voor me aan te passen (waarvoor dank dan)!

 

Kan je de card serial, eeprom key en master key alleen maar resp. aanpassen of uitlezen met een Unlooper (100Mhz) icm de juiste programma's (b.v. WinExplorer) of is alles wat Zilverster hier aangeeft met MKF (en mijn VP30) te realiseren. Deze heb je namelijk nodig (eeprom key en master key) om verder te komen om de kaart te aan te passen. In mijn geval probeer ik de kaart te heractiveren (voor de goede orde ik heb al orginele betaalde kaart Ird2 en kabel, dus voor de "gratis" zenders hoef ik het niet te doen.)!

 

Middels deactivatie slag zijn dus de volgende Pri en Sec keys verwijderd en de Primairy Keys gewijzigd (f0 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff) en datum daardoor op default gezet ()01-01-1991).

 

01: 00 08 - Primary Key 01

01: 00 09 - Secondary Key 01

01: 00 0a - Primary Key 0d

01: 00 0c - Primary Key 0e

01: 00 1f - Primary Key 0c

 

Nu lijkt me de omgekeerde volgorde (ofwel alles terug plaatsen met nodige aanpassingen in de data) weer wat meer licht op de zaak werpt.

 

De ATR (Seca2) wordt inderdaad niet gelezen met MKF, maar middels Hack V7 is dit eenvoudig te achterhalen. Dus met alleen MKF ben je er volgens mij niet.

 

De keys PriKey 0D, PriKey 0E en PriKey 0C zie ik regelmatig op internet terug :D en deze moeten dus ingevoerd (kunnen) worden (anders snap ik de verspreiding niet :o).

 

Verder is mijn PBM 02 14 en ik heb nog nergens kunnen vinden welk CD pakket dat precies zou moeten zijn (waarschijnlijk settop). Ik snap dat PBM met waarde FF FF .. .. FF het geheel opend, maar is hiervan een overzicht te vinden op het net? Puur voor het ontdekken van de logica hierin.

 

Ik kan me ook voorstellen dat het allemaal nog iets eenvoudiger kan als je de card serial kunt aanpassen (middels unlooper) en deze gelijk maakt aan een actieve kaart en dan na wat aanpassingen een heractivatie signaal aanvraagt via CD website.

 

Zoals jullie zien nog heel veel vragen van mijn kant en nog veel meer om uit te zoeken gelukkig!

 

JD

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Origineel bericht van: woutje2
Origineel bericht van: RayhTec
Ik zal eens voorzichtig beginnen. De cardserial kan gewijzigd worden.

Groeten,

Ga ik voorzichtig nu 2 stappen verder
ppua.....ja
datum....ja

woutje

en dit gebeurt ook gecontroleerd ?
ik bedoel je kunt er neerzetten naar wat je zelf wilt ?

Rienk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha die Woutje,

 

Dank voor de informatie en ik kwam ook al verdacht veel woutjes tegen op andere forums met hele goede maandelijks terugkerende info wink!

 

Dat wordt dan een unlooper bestellen zodat we ook via die kant eens nader kunnen hobby-en. Alhoewel Zilverster ook een aantal leuke zaken voor elkaar kreeg zonder de Unlooper. De vraag is wel of dit gecontroleerd gebeurde en je dus de kaart kunt bewerken naar wens of dat de kaart zichzelf in een voorgedefinieerde staat zet bij ontvangst van epaalde stuur commando’s.

 

Waar kan je het beste zo'n unlooper bestellen, welke software is het beste erop afgestemd en zijn er nog verschillende modellen in (PM zou ik erg waarderen!).

 

Is de methode om de kaart te bewerken gelijk aan commando's zoals we die via MKF of andere tool gewend zijn of moet hiervoor weer een hele andere aanpak autodidactisch aangeleerd worden :D?

 

JD

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Satters,

 

Niet zo negatief... een hobby kost nu eenmaal geld :D !

 

Dus voor mij toch een unlooper alleen moet ik nog even kijken of het de 2-labs (geen reclame) wordt of zijn er beter alternatieven (zelfbouw heb ik ook al gezien)?

 

Zit er rom 102 in de V7.3 kaart, want ik heb e.e.a. van "krakende kinderen" gevonden. Wellicht iemand die een goede link/web site kent met meer unlooper info en basis technieken. Zou fijn zijn als je een link kon plaatsen of via PM is ook leuk.

 

Allen dank voor jullie bijdrages tot zover!

 

JD

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@RayhTec,

 

Was ook meer een geintje van me want ik vond je opmerking juist niet negatief, maar heel goed zodat iedereen zich realiseert dat het helemaal niet zo eenvoudig is.

 

Maar heb jij nu zelf al een volledige ROM output van je kaart voordat je middels de unlooper stukjes gaat aanpassen en dus middels een backup (lees volledige ROM) kunt herstellen?!

 

Wat ik er van lees is vrij complex allemaal smile !

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...