Ga naar inhoud


Draadloze Satelliet HD Recorders met draadloze videostreaming HDTV Signalen


Gast

Aanbevolen berichten

Draadloze satellietdecoders met HD zoals V2O Wireless Home Media Network

 

Ik zag dat Canaldigitaal (samen met TV Vlaanderen) overgenomen werd door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Providence Equity Partners. Sedert eind 2006 zou een volledig draadloos systeem uitgetest worden bij Nederlandse gezinnen, en dit begin 2007 (dus nu ongeveer) op de markt zou komen. Dit is een zeer sterke MIMO verbinding (heb dit ook op m'n Netgear draadloos internet) dus vertrouw hier wel in.

 

V2O Wireless Home Media Network zou het revolutionair systeem heten. Dit zou dus ideaal zijn, een draadloze satellietdecoder met harde schijf (en USB verbinding natuurlijk.

Dan vliegt m'n analoge tv met dvd-recorder direct de deur uit <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> link : http://groups.google.nl/group/nl.media.s...0abe56662?hl=nl

 

Ik had enkele vragen voor de echte kenners :

1 Bestaan er nu reeds alternatieve draadloze satellietdecoders met hd recorder die hdtv signalen kunnen versturen ?

2 Ik weet dat je overal draadloze video zenders/ontvangers kan kopen, maar welke zijn er reeds voor HDTV signalen ? Welk merk videozender/ontvanger zou dan de beste kwaliteit bieden?

3 Moet je de satellietdecoder met hd-recorder direct vastmaken aan de satelliet-schotel zelf, of kan deze net als een gewone dvd-recorder onder je LCD staan waarbij de video-transmitter aan de schotel vastzit, en de ontvanger aan de satelliet hd recorder in de woonkamer ?

 

 

Net als draadloos internet zou dit veel abonnees kunnen opleveren in het voordeel van de satelliet-aanbieders!

Een (hd)dvd of blueray zou nog in de satelliet hd recorder kunnen verwerkt worden in de toekomst, maar dit is nog ver door de dure prijs. Voorlopig tevreden met een USB verbinding om de opnames op pc te zetten.

 

Heb nog niet veel gelezen over draadloze systemen, dus waard de discussie vind ik <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> [color:"black"] [/color]

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Draadloze satellietdecoders met HD zoals V2O Wireless Home Media Network

Volgens mij heeft die V20 bak zoals voorgesteld door CDS geen HD


Citaat:


Ik zag dat Canaldigitaal (samen met TV Vlaanderen) overgenomen werd door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Providence Equity Partners.


Snap niet wat dit me de rest van het onderwerp van doen heeft


Citaat:
V2O Wireless Home Media Network zou het revolutionair systeem heten. Dit zou dus ideaal zijn, een draadloze satellietdecoder met harde schijf (en USB verbinding natuurlijk.


Dat laatste zou ik met een CDS goedgekeurd systeem dan weer niet verwachten


Citaat:



Ik had enkele vragen voor de echte kenners :
1 Bestaan er nu reeds alternatieve draadloze satellietdecoders met hd recorder die hdtv signalen kunnen versturen ?


(Weet niet of ik een kenner ben maar toch...)Er bestaan m.i. al nauwelijks HD recorders laat staan draadloze


Citaat:
3 Moet je de satellietdecoder met hd-recorder direct vastmaken aan de satelliet-schotel zelf, of kan deze net als een gewone dvd-recorder onder je LCD staan waarbij de video-transmitter aan de schotel vastzit, en de ontvanger aan de satelliet hd recorder in de woonkamer ?


Hier snap ik niets van, ik ken geen systemen die de LNB signalen (geen video!) draadloos doorsturen naar de huiskamer. Ook met het door jouw genoemde V20 systeem gaan er 2 coaxen van de Twin LNB naar de huiskamer (waar de recorder onder de tv staat...) vervolgens worden twee slaves in de slaapkamers draadloos bedient!)


Citaat:
Heb nog niet veel gelezen over draadloze systemen, dus waard de discussie vind ik <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />


Ik ben ook wel beniewd naar nieuws over dit systeem...
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Hallo John,

 

Bedankt voor uw reactie maar u heeft niet goed gelezen, het V2O systeem zou wel degelijk een HD recorder bevatten. Ik citeer het volgende :

 

"Het V2O Wireless Home Media Network levert het superieure televisiesignaal van CanalDigitaal door het gehele huis en is uitgerust met een harddisk recorder (PVR), volledige elektronische programmagids (EPG) en een intuïtieve gebruikersinterface. De harddisk recorder kan via een eenvoudige draadloze decoder, een zogenoemde slave, op elk televisietoestel in het huis worden bediend. Klanten van CanalDigitaal kunnen op die manier zelf beslissen wat zij wanneer op welk toestel willen kijken"

 

Verder mijn bedenkingen :

 

DRAADLOOS SATELLIETSYSTEEM :

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Als het V2O systeem van Canal Digitaal nog lang duurt gaan mensen beginnen uitkijken om zelf een draadloos satellietsysteem op te stellen.

 

Zou daarbij het volgende voorstellen :

------------------------------------------------

1/ Satellietschotel

2/ Satellietdecoder aan de schotel vastgemaakt

3/ Draadloze videotransmitter aan de decoder vastgemaakt

 

Misschien vindt er nog iemand een draadloze videotransmitter/receiver die hdtv signalen kan versturen ?

 

3/ Een PVR bvb Topfield 6000 of Topfield 7700

De 6000 heeft WLAN mogelijkheid, de 7700 ondersteunt HDTV formaat (H.264)

Hieraan dus de draadloze videoreceiver vastmaken.

 

Graag dus nog opmerkingen / tips van gëinteresseerden ivm draadloze configuraties om een draadloos satellietsysteem op te zetten.

 

Met kabel willen we dit zeker niet wegens te ver en niet zo netjes. Gewone digital tv via een digibox zie ik persoonlijk niet zitten (Telenet+Belgacom te duur in België) en minder kanalen. Ik heb TV-Vlaanderen gecontacteerd en op termijn zouden ze ook die V2O setjes aanbieden (daar ze samenwerken met canaaldigitaal)

 

HDTV : NU AL GENIETEN VOOR DE HD DVD OF BLUE RAY BETAALBAAR WORDEN IN 2012

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Wie eens z'n laptop of pc aan z'n lcd of plasma heeft vastgemaakt zal wel onder de indruk zijn van de beeldkwaliteit van hdtv! Ik vooral van de Planet Earth series van BBC. Daar HD Dvd of Blue Ray pas betaalbaar zullen zijn rond 2012 worden diegene die al van deze kwaliteitsbeelden hebben genoten ongeduldig.

 

Mijn laptop heeft jammer genoeg geen HDMI of DVI maar via VGA kan ik al genieten van analoge HDTV (wat trouwens in Japan standaard is) en ik moet zeggen dat de scherpte & beeldkwaliteit subliem is.

 

Ik denk dat ik wel ondertussen een Mediacenter zal kopen, rond de €250-€350 vooral interessant wegens de harde schijf 350-400GB. Dit is een gewone externe harde schijf met speciale functies die naast MP3,divx,Jpeg ook HDTV bestanden kan opslaan en afspelen. Dus gewoon van je pc via usb op de Mediacenter zetten en via HDMI uitgang afspelen.

 

Bvb deze : http://cgi.benl.%$#@#%$#@^#%/ws/eBayISAPI.dll...p;rd=1&rd=1

 

Veel mensen (zoals ik) zitten nu met een mooie LCD of Plasma en willen geen digibox van Telenet of Belgacom (digiboxen = fake wegens geen hdmi uitgang, dus niet echt digitaal, wel iets beter dan analoge tv) + dure abonnementskosten flexview,... betalen om op te nemen!

 

Daarom ben ik voorstander van satelliet na het lezen van vele forums. Wel zal ik deze pas in 2008 kopen, dan is digitale tv verplicht in Vlaanderen en verdwijnt analoge tv.

 

Hopelijk bestaat er dan al zo'n V2O setje of een andere PVR met draadloze mogelijkheid van satellietontvangst via een transmitter/receiver.

Zelf zou je dit kunnen in elkaar steken als je er iets van afweet, maar liever aangeboden in 1 set door de satellietaanbieders, dan ben je zeker dat de video-transmitter/receiver 100% compatibel is met de PVR.

 

Ik vraag me af of er al mensen zijn die met een draadloos satellietsysteem werken, vind je vrij weinig over online omdat dit zo nieuw is. Vooral nu wordt HDTV bestandsoverdracht belangrijk. Vroeger al kon je reeds video-transmitters/receivers kopen in supermarkten bvb. Weet niet welke merken hier goed in zijn en evt HDTV ondersteunen.

 

Komaan mannen, reageer met jullie tips & tricks <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Bedankt voor uw reactie maar u heeft niet goed gelezen, het V2O systeem zou wel degelijk een HD recorder bevatten

 

Aha, jij bedoelt HD in de zin van HardDisk, niet in de zin van High Definition...

 

Citaat:
Vooral nu wordt HDTV bestandsoverdracht belangrijk.

of bedoel je toch High Definition...

 

Laatste poging:

Het V20 systeem heeft wél een harde schijf maar geen HDTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...