Jump to content

Miauw

Members
 • Posts

  2,844
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Miauw

 1. Zijn die er, dan kan er weer wat bespaart worden.
 2. Als je toch met het vliegtuig reist, kunnen ze je niet even met een parachute in Hilversum laten landen? 😉
 3. Op Schiphol zal toch wel een loket zijn, je bent niet de enige die van uit het buitenland komt. Nadeel is dat losse treinkaartjes meestal iets duurder bij een loket zijn. Ze zullen vast ook anonieme OV-chipkaarten verkopen, die kan je op laten laden, zelf opladen via de automaat, of het met een creditcard kan, dat weet ik niet. Een OV-chipkaarten op naam moet je aanvragen met pasfoto, dat duurt in Nederland minimaal 3 dagen voor je die hebt, maar als je tot de senioren behoord krijg je op die manier alleen korting, dat kan met een anonieme OV-chipkaart niet. In beide gevallen moet op een OV-chipkaart de trein geactiveerd worden, daarnaast moet het Saldo minimaal € 20,- zijn om door de poortjes te komen, ook vanaf Hilversum. Mocht je verder reizen, dan of op automatisch opladen of voldoende saldo op de kaart zetten, het maximum is € 150,- bij eenmalig opladen, je kan het te veel aan te goed terug vragen via een formulier, bij € 50,- of minder kan dat online, vanaf € 150,- moet je het opsturen, geen idee welke flapdrol dat verzonnen heeft. Reizen via je telefoon weet ik niet, mogelijk kan je wel net als bij pinnen betalen. Een los kaartje op Schiphol naar Hilversum zal niet het probleem zijn, maar vanaf Hilversum weet ik het niet, alleen de grote en belangrijkere stations hebben een balie. Een belangrijk station is bijvoorbeeld Amsterdam-Sloterdijk, echter zijn het de Centraal Stations die meestal langdurig een loket open hebben, op de kleinere belangrijke stations gaan meestal eerder dicht. Ter aanvulling, Nederland is nou niet echt een creditcard land, om maar een voorbeeld te geven, veel supermarkten moeten er niets van hebben, maar dat ter zijde.
 4. Ik stuur je een pb, leg het daar nog eens uit, dit kan niet openbaar en wil het graag netjes houden.
 5. En toch moest ik mijn wachtwoord veranderen, die was ook wel heel erg simpel, je moest het maar net weten, echter vergeet ik het nu elke keer weer.
 6. Is er al eens een satelliet zender gehackt, dat lijkt me een grotere uitdaging, al is beide niet netjes.
 7. Ik kon nog via mijn gebruikersnaam, maar een lastig nieuw wachtwoord inloggen, inmiddels kan het niet meer via mijn gebruikersnaam, maar via het gebruikte e-mail adres, ondertussen heb ik wel mijn wachtwoord aangepast, die was vrij eenvoudig, maar nu iets te ingewikkeld voor mijn gevoel. Het ging mij iets te snel, misschien was minimaal een week vooruit een aankondiging handiger geweest, of probeerde er een hacken binnen te komen?
 8. Ik moest mijn wachtwoord aanpassen via mobiel op wifi.
 9. Sorry voor de F1 fanatiekelingen, dit valt inderdaad niet uit te leggen. De anderhalve meter moet men zoeken, een vaccinatiebewijs is niet 100% betrouwbaar. Ik hoorde van mijn huisarts dat het al aardig weer aan het oplopen is, mensen die in het buitenland zijn geweest nemen de andere variant mee, vaak zonder dat ze het weten, net als vorig jaar. Nu komen er ook mensen uit het buitenland naar de F1, thuis kijken blijft veiliger. Ik woon er kilometers vandaan, het parkoer verkennen vrijdag was duidelijk te horen op hemelsbreed meer dan 10km afstand, hoeveel precies weet ik niet, gelukkig duurt dit slechts 3 dagen. Volgende keer zit wat ik er van begrepen heb het achter een betaalmuur, zoals het met zoveel zenders via een streamingsdienst aangeboden wordt, dit "cadeautje" is alvast reclame voor de volgende keer, ik vrees dat dan de betaalmuur er staat en er grof betaald moet gaan worden. Ik las ergens een reactie dat het beter in Assen of die kant op kan worden gehouden, de structuur leent zich er niet voor, dat is ook in de weide omgeving merkbaar. Er gaan slechts 2 wegen naar Zandvoort, auto's van buitenaf voor dit evenement kunnen ze niet aan. De keuze is met de trein, de fiets, of deels met de auto en ergens een parkeerplaats buiten Zandvoort vinden om op de fiets of trein verder te reizen. Toch wens ik ondanks dat het niet mijn ding is, de fans een fijne dag toe.
 10. Bij Lycamobile prepaid krijg je op dit moment 9GB per 30 dagen, onbeperkt bellen (is meestal 3000) en onbeperkt of 1000 SMS-jes, let er wel op dat je de juiste code voor de bundel gebruikt, anders krijg je slechts 7GB. Online tegoed kopen ipv in een winkel is meestal goedkoper, een nadeel is dat je geen 0900 nummers kan bellen, bij een abonnement van Lycamobile en Lebara weet ik niet of 0900 nummers te bellen zijn, indien wel, dan buiten de bundel. De enige die volgens mij 0900 nummers binnen een bundel van een abonnement geen buiten de bundel berekend is Hollandsnieuwe. Ik mis nog steeds Orange, wat je betaald blijft van jou, op een gegeven moment zoveel dat ik het in prepaid liet omzetten. De abonnementen kosten mij toen helemaal niets, daar kreeg ik ipv een mobiele telefoon een volledig dekkende cashback bij. Orange van toen kan je niet meer vergelijken met wat je tegenwoordig aan belminuten krijgt, het idee dat wat van jou is ook van jou bleef, dat sprak mij wel aan. Van de 5 netwerken zijn er nog slechts 3 over, jammer dat er geen nieuwe netwerken meer bijgekomen zijn, van mij mag er weer wat gezonde concurrentie komen.
 11. Ze laten op het Journaal steeds Wijk aan Zee zien boven het Noordzeekanaal, de bewoonde wereld van IJmuiden ligt ongeveer een kilometer onder het kanaal. Het rijkt volgens mij tot en met in Zandvoort, Haarlem, Amsterdam en verderweg, echter wordt er door de (gemeentelijke) overheid goed aan verdient, het probleem lijkt mij meer dat TATA Steel, Zandvoort, Schiphol en Amsterdam dicht bij elkaar liggen, echter is dat niet meer te veranderen. Zandvoort wordt vrijwel dagelijks gebruikt, echter nu een aantal dagen voor de Formule1, over de andere dagen hoor je vrijwel niets, er zal aan de andere dagen ook verdiend worden, het is een impuls voor de hele regio. Zandvoort gaat een aantal dagen volledig op slot voor auto verkeer wat daar niet thuis hoort, bewoners hebben een kaart van de gemeente Zandvoort gekregen om in de buurt van hun huis te kunnen parkeren, al maakte de gemeente Zandvoort er een puinhoop van, men wist Noord en Zuid Zandvoort precies om te draaien, daardoor hebben ze Noord en Zuid geschapt, de kaarten zijn in heel Zandvoort geldig. Misschien ook leuk om te weten, ik hoorde dat een campings buiten de regio volledig vol geboekt zijn, de gekte is volledig los gebarsten, maar wat wil je als veel evenementen geen doorgang mogen hebben. Met de trein, bus en fiets kan men in Zandvoort komen, dat is uiteraard in de hele regio. Wat ik gehoord heb is dat er pendelbussen vanaf diverse grote parkeer locaties in de hele regio naar Zandvoort en weer terug rijden, de duinen zijn tot ver buiten Zandvoort afgesloten, hulpdiensten kunnen anders niet op tijd in de duinen komen. Zelfs voor bepaalde fietsroutes moet worden omgereden, ik meen dat wandelen buiten de Zandvoortse duinen wel mag daar er geen grote snelheid van toepassing is. Ik ben geen fan van dit evenement, als mensen dit graag goed willen zien, bekijk het via de TV. De sfeer zal ongetwijfeld gezellig voor fans met een toegangsbewijs zijn, ik zie alleen totaal het nut niet in om op een tribune te gaan zitten om in een flits de wagens voorbij te zien racen en weer wachten tot ze weer voorbij flitsen, dan zie je op TV veel meer. Ik ben er geen fan van, kijken naar sport boeit mij zo wie zo niet, maar dat ter zijde.
 12. Ik dacht dat ik het wel eens gezien heb via "mijn Canaldigitaal" op te kunnen zeggen, of zou dat al een lange tijd geleden zijn?
 13. Dank je wel, ik ga het zoeken. Op een verouderde mobiele telefoon ziet het er anders uit, dan toch even op een computer kijken.
 14. Ik ben in "mijn Canaldigitaal" aan het zoeken geweest, wil het graag online doen, echter kan ik niet vinden waar het staat, of is dat aangepast? Ik dacht dat het wel ergens staat of gestaan heeft, ik heb geen zin in een telefoongesprek waarin ze je proberen over te halen.
 15. Dat wist ik niet, echter neem ik aan dat de betreffende persoon die in dat apartement woont, het wel zo aangelegd heeft. Het zou ook kunnen dat er een gaatje door het koststof kozijn is geboord, dat kan ik niet zien, in dat geval is de woningcorporatie daar niet blij mee i.v.m. dat de apartementen van dat complex ongeveer 2,5 jaar oud zijn.
 16. Er kan toch hooguit een stop er uit vliegen? Tegenwoordig als deze bereikbaar is, mag je ook de hoofdstop weer omhoog duwen. Ik begrijp het punt, maar als je niet mag boren, wat dan? Ik heb een schotel bij een nieuwbouw appartement waar iemand Turkije wilt ontvangen gezien op het balkon, een kabel tussen de kunststof deur is daar niet te doen i.v.m. label A+.
 17. Ik begrijp het punt, maar als je niet mag boren, dan kan je de creatieve weg bewandelen.
 18. Als je een zonnescherm aan de buitenkant mag ophangen, helemaal van binnenuit elektrisch bedienbaar, dan zitten er gegarandeerd gaten door de muur. Bij apartementen met balkon en verlichting van binnenuit bedienbaar, dan kan via de route van de schakelaar een kabel getrokken worden, zoals je aangeeft mag de schotel niet aan de buitenkant van het balkom gemonteerd worden, aan de binnenkant kan het op een statief.
 19. Ik lees niets meer over Orca, of gooi ik nu wat door elkaar?
 20. De transformator is wat ik begrepen het grootste probleem bij deze ontvangers, de ontvangers zelf vallen mits je geen eisen hebt nog wel mee. Was het niet zo dat de oranje kaarten op een andere manier nog ondersteunt worden? Als, dan denk ik dat veel mensen stoppen met Canal Digitaal, uitgezonderd mensen die niets op een andere manier kunnen ontvangen, de groep lijkt steeds kleiner te worden. De ooit 1 miljoen abonnees zullen ze nooit meer terug krijgen, ik vrees dat het dan een aflopende zaak gaat worden voor CDS. Op een grote camping zie ik vaak DVB-T2 FTA ontvangers, in de komkommertijd is het toch al niet best gesteld met TV in Nederland.
 21. Ik was mijn bericht nog aan het aanpassen, willen van Nagra al af, of duurt dat langer dan het jaar 2022?
 22. Wat gebeurt er dan met een gecertificeerde gebaksdoos SAT801 die CDS vastgeroest is? Of is het alleen bij de CI(+) modules? Toen bij Seca2 zender voor zender uit werd gezet boeide het mij nog niet zo, het was immers een STB-pakket per jaar, maar wat kost het goedkoopste pakket en zit daar nog korting op voor oude abonnement houders?
 23. Door het Coronavirus zijn meer mensen gaan lopen en fietsen, de TV is er niet beter op geworden, er is gelukkig meer dan TV in het leven, ik noem dat een beetje back to basic, helemaal back to basic zal nooit meer gebeuren.
 24. En loopt het aantal abonnees terug. De commerciële zenders zijn zwaar uit balans qua programma's en reclame, als dat bij streaming gebeurd, dan verliezen ze abonnees.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.