Ga naar inhoud


Multikabel: Eurosport, Geen Engelstalige Doorgifte !!


Doman

Aanbevolen berichten

Sinds het allereerste begin begin van Eurosport wordt deze zender bij Multikabel in twee talen doorgegeven, namelijk Nederlands en Engels, via het analoge en later ook het digitale TV platform.

Dit is (was?) uiteraard een prima zaak voor de mensen die, om welke redenen dan ook, het Engelse commentaar prefereren. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Sinds half September 2006 echter is plotseling de Engelstalige doorgifte van Eurosport via Multikabel Digitale TV om nog steeds onduidelijke redenen verdwenen.

Via het analoge TV platform is de tweetalige keuzemogenlijkheid nog wel aanwezig!

 

Diverse pogingen om over deze kwestie opheldering te krijgen van Multikabel hebben tot nu toe alleen heel veel onduidelijke en ontwijkende antwoorden opgeleverd zoals:

 

"Eurosport biedt ons geen Engels commentaar aan via het digitale signaal wat wij binnenkrijgen...."

 

"Andere kabelproviders geven Eurosport ook niet door met Engels commentaar via digitale TV...."

 

"Het kan een keuze zijn van Multikabel om het Engels commentaar niet (meer?) door te geven via het digitale platform...."

 

"Voor Eurosport met Engels commentaar bent u aangewezen op het analoge signaal....."

 

Zie ook de discussie op de fora van Multikabel en de Multikabel Gebruikers Vereniging:

[color:"blue"]Multikabel Ge...!?![/color]

[color:"blue"]Multikabel Fo...!?![/color]

 

 

Op het [color:"blue"]forum[/color] van de Multikabel gebruikers groep is over deze [color:"blue"]"Eurosport kwestie"[/color] nu echter de volgende [color:"blue"]verklaring [/color] van Multikabel te lezen:

 

Citaat:
Eurosport: er is nogmaals een analyse van de satelliet feed gedaan en er is geen Engelse audiofeed beschikbaar. De engelse audiofeed is wel beschikbaar via CanalDigitaal. Wij gebruiken echter een andere satelliet. Welke satelliet wij gebruiken wordt bepaald door Eurosport zelf. Wij mogen dus niet zomaar een andere feed gebruiken.

 

 

Er is ook nogmaals contact geweest met Eurosport NL (op het hoogste niveau). Eurosport gaf aan wel een Engelse audiofeed aan te bieden, maar meende ook dat geen enkele kabelaar in Nederland deze (kennelijk) gebruikt. Aan Eurosport is de suggestie gedaan eens met de andere kabelaars te bespreken waarom dit niemand dit gebruikt, aangezien er kennelijk iets niet helemaal goed gaat.

Voor de goede orde: vorig jaar is Multikabel, op aangeven van Eurosport, van satelliet/transponder gewijzigd. Voor die tijd was de Engelse feed wel beschikbaar, na de wisseling niet meer. Nogmaals, de keuze van satelliet wordt niet door Multikabel gemaakt, maar door Eurosport.

 

 

De enige manier om de Engelse audiofeed door te geven, zou zijn door het gehele kanaal in het Engels door te geven. Dit heeft te maken met de wijze waarop het satelliet signaal is geconfigureerd. We kunnen dus wel voor verschillende talen kiezen, we kunnen deze echter niet combineren in een kanaal. Je moet het zo zien dat iedere audiofeed een separaat kanaal is. Analoog speelt dit probleem gek genoeg niet, daar kunnen we die audiofeeds wel combineren binnen een kanaal. Daarom kun je analoog wel kiezen uit 2 audiofeeds.

 

 

De analyse van de satellietfeed heeft aangegeven dat de Engelse audiofeed niet beschikbaar is binnen het 'Nederlandse' Eurosport kanaal. Het is er dus wel, maar alleen als we de 'Engelse' versie uit zouden zenden. Gecompliceerd verhaal, maar het is een technische issue. We hebben ondertussen ook nadrukkelijk de vraag bij Eurosport neergelegd om hun satellietfeed zo te wijzigen dat we - net als bij andere kanalen - simpelweg de Engelse audiofeed aan het door ons gebruikte kanaal toe kunnen voegen.

 

Het zou er dus op neerkomen Eurosport zijn zaakjes niet goed voor elkaar zou hebben en alleen vanwege Multikabel zijn [color:"blue"]SAT feed[/color] zou moeten gaan aanpassen om meertalige digitale doorgifte mogenlijk te maken? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Zelf geloof ik helemaal niets van dit hele verhaal, daarom graag de mening gevraagd van de "experts" hier op dit forum. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Zie ook nog [color:"blue"]hier[/color] voor nog wat meer (techisch) commentaar over deze kwestie.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...