Ga naar inhoud


BBC Trust geeft groene licht aan Free-sat


Nop01

Aanbevolen berichten

BBC Trust heeft het groene licht gegeven aan Free-sat, het FTA-platform van BBC/ITV. Channel 4 had al aangekondigd deel te willen gaan nemen aan Free-sat.

 

Ook Five geeft nu aan dat zij hun kanalen FTA willen gaan uitzenden, al moeten ze daar nog wel voor onderhandelen met de leveranciers van hun programma's.

 

Klik hier voor meer informatie op de BBC-website. (momenteel derde berichtje)

 

De BBC hoopt in 2008 te kunnen starten met Free-sat.

Tuner 1: Clarketech ET10000
Tuner 2: DM800HD se
TV : Samsung UE55JS9000

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 31
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Klinkt veelbelovend, betekent dit ook dat alles FTA blijft voor de kijker buiten de UK?

Mut@nt HD51 OpenPli 6 | VU+ Duo | Topfield TF7710HD PVR (Enigma2 / HDMU)
Astra 19.2 | Astra 23.5 | Astra 28.2/5 | Hotbird 13.0 | Eurobird 9.0 | Digitenne

OSCam

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bron BBC website:

 

The BBC intends to launch a national free-to-view satellite proposition as an additional means of access for licence fee payers to access digital services, including the BBC's digital television channels and radio services. This access route will be offered on the basis of a one-off initial payment with a guarantee of no ongoing subscription charges. It will be future-proofed (for example by designing in high definition (HD) and personal video recorder compatibility). It will be marketed through retail outlets and direct retail channels such as the internet. The BBC is hoping to launch "******" in 2008.

 

Kort samengevat:

De BBC gaat een nationale FTV service starten.

De gebruikers betalen gegarandeerd slechts eenmalig registratiekosten.

De service moet 'future proof' zijn, dus bijvoorbeeld HDTV en PVR aanbieden.

Het product kan in de detailhandel en via het internet worden aangeschaft.

 

Zoals ik het lees is het vergelijkbaar met de sky FTV kaart.

Deze nieuwe service zal dus op een Brits adres geregistreerd moeten worden.

 

en (BBC website):

Set top boxes will be supplied by third parties working with retailers to a specification agreed with the joint venture company

 

Een kastje moet je dus ook kopen.

Ik vermoed dat ook, net als bij de sky kaard, decoder en kaart onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iedere keer verbaas ik me er weer over hoe ze het voor elkaar krijgen met zoveel woorden toch feitelijk vrijwel niets te zeggen. Plain simpel: worden de signalen wel of niet gecodeerd? 148KB platte tekst en het staat er nog steeds gewoon niet in.

 

Het idee wat in mij opkomt bij de berichten (hopelijk foute interpretatie) is dat de BBC door deze service (met encryptie) te starten Sky de mogelijkheid krijgt om de BBC weer te coderen, maar laten we hopen dat dat toch niet klopt.

 

Ik wacht het maar af, ik zie het wel als het gebeurd. Mocht de BBC op zwart gaan dan zal ik wel eens uitzoeken hoe het met de analoge ontvangst zit hier. Alleen zit BBC Three daar weer niet op..zucht.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Klinkt veelbelovend, betekent dit ook dat alles FTA blijft voor de kijker buiten de UK?


Er wordt vergeleken met Freeview, maar als je de tekst, en met name de bijlagen, goed leest, dan kan het bijna niet anders dan dat alle zenders FTA gaan/blijven uitzenden.

Hieronder bijvoorbeeld de reactie van Channel 5. Zij spreken duidelijk over 'in the clear' en hebben het erover dat ze juist om die reden zullen moeten onderhandelen met de leveranciers van hun programma's.

Channel 5
Five supports the BBC’s Free-sat initiative as a worthwhile contribution to the process of digital switchover. We recognise that because Freeview is currently unavailable to over one quarter of households, for many people the only digital option they have is Sky. A Free-sat offering would provide a valuable alternative route to digital for people who are unwilling for whatever reason to take up Sky’s subscription or “Free-sat from Sky” offerings.
Five looks forward to joining the Free-sat venture and to our service being made available on the new platform. However, it will take some time for us to negotiate appropriate agreements with rights holders to enable us to broadcast “in the clear”.
We therefore urge the BBC Trust to approve the proposal for Free-sat proposed by the BBC Management.

Tuner 1: Clarketech ET10000
Tuner 2: DM800HD se
TV : Samsung UE55JS9000

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Indien je deze link even goed doorleest kom je waarschijnlijk ook tot de conclusie dat het hier duidelijk FREE to AIR betreft.

 

http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/6599599.stm

 

Ook wordt vermeld dat er eenmalige kosten zijn voor aanschaf van RECEPTION EQUIPMENT,= decoder . schotel e.d.

Tevens dat er GEEN SUBSCRIPTION-FEE (Abonnement of lidmaatschap) betaald wordt.

 

gamgra

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Hoi,

Indien je deze link even goed doorleest kom je waarschijnlijk ook tot de conclusie dat het hier duidelijk FREE to AIR betreft.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/6599599.stm

Ook wordt vermeld dat er eenmalige kosten zijn voor aanschaf van RECEPTION EQUIPMENT,= decoder . schotel e.d.
Tevens dat er GEEN SUBSCRIPTION-FEE (Abonnement of lidmaatschap) betaald wordt.

gamgra


Dat zou mooi zijn. Dat is dan het derde land dat duidelijk kiest, na Duitsland en Italië voor FTA.

Wie volgt in de Europese Unie?


Wat wel vreemd is dat Five aan de ene kant voor FTA in de UK, en aan de andere kant kiest RTL in Duitsland (of wenst het) voor gecodeerd.
Binnen het concern is dus kennelijk geen éénduidig beleid.
Link naar reactie
Delen op andere sites

27-04-2007 - Zoals wij reeds eerder aangaven zag het er naaruit dat het ##GECENSUREERDE URL## pakket van de BBC & ITV gewoon ongecodeerd zou blijven. De BBC-vertegenwoordiger in Nederland bevestigde dat desgevraagd ook al blijft gelden dat de signalen 'officieel' niet beschikbaar zijn voor Nederland maar wél ontvangen kunnen worden. Concreet kan gesteld worden dat de BBC, ITV en wellicht nog meer interessante kanalen in de toekomst (waaronder vrijwel zeker Channel 4 en Five), in ons land via de Satelliet (maar NIET 'via' Canal Digitaal of de Canal Digitaal-zaplijst op Astra-1/19 graden oost!) te zien blijven. Wie de BBC/ITV én Canal Digitaal wil ontvangen kan dit wel. Er zijn steeds meer ontvangers op de markt die, al dan niet met een CI-slot (voor de Canal Digitaal Mediaguard Cam), geschikt zijn voor ontvangst van meerdere satellieten in combinatie met een draaibare of een multi-LNB schotel.

 

Niet 'via Canal Digitaal/Astra-1

Met nadruk geldt dat met de nieuwe Canal Digitaal Duo-LNB (Astra-1/Astra-3) in combinatie met de wat diverse Mediaguard Highway ontvangers (de goedgekeurde modellen zoals van Philips die Canal Digitaal veelal als standaard-set verkoopt), NIET naar de Engelse zenders gekeken kan worden! Let hier dus op indien U Engelse zenders wilt zien. Vraag bij aanschaf van uw satelliet-installatie hiernaar en laat U altijd eerst bij een speciaalzaak (of via de forums van Satellietplein of op Sattalk ) goed voorlichten. De Britse zenders zenden uit op Astra-2 (28 oost) terwijl Canal Digitaal met haar 'eigen apparatuur' actief is op Astra-1 (19 oost) en Astra-3 (23 graden oost). Canal Digitaal zou in feite ook geen ontvangst van de nationale BBC en ITV zenders mogen ondersteunen en doet dat dus ook niet. Er zijn diverse schotels geschikt voor gelijktijdige ontvangst van Astra1, 2 én 3 (en vaak ook nog Hotbird) zoals Wavefrontier maar ook eenvoudiger modellen zoals de robuuste Visiosat BiSat en de kleine Multytenne van Technisat.

 

Vandaag is dus bekend geworden dat ook de BBC Trust (een controlerend orgaan dat oordeelt over beslissingen die de BBC mag nemen) haar goedkeuring heeft gegeven voor het PSB-##GECENSUREERDE URL## project. Eén van de belangrijkste motieven die de Trust heeft voor de goedkeuring is dat 25 procent van de bevolking op de Britse Eilanden nooit goed of slecht DVB-T signalen (freeview in Engeland) zal kunnen ontvangen. De oude analoge zenders hadden namelijk een veel groter bereik en het digitale netwerk is fijnmaziger maar vanwege de vele uithoeken zal er nooit volledig bereik zijn en iedere Britse belastingbetaler heeft wél recht op de signalen. Het hele project wordt daarom gesteund door de Britse regering, mede om de overgang naar digitale ontvangst aan te moedigen wanneer analoge tv uit de ether gaat (kabel speelt een onderschikte rol in Groot-Britannië).

 

##GECENSUREERDE URL## (officieel PSB - Public Service Broadcasters - ##GECENSUREERDE URL##)is vooralsnog een joint-venture van de BBC & ITV. Deze omroepen zenden hun signalen al een tijdje ongecodeerd uit via de Astra-2D satelliet (beperkte beam)en Film4 heeft ook al aansluiting gevonden. ITV en BBC willen een pakket van 200 gratis ongecodeerde tv-zenders gaan aanbieden en nodigen andere aanbieders (Channel 4, Five) ook uit om tot deelname te komen. Vanwege het wachten op goedkeuring van de Trust, die het Britse publiek eerst nog moest raadplegen (iets waarop andere marktpartijen zoals Virgin en Sky hadden aangedrongen) kan nu niet eind 2007 (de eerste analoge switch-off in de UK) maar pas voorjaar 2008 worden begonnen.

 

Channel 4 dat haar interesse vandaag heeft bevestigd heeft een contract met Sky Digital om te coderen tot het najaar van 2008 maar het lijkt vrijwel zeker dat ook zij er vanaf de 2e helft van volgend jaar dus bijkomen. Ook Five heeft intussen haar interesse duidelijk bevestigd maar stelt nog even tijd nodig te hebben om rechten te regelen en heeft in principe ook (tot 2009) een contract met Sky waaronder ook codering valt.

 

De te gebruiken ontvangers zullen naar verwachting vanaf het voorjaar van 2008 op de markt worden gebracht. Tegen die tijd moet er een aparte EPG komen en de ontvangers worden geschikt voor het interactieve 'red button' systeem (de interactieve teletekst hoort daarbij) en zullen ook voor HD-TV geschikt moeten worden om zo ITV-HD en BBC-HD te kunnen ontvangen en tevens zal een Personal Video Recorder worden ontwikkeld. De ontvangers zullen dus níet voorzien worden van een kaart om de signalen te moeten decoderen.

 

Of er een CI-slot komt om toch op andere providers zoals Sky te kunnen abonneren is twijfelachtig. Sky Digital werkt bovendien niet met aparte Videoguard-cam's maar uitsluitend met haar eigen ontvangers. Verder biedt Sky een eigen ##GECENSUREERDE URL## pakket met naast de ongecodeerde zenders momenteel Channel 4 en Five. De Trust concludeert echter dat Sky Digital dit om commerciële redenen doet om klanten te trekken, geen enkele plicht heeft om de publieke zenders te ondersteunen en dit dus ook geen zekerheid voor de toekomst biedt. Zowel Channel 4 als Five onderschrijven deze mening en hebben intussen hun interesse in het project bevestigd.

 

Het hele ##GECENSUREERDE URL## project is voor Britten in het buitenland, met name Zuid-Spanje, in feite niet meteen goed nieuws. Omdat namelijk vanwege de rechten op de programma's en omdat het ongecodeerd is, gebruik wordt gemaakt van een op Engeland gerichte satelliet-beam zijn de zenders op Astra-2D in Zuid-Spanje moeilijk of niet te ontvangen en dat zal (voorlopig) dus zo blijven. Er zijn echter diverse re-broadcasters die lokaal de zenders met grote schotels opvangen en tegen betaling via 'microwave-verbindingen' toch doorstralen naar Britten die zich er daar op abonneren en eveneens zijn er lokale 'communities' die de signalen opvangen en centraal doorgeven.

 

BRON: SatelliteMagazine

VU+ Duo 4K DVB-S2x FBC DUAL +  1 X DVB-C FBC V 1.0 (Enigma2); Visiosat BIG Bisat (13,2° 19,2°, 23,5°, 28,2°O), 4 Alps BSTE9-101B, smart MS 17/4 ES multiswitch, Samsung UE50JU6800W

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet dat ik naar Spanje ga, maar ik ben toch wel nieuwsgierig hoe groot een schotel moet zijn om in Spanje te kunnen kijken.

 

Ik las Film4, is dat een Engelse variant op het Nederlandse Film1?

 

Is Film 4 gecodeerd?

 

Wel 200 ongecodeerde kanalen, dan ben je met zappen wel even zoet.

Ga ik later invullen, de oude info klopte niet meer.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Film4 is zoals Film1, maar dan met reclame, zonder codering en overdag teleshopping geloof ik en mét +1 versie wat Film1 alleen op de kabel heeft en zonder ondertiteling. Maar verder net zo! <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...