Ga naar inhoud


Stand van zaken 23,5 Oost


Gast

Aanbevolen berichten

Misschien ben ik te ongeduldig maar na een halfjaar ben ik nu eigenlijk wel eens benieuwd wat er gaat gebeuren op 23E.

 

Eind vorig jaar, bij de introductie van de regionale zenders op de satelliet, werd er bij vermeld dat deze na een halfjaar zouden verhuizen naar 23E. Om die satelliet aantrekkelijk te maken zouden er bovendien meer zenders op komen.

 

Toen werd het een poos stil en is het enige teken van die 23E de introductie van de speciale LNB geweest. Ik zag ze in een grote voorraad liggen van de week bij een grote wit- en bruingoedzaak.

Maar wat heb je aan zo'n LNB als er verder helemaal niets mee gedaan wordt? Een halfjaar is een halfjaar maar het is akelig stil geworden. OK, er is een (niet door CD georganiseerde) enquete geweest, maar wat wordt daar mee gedaan?

 

Ook de kabel lonkt weer, sinds ik daar weg ben is het programma-aanbod behoorlijk interessanter geworden dus als CD niet snel komt met uitbreidingen, dan gaat CD er uit en wordt het toch weer kabel. Kortom: het halfjaar is om, tijd voor actie want we blijven natuurlijk niet eeuwig wachten.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 212
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Citaat:
Voor zeer veel goedgekeurde CanalDigitaal decoders werkt het anders nog niet.
Te verwachten valt dat dit ook in de toekomst niet gaat werken. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />


En dus zal de afschakeling op 19.2 ook heeeeellll lang duren! <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als een ontvanger de hoge band aankan... en dat kunnen alle canaldigitaal goedgekeurde ontvangers dan is dmv de 22 KHz puls DiSeqC altijd softwarematig te emuleren. Dus in princype kan alles goedkomen

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

In principe is het zelfs een koud kunstje om alle goedgekeurde CanalDigitaal

decoders geschikt te maken.

 

In de praktijk denk ik echter dat het te moeilijk, lees kostbaar, wordt voor

CanalDigitaal om alle, lees meeste, CanalDigitaal decoders geschikt te maken. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat met niet om de ontvangers, maar om hetgeen gesteld is een half jaar geleden. Hoe lang moeten we nog wachten totdat de 23 Oost een echt knap aanbod aan zenders krijgt??!! Of is de investering om 23E te kunnen ontvangen voor niets geweest?

Als er verder niets gaat gebeuren behalve de regionalen, die ook nog steeds op 19E zitten dan is het die investering natuurlijk niet waard geweest!!

 

Zoals ik al meldde, ik ben misschien ongeduldig maar belofte maakt schuld en het halfjaar is voorbij! Sinds ik van de kabel af ben zijn daar best wat leuke zenders bij gekomen die niet op de sat zitten, dus ik ga niet blijven wachten tot CD eens uit die luie stoel komt.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je bent inderdaad ongeduldig <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />.

Er zal heus wel e.e.a. gaan gebeuren op 23E alleen kan dat wat jaartjes duren. Ik verwacht zelf dat CD met een paar jaar geheel naar 23E is verhuisd en van 19E af gaat. Maar dat is mijn mening.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Best kans dat per 1 augustus of september de eerste kanalen erbij komen.

Dan gaan dacht ik ook de regionalen van de 19,2 af.

 

Wat ik interessant vind is hoe de pakketten eruit gaan zien.

Krijgen we extra pakketten om af te sluiten,of worden de

huidige pakketten uitgebreid en de prijzen aangepast?


 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Zoals ik al meldde, ik ben misschien ongeduldig maar belofte maakt schuld en het halfjaar is voorbij!

 

Hier op het board is diverse malen geopperd door mensen die denken het te weten dat alles op 23.5 oost zou komen en alle nieuwe uitbreidingen ook daar zouden komen, omdat ze de transponders daar voor een koopje konden huren.

 

Tot nog toe blijkt er van dat hele verhaal weinig te kloppen, alle nieuwe zenders zoals Boomerang komen op 19.2 oost dus ga er niet van uit dat alles wat je hier leest ook waar is. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Boomerang zat al op 19.2oost in het upc pakket, de vraag is meer welke zenders naar 23.5 gaan.

De kanalen die alleen door CDS en TVV gebruikt worden zouden die overstap al kunnen maken, aangevuld door kanalen als MGM en SciFi.

Ik denk zelf ook dat zoiets niet eerder zal gebeuren dan Q4 2007.

 

PieterB heeft ook gelijk met zijn ongeduld.

Voor mensen die speciaal een multytenne of CDS monoblock gekocht hebben is het zuur om te zien dat er niets met die extra positie gebeurd.

En voor de twijfelaars die dat nog niet gedaan hebben is voorlopig de impuls weg om dat alsnog te gaan doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Via satplaza :

Citaat:
Canal Digitaal hecht zoveel waarde aan het onderzoek dat men bij de onderhandelingen die men zal gaan starten met betrekking tot de digitale themazenders hier zeker rekening mee zal gaan houden. Maar Martijn van Hout houdt hier wel een slag om de arm. “CanalDigitaal gaat er zijn best voor doen om de aanbevelingen uit het onderzoek 1 op 1 te implementeren maar dat zal niet altijd gemakkelijk zijn.”

 

De startdatum voor het digitaal thema zenderpakket op de Astra 3 satelliet is nog niet vastgesteld. “Dit hangt af van de afspraken die gemaakt moeten worden met Astra en de betrokken omroepen.” laat de Canal Digitaal woordvoerder weten. Of de zenders in één van de bestaande pakketten worden ondergebracht of dat er een nieuw zenderpakket wordt samengesteld waarin de digitale themazenders zullen plaatsnemen is nog niet bekend. “Dit wordt bekendgemaakt bij de lancering van de nieuwe digitale themakanalen op Astra 3”.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus officieel nog helemaal niets bekend.

Als CDS dus niet opschiet om alle door hun geleverde receivers geschikt te maken gebeurt er helemaal niets op 23.5 oost.

 

Dus er hoeft geen enkele haast te worden gemaakt met de duo lnb. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dus officieel nog helemaal niets bekend.

Maar er is wel een concreet plan om in de nabije toekomst een door de kijkers gewenst pakket themazenders op te starten via Astra 3.

De precieze invulling, prijsstelling en startdatum zijn inderdaad onbekend, maar het is niet zo dat CDS al een half jaar niets heeft laten horen...

Citaat:

Als CDS dus niet opschiet om alle door hun geleverde receivers geschikt te maken gebeurt er helemaal niets op 23.5 oost.

Dus er hoeft geen enkele haast te worden gemaakt met de duo lnb. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />


Alleen de snelle zaplijst hoeft geschikt gemaakt te worden... Alle andere CDS receivers zonder snelle zaplijst kunnen gewoon de Astra 3 inscannen i.c.m. met de Duo LNB, niet heel snel en in de CDS volgorde, maar het kan prima <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...