Ga naar inhoud


Sirius en XM Satelite radio ( canada) hoe werkt dat


bonzo

Aanbevolen berichten

Bij het plannen voor een trip naar Canada kom ik steeds Sirius en XM Satelite radio tegen ( kan je als optie bij een huurauto krijgen/ sponsor van een festival waar ik naar toe wil "collingwoodelvisfestival" ).

Ik zie dat de ontvangst via een erg kleine antenne gaat, maat gps muis, en een enkele via de headset van een mp3 speler.

Dit moeten welhaast laaghangende satelieten zijn lijkt mij of hele sterke?.

Ben gewoon benieuwd wie daar iets meer vanaf weet, dit kennen we hier niet in europa volgens mij.

 

Groet Bonzo

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je Engels een beetje goed is:Wikipedia-link

 

Interessant verhaal, ze gebruiken dus satellieten die door een soort slinger zoveel uur per dag ergens boven de VS hangen. Door hun zendsterkte gebruiken ze kleine antenne's. Doet me een beetje aan de film GoldenEye denken, zag je dat pad ook op zo'n groot scherm/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ben gewoon benieuwd wie daar iets meer vanaf weet, dit kennen we hier niet in europa volgens mij.

 

 

Ja bestaat hier ook maar wordt niet gebruikt, een stukje gezien bij Dr Dish van een half jaar geleden ook gewoon als sateliet autoradio te gebruiken.

Een kleine antenne klem je tussen de achterdeur en met een zuignap op het dak, kabel in de radio en je hebt geluid.

Welke sateliet het was ben ik vergeten. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier in Europa is er Worldspace dat op dezelfde manier radio uitzendt. Het is niet echt populair met zo'n 14.000 klanten in heel Europa, maar er zijn volgens hun site plannen om in 2008 een Worldspace Italia op te zetten en vanaf 2009 andere nationale versies in verschillende West-Europese landen.

Philips DSR 7121, Multytenne Single en TV-Vlaanderen toppakket

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat is hem Worldspace nu is er met een Google meer te vinden ze zenden in Europa uit met 50 radiozenders op een Geo stationaire sateliet de Afristar op 21 oost.

 

En je hebt contactadressen in Frankrijk,Spanje,Engeland en Italie. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Thankyo thankyou very much zou Elvis zeggen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> had nog niet op Wiki gekeken

 

Toch een laagvlieger dus http://en.wikipedia.org/wiki/Highly_elliptical_orbit , 2 laagvliegend met de aarde draairichting mee en de derde een snel hoog rondje om de boel af te lossen, en een vierde standby op de grond mocht er een stuk gaan.

Ik zie ook dat ze ook nog gebruik maken van grond stations op de zelfde S band waar de sat ook op zitten en dat er een extra sat in geostationaire baan willen lanceren om de ontvangst voor thuis te verbeteren

Volgens mijn gastheer in canada is de satelite radio razend populair daar en dat kan je van Worldspace niet zeggen, zij gebruiken alleen geostationare sat in de L band met eventueel een grondstation.

Als ik de ontvangers voor worldspace vergelijk met die van sirius zien die van worldspace er niet uit, daar mogen ze nog wel wat aan doen.

In principe kan dit in europa wel wat worden, je eigen radio station overal mobiel ontvangen eventueel zonder reclame zoals bij sirius, maarja europa zal europa niet zijn om daar weer moeilijk over te doen

 

Groet Bonzo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...