Ga naar inhoud


Welk Toestel beantwoord aan mijn verwachtingen????


Gast

Aanbevolen berichten

Beste

 

Ik wil overschakelen naar DVB-s maar heb enkele eisen aan mijn encoder en ik vraag me af of mijn eisen op dit moment niet te hoog gegrepen zijn.

 

Nu is het zo dat ik XBMC gebruik als mediacenter om mijn muziek en films af te spelen. Ik heb ook niet de zin om nog een nieuw toestel te plaatsen bij mijn bestaande verzameling tenzij dit een vervanging zou worden van mijn mediacenter.

 

Is er dus een toestel op de markt die de DVB-s ontvangst voor zijn rekening kan nemen en die ook al mijn films en muziek vanop mijn server kan afspelen op een gebruiksvriendelijke (ik spreek over het gebruik niet over het installeren), en ook mooi ogende wijze. Ik wens dus niet eerst mijn film op te starten met bijvoorbeeld VLC deze dan te streamen en die stream op te vangen mbv mijn receiver. Ik wil volgens XBMC of Apple TV scrollen in mijn folders op mijn server.

 

Hij moet dus zelfstandig Divx, Xvid, Mp3, lame, ogg, DVB-s en DVB-s2 kunnen ontvangen en of afspelen

 

Ik heb al gezocht en gezocht en de enige mogelijk die ik momenteel zie is eventueel de Reelbox (wel een beetje duur) maar hiervan weet ik niet of de GUI mijn XBMC kan evenaren.

 

mvg

 

Jan Piet

Link naar reactie
Delen op andere sites


Te buiten dvb-s2 is het antwoord de DDream van Worldsat.

Een thin client.

De link is commercieel dus niet geplaatst <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

 

Gaat ook met een Triple Dragon maar wat moeilijker en met de Reelbox (ook S2) zou je je server moeten kunnen weggoien (let op dit laatste lees ik, ik heb er geen ervaring mee).

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

tja,

 

misschien teveel eisen voor een doosje...?

 

maar heb je al eens

 

de technisat Digicorder HD S2 bekeken

of

de Kathrein UFS-910 bekeken?

 

die kunnen veel van je wensen in een doos, of ze alles kunnen is denk ik een "zoektocht" naar ervaringen van gebruikers.

 

en eerlijk gezegd en gezwegen zijn er nog wat van die zelfde soort alleskunners echter zijn ze niet populair.

 

maar

daarnaast zal de dm 8000 (ooit komt ie op de markt) heel veel van je wensen kunnen waarmaken

 

dus zoeken en vergelijken of wachten.

cheers

What Else Is There

Röyksopp

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja het is veel vragen van een ontvanger en een ding is zeker, laat je niet ompraten om te wachten naar een Dreambox die als hij uitkomt verschillende licenties zal missen.

Ter info die DDream kost geen 100€ <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

De DDream als de kathrein zien er ook goed uit en de prijs speelt wel in hun voordeel. De enige reden dat ik kan bedenken waarom de reelbox zo een hoge prijs heeft is volgens mij door het hardware design van deze doos. Dit maakt het een hoger kostenplaatje hebben.

 

Aan de andere kant vind ik niet dat mijn eisen voor een ontvanger zo hoog zijn. Programmatorisch gezien is een connectie leggen naar een netwerk een fluitje van een cent. Het enige is er dan een mooie gui omheen ontwerpen.

 

Blij ben ik dan ook om te horen dat er toch reeds enkele fabrikanten dit opgemerkt hebben en dat men er dan ook rekening mee begint te houden.

 

Ik heb op ANGA dit jaar een gesprek gehad met iemand van Philips die me vroeg wat vind ik belangrijk voor een setup box en ik hoorde ook al dat philips deze weg aan het onderzoeken is en dat zal de volgende jaren niet veranderen. (ze waren me aan het uitvragen omdat ik werkzaam ben bij een grote DVB-C setup-box producent en ja, als je zo een shirtje draagt...)

 

Een PC'tje plaatsen en daarin dan al de modules plaatsen is ook een mogelijkheid maar zoals reeds vermeld is dit een kostelijke zaak, zeker als je naar performantie, een mooie verpakking en stille componenten gaat kijken. Dan kan dit, afgezien van je persoonlijke tijd dat je erin stopt en onderhoud nadien een duur kastje worden dat je maar voor enkele jaren kan gebruiken.

 

Ik denk dat ik nog even zal wachten, user reviews zal bekijken van beide toestellen, Ook belangrijk is hoeveel Ddream of kathreins er verkocht worden want hoe meer er verkocht worden, hoe meer potentiele aangepaste sw-versies er zullen verschijnen door enthousiastelingen :c)

 

alvast bedankt voor jullie informatie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...