Ga naar inhoud


ARD en ZDF huren twee transponder voor HDTV


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

De Duitse publieke omroepen ARD en ZDF hebben twee extra transponders gehuurd op de Astra 1 satelliet. Met SES-Astra is een huurovereenkomst gesloten voor een duur van 15 jaar. Beide transponders zullen uitsluitend voor HDTV gebruikt worden.

 

ARD en ZDF zullen de capaciteit van beide transponders nodig hebben voor toekomstige HDTV uitzendingen. Als eerste zal de nieuw aangekochte bandbreedte gebruikt gaan worden voor de HD testuitzendingen van het ARD cultuurkanaal EinsFestival. Deze zullen plaatsvinden tijdens de IFA in Berlijn die van 31 augustus tot 5 september gehouden zal worden.

 

Tot 2010 zullen ARD en ZDF veelvuldige HD testen uitvoeren op de nieuwe transponders. Zo zullen beide transponders geheel benut gaan worden tijdens de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking. In 2010 zullen de reguliere HD uitzendingen van de Duitse publieke omroepen gaan starten.

 

ARD heeft inmiddels aangekondigd tot 2010 op regelmatige basis programma’s in HD kwaliteit te zullen gaan uitzenden. Hiervoor heeft de Duitse publieke zender eind juni een nieuwe SNG wagen in gebruik genomen die geheel HDTV geschikt is. Met deze mobiele HDTV unit kan men vanaf uitzendlocatie het HDTV content direct opstralen naar de satelliet om deze in geheel Europa te kunnen uitzenden via de Astra 1 satelliet.

 

 

Bron: tvsatelitte. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ja en hier kun je dus zien dat wij belazerd worden, er is geen ruimte meer op 19.2 E en alle schaarse ruimte is duur als er uitbreiding komt is het op 23.5 E.

 

De Duitsers kunnen probleemloos voor langere tijd 15 jaar twee transponders huren, en zo hoort het ook. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@W3ird_N3rd,

 

Per 2012 is het zo wie zo afgelopen met analoge TV volgens de Europesche richtlijnen. Ook analoge TV in Duitsland wordt al omgezet in DVB-T. De satelliet zal zeker door het gebrek aan transponders niet lang meer duren...

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
@W3ird_N3rd,

Per 2012 is het zo wie zo afgelopen met analoge TV volgens de Europesche richtlijnen.

Heeft iemand dan een linkje dat dat ook voor satelliet (en kabel?) op zou gaan? Zover ik weet gaat 2012 toch echt alleen maar over analoge terrestrial TV!

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...