Ga naar inhoud


kwaliteitsprobleem


Gast Oester

Aanbevolen berichten

hey,

 

ik ben een nieuwe satelliet gebruiker en dus een totale leek maar

ik vroeg me af of het normaal was dat de kwaliteit van bepaalde uitzendingen van middelmatige tot slechte kwaliteit is .

 

als vb: vrt journaal

wanneer er in de studio wordt gefilmd is de kwaliteit super maar komt er een reportage met beelden uit irak dan wordt het beeld blokkerig en met veel ruis.

ander vb zijn sommige voetbal wedstrijden op andere zenders...

 

is dit normaal en/of hoe komt dit ?

Link naar reactie
Delen op andere sites


of het normaal is weet ik niet maar ik lees hier wel klachten dat ze bij CDS en TVV nogal een lage bitrate ofzo gebruiken waardoor het beeld niet zo'n goede kwaliteit heeft.

 

Ook zie je dit bijv bij een DVD ook als er veel beweging is op het beeld (bij bepaalde actie films zie je dit nog wel eens).

Link naar reactie
Delen op andere sites

hey

Het is normaal dat de studio beelden van goede kwaliteit zijn,die zijn dan ook 16/9,daarentegen zijn de meeste reportages uit het buitenland 4/3.

Deze worden dan boven en onder weggekapt wat uiteraard inzoomen op het uiteindelijke 16/9 beeld geeft,wat niet ten goede komt van het beeld..

grtj M

Link naar reactie
Delen op andere sites

- Als een dvd een zweem vertoont, dan ligt dit aan de de tv. (behalve als je de storing ook op een crt scherm ziet)

- Als het journaal zelf goed is, dan zal het niet aan de bitrate liggen... Maar aan de kwaliteit van de ingezonden reportage.

- Wel zie je compressie bij het kijken naar een "grotere" plasma of lcd. Op een klein scherm is dit ook te zien, maar in mindere mate. Een groot scherm vergroot de fout.

- Hallmark en de Regionale Nedrelandse zenders verhuizen naar astra 23, hopelijk verhogen ze dan de bitrate bij de overgebeleven zenders.(1 september)

 

Van mij mag de kwaliteit van de uitzendingen ook verbeteren !!! En hopelijk zijn ze daar mee bezig. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

DM800 - Tv-vlaanderen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Hallmark op nieuwe transponder

Op 18 augustus tussen 00.00 en 00.30 zal de zender Hallmark van transponder veranderen. Vanaf 00.30 kan u deze zender opnieuw ontvangen en dient u alleen de zenderlijst opnieuw in te laden. Hallmark blijft dan te ontvangen via dezelfde preselectie (kanaal 24) Klik hier voor meer informatie hoe u dit voor de

TV VLAANDEREN gecertificeerde ontvangers best doet. Voor niet-gecertificeerde ontvangers, raadpleegt u best de handleiding of de website van de producent voor het inladen van de zenderlijst. U kan uiteraard ook terecht bij uw dealer voor meer informatie.

 

 

Sorry had verkeerd gelezen.

DM800 - Tv-vlaanderen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...