Ga naar inhoud


[500C] Zenders missen na herindeling Multikabel/Casema


djkoelkast

Aanbevolen berichten

Ik heb al een tijd lang mijn DM500c draaien op het Multikabel netwerk, sinds vandaag is het signaal dat van Casema.

Ik heb een factory reset gedaan en alle zenders opnieuw laten zoeken, de nieuwste CCCam gebruikt (2.0.3) en ik had al de nieuwste Gemini, alleen helaas, ik mis gewoon meer dan de helft van de zenders! Nederland 3, /geschiedenis, 101tv, hilversum best, discovery channel zijn een aantal voorbeelden van zenders die opeens weg zijn.

 

Op mijn Siemens M750C werkt alles prima, ook met die smartcard, op de 500C dus niet, iemand een idee?

Ik heb de camdata ingevoerd in de cccam config maar dat heeft natuurlijk niet te maken met het vinden van zenders. Er zit al een antenneversterker tussen want anders is het signaal te zwak en vindt ie ook de helft niet.

 

Iemand?

Link naar reactie
Delen op andere sites


ik doe automatic transponder scan he, hij vindt er 22 alleen maar iets van 26 services (terwijl er veeeeeeel meer zijn)

 

het lijkt er dus op dat hij op bepaalde transponders geen zenders vindt, ik heb dat ooit eerder gehad en toen was het kabelsignaal te zwak, sindsdien zit er een antenneversterker tussen maar nu wil het helaas niet...

 

Ook werken niet alle zenders meer (zoals Hustler TV bijvoorbeeld), ik heb een volledig abonnement (m.u.v. turkse zenders en film/sport1 dan) dus ook die moet werken (en werkt wel op de Siemens).

 

Heb de cccam config ingesteld met de juiste camdata/camkey.

Link naar reactie
Delen op andere sites

dat is wel leuk, alleen heb ik geen idee hoe ik dat moet doen en zijn de nieuwe gegevens helemaal nog niet bekend en Multikabel kennende maken ze die ook niet bekend en moet ik wachten tot er een gebruiker zin heeft dat te gaan uitzoeken, ondertussen heb ik dan een paar maanden geen tv, ik heb Nederland 3 niet eens.

 

Is er een makkelijke manier om aan zo'n cables.xml te komen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dus als ik het nu goed begrepen heb, dan is alles tussen Rotterdam en Den Helder hetzelfde?


Ik denk het niet... Volgens verschillende bronnen is de gelijkschakeling pas begin 2008, de OP heeft het ook over van Multikabel naar Casema dus niet andersom.

Overigens, het Casema-gebied is nog wel iets groter naar het oosten en het zuiden toe en er zit ook nog een heel UPC blok tussen in Noord-Holland dus zelfs al was het zo kun je het nog niet zo stellen als jij doet.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wel hij geeft nu ook Casema weer (en Multikabel en Casema zijn samengegaan, volgens mij zit @home er ook tussen maar daar weet ik verder niet veel meer van)

 

Ik heb Multikabel zelf gebeld en die hebben geen idee, Siemens decoder werkt prima dus het moet hem toch ergens in de DB zitten. Ik probeer nu even een heel ander image (pli helenite) om bepaalde dingen uit te kunnen sluiten... we zullen zien <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sinds het digitale TV signaal van Multikabel bij Casema vandaan komt bevat het signaal meerdere zogenaamde Network Information Tables (NIT), namelijk voor de netwerk ID van Multikabel (8888), maar ook voor alle netwerk ID's van Casema (o.a. 5555). Op basis van de opgegeven netwerk ID in het kanalen zoek menu van een aanbevolen ontvanger zal de ontvanger op zoek gaan naar de juiste NIT die de gebruikte frequenties voor de opgegeven netwerk ID bevat. Casema maakt namelijk gebruik van een ander frequentie plan voor de digitale TV multiplexen dan Multikabel.

 

Als je de DM500C automatisch laat zoeken naar digitale kanalen zonder een netwerk ID op te geven dan pakt deze kennelijk de eerste NIT die hij tegenkomt en dat is er één die voor het Casema netwerk van toepassing is en niet voor het Multikabel netwerk. Toevallig komen 1 á 2 frequenties overeen zodat je nog wat kanalen vindt. Als de DM500C dus niet de mogelijkheid heeft om ergens in het kanalen zoek menu een netwerk ID in te voeren dan zal je op de één of andere manier handmatig een frequentielijst in het apparaat moeten plaatsen waarin alle bij Multikabel gebruikte frequenties staan voor de digitale TV multiplexen. Die frequenties zijn niet gewijzigd t.o.v. de situatie waarbij Multikabel nog zelf het digitale TV signaal leverde. Even zoeken op het internet en je vindt zo een frequentie lijst van Multikabel. Hoe je dit op de DM500C krijgt weet ik niet. Ik heb zelf geen ervaring met Dreamboxen, maar er zijn hier genoeg mensen die je daarmee kunnen helpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Helaas geeft pli exact hetzelfde resultaat, maar de Siemens vindt wel alles


kan je in de siemens geen info over de stream krijgen en zo alle frequenties opzoeken ?
meer als 20 stuks zullen het niet zijn. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Diverse meuk... maar dat boeit niemand toch.. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...