Ga naar inhoud


Welke oplossingen mogelijk voor DVB-C op de pc (linux)


djkoelkast

Aanbevolen berichten

Hey allen,

 

Ik denk er over om DVB-C op een pc met linux te installeren, denk bijvoorbeeld aan Linux MCE.

Moet hiervoor een speciale tv kaart worden aangeschaft (een DVB-C kaart) of volstaat een simpele Pinnacle PCTV kaart met MPEG2 ondersteuning + smartcardreader + softwarematige CAM? Dit is natuurlijk een veel goedkopere oplossing, zeker omdat ik al een PCTV kaart heb liggen.

 

Ik neem aan dat het moet kunnen alleen dat de decodering softwarematig gebeurt in plaats van via de DVB-C chip + CI module (wat al met al veel meer kost dan een settopbox).

 

Iemand tips, ideeën of wat dan ook?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Nee, dat gaat niet werken. Je hebt een DVB-C tv-kaart nodig, zonder wordt het niets. Je kunt wel de CI + CAM weglaten als je met een softcam gaat werken. Tevens kun je makkelijk meerdere tuners creeren door extra dvb-c kaarten te plaatsen. De softcam zorgt dan voor decodering op alle tuners.

2 x Dreambox 800 met dvb-c en dreambox 7025+ met 2x dvb-c verbonden met Synology NAS

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok, ja dan is een dreambox natuurlijk veel makkelijker. Dat ding is tenminste dedicated voor het doel gemaakt en htpc blijft altijd een compromis met geluidsproductie, configuratie en dergelijke.

 

Ik heb eerst een htpc op linux gehad, maar uiteindelijk kom ik toch op een dedicated apparaat uit, omdat die voor het doel ontworpen zijn en daarom beter voldoen.

2 x Dreambox 800 met dvb-c en dreambox 7025+ met 2x dvb-c verbonden met Synology NAS

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

denk dat ik dit idee maar moet laten schieten en even moet sparen voor een 7025+ die binnenkort komt, kan ik er ook nog satelliet naast hangen <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

al zoek ik nog steeds een makkelijke oplossing om streams te kijken op de tv zonder tussenkomst van de pc die ik normaal gebruik, dus bijvoorbeeld via zo'n mediacenter pc en dan het liefst ook nog allemaal met een afstandbediening natuurlijk <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...