Ga naar inhoud


Channel 4 HD vanaf December 2007


kenis

Aanbevolen berichten

Het zou om een high definition simulcast a la Pro7 HD gaan. Het zou voorlopig enkel via de satelliet beschikbaar zijn, andere platformen komen later. Er is niets vermeld of het FTA of gecodeerd gaat zijn.

 

Het is nl de vraag of dit nieuwe kanaal onder het Sky exclusiviteits contract valt, of er buiten zoals Film4 indertijd.

 

artikel digitalspy

Vu+ Solo 2
Telenet HD Digibrolx

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maar het valt buiten het exclusiviteitscontract. Dat staat op Digitalspy, en er staat ook dat er nog andere platformen volgen.

 

"Initially the channel will launch on Sky, but Channel 4 told DS this morning that there is no exclusive arrangement with the satellite broadcaster..."

Philips DSR 7121, Multytenne Single en TV-Vlaanderen toppakket

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

"Initially the channel will launch on Sky, but Channel 4 told DS this morning that there is no exclusive arrangement with the satellite broadcaster..."


Kan ook slaan op het feit dat het kanaal ook voor dvb-t en kabel beschikbaar is.
Als in Engeland de naam Sky genoemd wordt bedoeld men meestal gewoon satelliet

Vu+ Solo 2
Telenet HD Digibrolx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Channel 4 lanceert zijn HD-kanaal allereerst via Sky, maar in het artikel staat te lezen dat ze Sky geen exclusiviteitscontract heeft. Wat wil zeggen dat het kanaal later ook via andere platformen zal uitzenden, bijvoorbeeld Freeview (DVB-T), de kabel en misschien later ook via het gratis satellietplatform van de BBC en ITV waar Channel 4 ook al interesse voor getoond heeft, maar nog niet bij kan juist omwille van zo'n exclusiviteitscontract met Sky.

 

Met Sky bedoelen de Britten toch echt wel de provider Sky en niet de satelliet in het algemeen, ze hebben daar straks ook een platform à la Freeview via de satelliet.

Philips DSR 7121, Multytenne Single en TV-Vlaanderen toppakket

Link naar reactie
Delen op andere sites

Momenteel kennen ze echt alleen Sky...zelfs de BBC weerman had het in een praatje over 'Sky Satellite' ... daar komt echter spoedig verandering in! Sky Digital siddert en beeft vanwege PSBFreesat van de BBC/ITV.

 

Channel 4 HD zal niet zomaar ongecodeerd kunnen zolang ze die programma's die daar te zien zijn ook gecodeerd via Sky Digital uitzenden. Ik denk wel dat het als dat voorbij is, FTA wordt en op beide satellietplatformen komt. Het kan haast niet anders

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

BBC & ITV definitief ongecodeerd !

 

27-04-2007 - Zoals wij reeds eerder aangaven zag het er naaruit dat het ##GECENSUREERDE TEKST OF URL## pakket van de BBC & ITV gewoon ongecodeerd zou blijven. De BBC-vertegenwoordiger in Nederland bevestigde dat desgevraagd ook al blijft gelden dat de signalen 'officieel' niet beschikbaar zijn voor Nederland maar wél ontvangen kunnen worden. Concreet kan gesteld worden dat de BBC, ITV en wellicht nog meer interessante kanalen in de toekomst (waaronder vrijwel zeker Channel 4 en Five), in ons land via de Satelliet (maar NIET 'via' Canal Digitaal of de Canal Digitaal-zaplijst op Astra-1/19 graden oost!) te zien blijven. Wie de BBC/ITV én Canal Digitaal wil ontvangen kan dit wel. Er zijn steeds meer ontvangers op de markt die, al dan niet met een CI-slot (voor de Canal Digitaal Mediaguard Cam), geschikt zijn voor ontvangst van meerdere satellieten in combinatie met een draaibare of een multi-LNB schotel.

 

Niet 'via Canal Digitaal/Astra-1

Met nadruk geldt dat met de nieuwe Canal Digitaal Duo-LNB (Astra-1/Astra-3) in combinatie met de wat diverse Mediaguard Highway ontvangers (de goedgekeurde modellen zoals van Philips die Canal Digitaal veelal als standaard-set verkoopt), NIET naar de Engelse zenders gekeken kan worden! Let hier dus op indien U Engelse zenders wilt zien. Vraag bij aanschaf van uw satelliet-installatie hiernaar en laat U altijd eerst bij een speciaalzaak (of via de forums van Satellietplein of op Sattalk ) goed voorlichten. De Britse zenders zenden uit op Astra-2 (28 oost) terwijl Canal Digitaal met haar 'eigen apparatuur' actief is op Astra-1 (19 oost) en Astra-3 (23 graden oost). Canal Digitaal zou in feite ook geen ontvangst van de nationale BBC en ITV zenders mogen ondersteunen en doet dat dus ook niet. Er zijn diverse schotels geschikt voor gelijktijdige ontvangst van Astra1, 2 én 3 (en vaak ook nog Hotbird) zoals Wavefrontier maar ook eenvoudiger modellen zoals de robuuste Visiosat BiSat en de kleine Multytenne van Technisat.

 

Vandaag is dus bekend geworden dat ook de BBC Trust (een controlerend orgaan dat oordeelt over beslissingen die de BBC mag nemen) haar goedkeuring heeft gegeven voor het PSB-##GECENSUREERDE TEKST OF URL## project. Eén van de belangrijkste motieven die de Trust heeft voor de goedkeuring is dat 25 procent van de bevolking op de Britse Eilanden nooit goed of slecht DVB-T signalen (freeview in Engeland) zal kunnen ontvangen. De oude analoge zenders hadden namelijk een veel groter bereik en het digitale netwerk is fijnmaziger maar vanwege de vele uithoeken zal er nooit volledig bereik zijn en iedere Britse belastingbetaler heeft wél recht op de signalen. Het hele project wordt daarom gesteund door de Britse regering, mede om de overgang naar digitale ontvangst aan te moedigen wanneer analoge tv uit de ether gaat (kabel speelt een onderschikte rol in Groot-Britannië).

 

##GECENSUREERDE TEKST OF URL## (officieel PSB - Public Service Broadcasters - ##GECENSUREERDE TEKST OF URL##)is vooralsnog een joint-venture van de BBC & ITV. Deze omroepen zenden hun signalen al een tijdje ongecodeerd uit via de Astra-2D satelliet (beperkte beam)en Film4 heeft ook al aansluiting gevonden. ITV en BBC willen een pakket van 200 gratis ongecodeerde tv-zenders gaan aanbieden en nodigen andere aanbieders (Channel 4, Five) ook uit om tot deelname te komen. Vanwege het wachten op goedkeuring van de Trust, die het Britse publiek eerst nog moest raadplegen (iets waarop andere marktpartijen zoals Virgin en Sky hadden aangedrongen) kan nu niet eind 2007 (de eerste analoge switch-off in de UK) maar pas voorjaar 2008 worden begonnen.

 

Channel 4 dat haar interesse vandaag heeft bevestigd heeft een contract met Sky Digital om te coderen tot het najaar van 2008 maar het lijkt vrijwel zeker dat ook zij er vanaf de 2e helft van volgend jaar dus bijkomen. Ook Five heeft intussen haar interesse duidelijk bevestigd maar stelt nog even tijd nodig te hebben om rechten te regelen en heeft in principe ook (tot 2009) een contract met Sky waaronder ook codering valt.

 

De te gebruiken ontvangers zullen naar verwachting vanaf het voorjaar van 2008 op de markt worden gebracht. Tegen die tijd moet er een aparte EPG komen en de ontvangers worden geschikt voor het interactieve 'red button' systeem (de interactieve teletekst hoort daarbij) en zullen ook voor HD-TV geschikt moeten worden om zo ITV-HD en BBC-HD te kunnen ontvangen en tevens zal een Personal Video Recorder worden ontwikkeld. De ontvangers zullen dus níet voorzien worden van een kaart om de signalen te moeten decoderen.

 

Of er een CI-slot komt om toch op andere providers zoals Sky te kunnen abonneren is twijfelachtig. Sky Digital werkt bovendien niet met aparte Videoguard-cam's maar uitsluitend met haar eigen ontvangers. Verder biedt Sky een eigen ##GECENSUREERDE TEKST OF URL## pakket met naast de ongecodeerde zenders momenteel Channel 4 en Five. De Trust concludeert echter dat Sky Digital dit om commerciële redenen doet om klanten te trekken, geen enkele plicht heeft om de publieke zenders te ondersteunen en dit dus ook geen zekerheid voor de toekomst biedt. Zowel Channel 4 als Five onderschrijven deze mening en hebben intussen hun interesse in het project bevestigd.

 

Het hele ##GECENSUREERDE TEKST OF URL## project is voor Britten in het buitenland, met name Zuid-Spanje, in feite niet meteen goed nieuws. Omdat namelijk vanwege de rechten op de programma's en omdat het ongecodeerd is, gebruik wordt gemaakt van een op Engeland gerichte satelliet-beam zijn de zenders op Astra-2D in Zuid-Spanje moeilijk of niet te ontvangen en dat zal (voorlopig) dus zo blijven. Er zijn echter diverse re-broadcasters die lokaal de zenders met grote schotels opvangen en tegen betaling via 'microwave-verbindingen' toch doorstralen naar Britten die zich er daar op abonneren en eveneens zijn er lokale 'communities' die de signalen opvangen en centraal doorgeven.

DB500 S

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...