Ga naar inhoud


Arion 9300 PVR: HELP! Waar zijn mijn opnames?


Communicatrice

Aanbevolen berichten

Ben gloednieuw hier... hoi! Ik hoop dat je me kunt helpen.

 

Ik heb al behoorlijk wat vreemde 'aanvaringen' gehad met mijn Arion, hij heeft nogal een 'eigen willetje' wat me soms tot waanzin drijft, maar dit slaat toch wel alles: Sinds zaterdag neemt hij nog wel op, maar zijn de opnames niet meer terug te vinden. In geen enkele map! Ook bij decoderen hetzelfde; Arion doet keurig wat je vraagt, maar de gedecodeerde versie is niet terug te vinden. Ik kan de opnames dus niet bekijken, maar ook niet verwijderen, waardoor mijn schijf langzaam volloopt...

 

Bij de weg: Ik ben een gewone gebruiker, geen volleerde zelfvoorzienende computerprogrammeur. De Arionsoftware is dan ook nog origineel, een upgrade heb ik nog nooit gemaakt, simpelweg omdat ik geen flauw idee heb hoe dit moet. Ik vermoed dat ik een CD-versie heb, aangezien ik in ieder geval niet via de satelliet kan upgraden (dat heb ik ooit eens gelezen en uitgeprobeerd, maar dat lukt niet).

 

<img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> Grmbl... Wat heb je aan een opname-apparaat als je de opnames niet terug kunt kijken?

 

<img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> En vooral: WIE KAN MIJ HELPEN?!

 

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Bij voorbaat is mijn dank GROOT!

Ik ben al 5 jaar een fervent VU+ Duo-gebruiker, heb er twee én nog een VU+ Solo. Maar heb er technisch gezien niet veel verstand van; ben een gebruiker, geen programmeur. Dus bij voorbaat dank voor je heldere uitleg!

Link naar reactie
Delen op andere sites


de Arion met de meegeleverde USB-kabel aan een computer koppelen. op OK drukken van de afstandsbediening zodat u de gegevens van de Arion in kan zien in verkenner van uw computer. de opgenomen programma's vindt u terug in een van de aanwezige directory's. deze is dan te verwijderen of te bekijken op uw computer als u een computerprogramma heeft die het formaat ondersteunt. Succes

Arion PVR9300-CD

Mediaguard cam

Canal digital kaart

Samsung 250GB HDD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of, na via USB de Arion te hebben verbonden met de computer, en na via de Windows verkenner of USBTool eventuele nu wel zichtbare films te hebben overgeschreven naar de computer, de harde schijf van de Arion opnieuw formatteren (via het Arion menu). Daarna de Arion even uit en weer aan. De films kunnen dan weer worden teruggeschreven van de computer naar de Arion (naar dezelfde map, die bij het initialiseren opnieuw wordt aangemaakt).

En het lijkt me ook nogal aan te raden om de nieuwste firmware er op te (laten) zetten (eventueel door de leverancier).

Daarbij is het wel van belang te weten of het om een Arion CD-uitvoering gaat of niet. Dat de Arion niet OTA kan updaten, is daarvoor niet beslissend, dat konden de eerste Arions NIET-CD ook niet. Komen er CD+ en TVV logo's in beeld bij opstarten?

TV Vlaanderen Duo LNB Twin

B&R 65

VU+ Solo2

M7 SAT801 (niet in gebruik; reserve)

Link naar reactie
Delen op andere sites

De BLAUWE-toets-tip blijkt een geweldige tip te zijn. Hoewel het apparaat daarna nog meer van slag leek te zijn en ik 'm drie keer opnieuw heb moeten opstarten, had ik ineens ongelooflijk veel bullshit én de verloren gewaande bestanden in de map zitten. Ik heb 60 GB aan rotzooi weg kunnen gooien. Super! Wat een ruimte nu weer...

 

Dat gedoe met die USB-kabel heeft nu dus even geen haast meer, maar ik ga binnenkort zeker proberen om het apparaat een keer te upgraden.

 

Dank voor jullie tips allemaal! Ik heb ook wel eens 'mot' met mijn andere apparaat, Topfield, dus ik weet nu waar ik moet zijn.

Ik ben al 5 jaar een fervent VU+ Duo-gebruiker, heb er twee én nog een VU+ Solo. Maar heb er technisch gezien niet veel verstand van; ben een gebruiker, geen programmeur. Dus bij voorbaat dank voor je heldere uitleg!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
maar ik ga binnenkort zeker proberen om het apparaat een keer te upgraden

 

Dat zou Ik zeker doen er is zoveel veranderd en verbeterd..

 

Citaat:
Dank voor jullie tips allemaal! Ik heb ook wel eens 'mot' met mijn andere apparaat, Topfield, dus ik weet nu waar ik moet zijn.

 

Bij Sat4all natuurlijk <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Blij voor je dat je je opnamebestanden weer hebt (onthouden, die blauwetoetstip ...)

Maar zoals Pacman al schreef, via een USB-verbinding zie je soms onduidelijke bestanden die je op je Arion niet ziet ... en ook die kunnen worden opgeruimd.

Dus ik zou zeker eens een keer via USB verbinden, opnieuw formatteren hoeft dan misschien nog niet, maar af en toe defragmenteren kan ook geen kwaad!

Daarmee voorkom je problemen zoals je nu had.

TV Vlaanderen Duo LNB Twin

B&R 65

VU+ Solo2

M7 SAT801 (niet in gebruik; reserve)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet of er veel verschil is tussen de 9300 PVR en de 9300 van ARION

Het feit is enkel dat ik een hoop problemen heb met dit toestel. De hierboven beschreven problemen met bestandstabellen zijn nog maar het topje van de ijsberg van wat ik allemaal al heb meegemaakt. Toen ik heb toestel pas had, een klein jaar geleden heb ik ook nog eens de firmware aangepast op aanraden vab de distributeur. Dit bracht evenwel geen soelaas omtrent alle problemen zoals:

1. Sommige opnames gaan gewoon niet door, ondanks ze netjes geprogrammeerd staan. 14 dagen met vakantie gaan en dagelijks wat opnemen links en rechts. Nog geen tien procent zal er op staan of zelfs niks zoals de laatste keer bij mij.

2. Bijna elke dag dient het toestel wel eens hetstart te worden omdat het volledig geblokkeerd zit of omdat een bepaalde opname niet wil starten bij het afspelen.

3. Het bewerken, knippen en plakken, van een opname is ook al een drama. Veel kans dat je alles of belangrijke stukken kwijt bent. Of de opname start niet meer na het knippen.

4. Het aansluiten aan een computer via de usb-kabel werkt perfect, maar dan stoot je op een bestandsformaat dat ondanks enig speurwerk op het net door niks werd ondersteund. Dus mijn hoop om netjes een DVD'tje te kunnen branden van mijn opgenomen bestanden ging zo ook al in rook op. Denk er dan ook aan om mijn video terug aan te sluiten om opgenomen bestanden te bewaren op lange termijn. Geen idee evenwel of het mogelijk is of dit lukt voor reeds opgenomen bestanden. Vermoedelijk wel, maar met wat knutselwerk vermoed ik wel dat het lukt. Soms is er ook geen plaats meer op de harde schijf terwijl er nauwelijks bestanden opstaan. Ook via de computer zie je geen bestanden staan.

5. Vele opnames kunnen na een tijdje niet meer geopend worden.

6. Opnames blokkeren bij het terug afspelen soms.

7. Meerdere opnames tegelijk lukt meestal wel, maar vier (drie wel) is me nog nooit gelukt. Horten en stoten van zijn evenwel wel je deel.

8. Regelmatig formatteren lijkt zo wat het enige dat je kan doen om je toestel draaiende te houden op termijn.

 

Dit zijn mijn bevindingen na een klein jaar gebruik dus. Ziet er mooi en erg veelbelovend uit dit toetstel, maar het is gewoon amateuristisch gepionier ...

Als er iemand andere ervaringen heeft, zou ik dat graag horen, maar wel pasklare oplossingen graag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is mij niet duidelijk wat je bedoelt met "verschil ... tussen de 9300 PVR en de 9300 van ARION".

Welk toestel heb je nu eigenlijk? Heb je de laatste software geladen? (Ik denk het niet, zo te zien ...)

Er is trouwens wel degelijk (commerciële) software verkrijgbaar om opgenomen films op DVD te branden.

In het algemeen: kijk eens bij eerdere postings op dit forum. Je kunt er veel van leren.

TV Vlaanderen Duo LNB Twin

B&R 65

VU+ Solo2

M7 SAT801 (niet in gebruik; reserve)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry voor het misverstand omtrent de 9300.

Zal alle informatie geven waarover ik beschik.

 

Versienummer van de loader: LdVer1.1

Versienummer van de software: ARI-1067-2042

Versienummer van hardware: DVer1.2

Type: AF-9300PVR

 

Slot 1: AstonModule 2.1

Harde schijf Samsung 250 Gb

 

Dacht dat ik over de nieuwe software beschikte, als het niet zo is dan hoor ik het graag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn toestel heeft het in het begin goed gedaan, even later begonnen de problemen.

Verloren opnames, vastlopen, niet opnemen, decoderen werkt niet etc etc.

Dit werd al erger en al erger tot het moment dat hij niets meer deed.

 

Naar de leverancier en hij zou worden gerepareerd. Dat ik hem terug kreeg was er een nieuw model voeding ingezet. Dit is nu zo'n 2 maanden geleden gebeurd en sindsdien draait ie als een zonnetje. Geen vastlopers, opnames werken goed, decoderen gaat perfect, EPG ophalen 's nachts gaat ook top.

 

Ik heb het idee dat het in mijn geval altijd al een voedings probleem is geweest en dat de HD gewoon kuren gaf vanwege deze voedings problemen.

Gaat de HD de mist in, tsja dan kunnen er gekke dingen gebeuren.

 

Ik ben uiterst tevreden met de arion 9300PVR die ik heb.

Ik zou hem zo nogmaals kopen (als ik zeker wist dat de voeding ok is <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ))

Link naar reactie
Delen op andere sites

MrMario64: bedankt voor het delen van deze ervaring, misschien hebben anderen er wat aan, en in ieder geval leuk weer eens een positief bericht te lezen over de Arion.

 

Marcus Aurelius: zo te zien gaat het om een niet-CD-versie. Zelf heb ik een CD-versie, dus ik kan je niet echt helpen. Maar ik heb wel de indruk dat jouw software nogal verouderd is. Zo oud, dat je nog niet OTA kunt updaten. Ik zou eerst maar eens proberen up to date te komen, dan zullen waarschijnlijk heel wat problemen verdwijnen. Hoe dat moet? Nadere informatie is te vinden op het Duitse ArionBoard.

TV Vlaanderen Duo LNB Twin

B&R 65

VU+ Solo2

M7 SAT801 (niet in gebruik; reserve)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.