Ga naar inhoud


Ontvangst Bouvigny Frankrijk


q

Aanbevolen berichten

Hallo ,

 

De zender van Bouvigny (Frankrijk) zendt uit met een vermogen van 450Kw .Wie weet hoever het bereik is en als ontvangst mogelijk is in de omgeving van Izegem (West-Vlaanderen)? Is er iemand met enige ervaring?

 

groetjes. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Wel, ik heb in Ingelmunster met een binnenantenne quasi perfecte ontvangst van TF1, FR2 en FR3 en ontvangst met wat storing van Arte/FR5 en M6. Maar de DVB-T uitzendingen zijn voor zover ik weet gepland voor na 15 december 2007. 's Avonds lukt het me met diezelfde antenne wel om bepaalde zenders van de TNT (DVB-T) uit Rijssel binnen te halen zoals, Canal+, M6, W9, Direct8, Gulli, Télé Monte Carlo, iTélé,... maar bijna nooit TF1 of de zenders van France Télévisions...

 

Dus, analoog: heel gemakkelijk, digitaal vanuit Rijssel: héél moeilijk.

Philips DSR 7121, Multytenne Single en TV-Vlaanderen toppakket

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus als ik het goed begrijp zal de zender Bouvigny na 15 december beginnen met zijn uitzendingen . De afstand is ongeveer 50 Km en als het zendvermogen 450Kw is zoals ik gelezen heb , zou het best kunnen dat in onze streek ontvangst is van de frande TNT mogelijk is. Alvast bedankt voor reactie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie op die pagina Bouvigny er niet bijstaan, maar ik ga er vanuit dat dat betrekking heeft op de huidige (analoge) situatie.

 

Bij digitale uitzendingen wordt er zonder uitzondering een veel lager wattage gebruikt (omdat hoger door dingen als foutcorrectie niet nodig is). Kijk naar de VRT: In Egem hebben die nu 1000kW, terwijl het digitaal maar 20kW is.

 

Bij TNT (dat ik niet op de voet volg omdat ik het niet kan ontvangen maar waarover ik puur uit interesse wel het nieuws volg dus er kunnen uitzonderingen zijn) is dit hetzelfde.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...