Ga naar inhoud


Universele afstandbediening


rene1710

Aanbevolen berichten

Ik heb een Tofield 5510 pvr ontvanger, en diverse Philipsapparaten, waaronder versterker, dvd, vcr.

Ik ben op zoek naar een universele afstandbediening waar ik alle apparaten mee kan bedienen, dus ook alle mogelijkheden van de Topfield 5510 pvr.

Mij is verteld, in een audiowinkel, dat Harman Kardon een goede oplossing zou kunnen zijn.

Heeft iemand hier ervaring mee, of kan iemand mij hierin adviseren? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Rebox 8500 HD PVR

Onkyo Dolby Digital 5.1, Sony blue ray

Link naar reactie
Delen op andere sites


Sinds ik mijn OneforAll URC 7555 heb, zeg ik OneforAll. Met deze AB heb ik 5 apparaten volledig functioneel van diverse merken. Als je meer apparaten hebt, kun je een URC 7780 overwegen. Of als je veel geld er voor over hebt, een OneforAll Kameleon. Maar in jouw geval zou een Philips universele AB met leerfunctie ook kunnen voldoen. Harman Kardon is volgens mij in universele AB's een kleinere speler met daardoor meer kans op teleurstellingen. EDIT: Herinner me ineens dat het programmeren van de OneforAll AB voor onze Aristona (=Philips) DVD-speler wat minder soepel verliep. Als al je overige apparaten van Philips zijn, zou ik voor een Philips AB gaan. Zie ook hier.

Groeten van de zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo ( opzolder )

 

Kan de Philipsafstandbediening daadwerkelijk alle functies overnemen van de Topfield 5510 afstandbediening, d.m.v. leerfuncties?

Bij de Philips apparaten lijkt mij dit inderdaad geen probleem.

 

Rene.

Rebox 8500 HD PVR

Onkyo Dolby Digital 5.1, Sony blue ray

Link naar reactie
Delen op andere sites

De koning van de universele AB's is nog altijd de Philips Pronto. Ik had eerst de classic (zwart wit model met beperkt geheugen) en nu een Pronto Pro met kleurenscherm. Ze zijn duâh, maar erg flexibel. Wat naar mijn idee het dichtst in de buurt komt is de Harmony. Echter, de Harmony werkt niet altijd zoals het zou moeten. Service van Logitech is perfect, ze bellen je ook daadwerkelijk terug en proberen heel goed je probleem op te lossen. Alleen vind ik het inschakelen van alle apparaten tergend langzaam gaan en soms schakelt ie niet alles helemaal goed in.

En op die momenten is het jammer dat je maar beperkt invloed kunt uitoefenen op de programmering. Ben je technisch genoeg en vind je het programmeren van zo'n ab leuk, is er niets beters dan een Pronto. Je kunt het gedrag van je ab namelijk 100% aanpassen aan jouw gebruik en jouw eisen. Niet andersom, zoals bij de anderen doorgaans het geval is.

Logitech heeft perfect door wat het probleem van de Pronto is: de complexiteit. Die hebben ze eruit gehaald met slechts minimale opoffering van de flexibiliteit. Pronto is zeg maar de Dreambox van de AB's: alles kan, maar je moet het wel zelf doen. Als je dat leuk vindt, is de sky the limit. Alleen koffie zetten moet je zelf doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Pedro Newbie

Kijk eens naar een Harmony b.v. de 555, die heb ik zelf.

Goeie afstandsbediening, perfecte ondersteuning en excellente service.

 

Mocht je problemen hebben met bepaalde dingen in te stellen dan kan je kosteloos de helpdesk bellen. Als de Nederlandse helpdesk er niet uitkomt dan wordt het probleem doorgezet naar Canada, geheel kosteloos en daar ook Nederlandstalige ondersteuning. Lukt het niet om onmiddelijke het probleem op te lossen dan wordt je teruggebeld en dat doen ze ook echt, geen loze beloftes!

 

Tot nu toe alles onder kunnen brengen op de Harmony zonder al te veel toestanden. Ook zijn er macro's (reeksen commando's) onder te brengen op de Harmony.

 

 

Op mijn afstandsbediening bleef onlangs na 11 maanden soms een knopje iets hangen, één telefoontje volstaat en er is al een nieuwe onderweg, geheel onder garantie een compleet nieuwe set. Alleen het oude klepje moet even opgestuurd worden. Na ingebruikname van de nieuwe wordt de oude op internet gedeactiveerd om misbruik te voorkomen, anders zou je wel heel goedkoop aan een gratis Harmony kunnen komen natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Pedro Newbie

Besef wel dat de Harman Kardon TC30 nagenoeg gelijk is aan de Harmony maar dat de support daarop op een behoorlijk lager niveau staat. ALS je kiest tussen de HK TC30 en een Logitech zou ik persoonlijk kiezen voor een Logitech

 

 

Hier op Tweakers loopt een discussie over de Harmony, misschien wel aardig leesvoer om de keuze wat beter te kunnen maken

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.