Ga naar inhoud


Zendervolgorde


Johan_S

Aanbevolen berichten

Onze DSR 7005 is een keer vastgelopen. Na enkele keren uit/aanzetten kreeg ik alles weer aan de praat, maar sindsdien is na elke keer zenderzoeken de zendervolgorde verdwenen. Kan zijn dat de update naar software versie 1.3 er mee te maken heeft gehad. Dit heb ik met behulp van dit forum correct geinstalleerd. Maar de zendervolgorde blijft een probleem.

Weet iemand hoe ik dit goed krijg?

 

Onze ervaring met CA-modules:

Wij hadden met de oude software en onze matrox cam dat opnames vastliepen als er een zender met een andere encryptie bekeken werd. (receiver moet uit en aan) Toen een Aston crypt 1.05 met e nieuwste software aangeschaft, dat ging aardig goed. Met software 1.3 liep de Cam vast als we een opname van de harde schijf bekeken hadden. De matrox weer teruggezet. Die draait nu aardig goed.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Eureka!

Het heeft te maken met sorteren. ik had een keer de kanalenlijst laten sorteren op alfabet om de namen sneller te kunnen vinden. Daarna worden dus altijd de kanalen op alfabet gesordteerd, na elke zoekactie. Ook nieuwe software laden, de fabrieksinstellingen opnieuw laden maakte niks uit. Was er over aan het nadenken wat ik nu precies zag en heb toen de optie sorteren per satelliet gekozen. Toen bleven mijn kanalen weer op hun plaats staan. Gelukkig maar. Elke keer zoeken....

 

De nieuwste software laat zo te zien de opnameindicatie boven in beeld na een korte tijd automatisch verdwijnen.

 

Ik heb nu nog gezien dat na een opname de encryptie niet vrijgegeven wordt voor zenders die op zwart moeten tijdens een opname. Verder draait mijn systeem prima.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nu nog gezien dat na een opname de encryptie niet vrijgegeven wordt voor zenders die op zwart moeten tijdens een opname. Verder draait mijn systeem prima.

 

dit stukje begrijp ik niet Johan maar de opname indicatie kun je ook met de blauwe knop laten verdwijnen !

maar ik heb een andere vraag johan aan je wat is je ontvangst sterkte en kwaliteit op astra en evt HB als je die hebt ? ik kom niet verder dan 70% op alles !

bedankt

philips 7005 DSR en de strong SRT 6855 met inverto astra-HB LNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij ons licht de opnameindicator nu even op. Dat is nieuw. Dan gaat ie automatisch weg. Met de blauwe knop kan ik hem desgewenst weer zichtbaar maken en weer laten verdwijnen.

 

Wat betreft de signaalsterkte, dat heb ik ook. Ik heb ook al eens ergens gelezen dat anderen dat ook hebben. Schijnt aan de ontvanger te lezen. Krijg binnenkort een Visiosat van 1 meter breed met meerdere LNB's Ben benieuwd wat er dan met de signaalsterkte gebeurt.

 

Met mijn oude schotel had ik op 1 kabel maximale ontvangst (5), op de andere, met de oude kabel, 4,5. Dat was ruim voldoende. Na het wisselen van de ontvanger had ik ook lage signaalsterktes, terwijl het beeld wel goed is.

Lijkt mij geen probleem. Ik heb nu nog geen hotbird, maar die komt er wel aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Johan__S,

 

 

Ik heb zelf enkele "oudere" typen Philips ontvangers en dus geen ervaring met de nieuwere.

 

Bij de oude ontvangers i.s.w. met een origenele CD kaart, was het zo dat je op 2 verschillende manieren de kanalen kon inscannen. De ene optie is de zogenaamde CD opte wat inhield dat alle kanalen van CD eerst kwamen, daarna de nederlandse kanalen en daarna de rest.

 

Wanneer je op de andere manier scande kwam i.d.d. alles op alfabetische volgorde te staan en dus niet op kanaal nummer, gr.

 

 

 

Zilverster.

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Johan op dit moment 70% signaal sterkte en 54% signaal kwaleit hoger krijg ik hem absoluut niet ! hotbird krijg ik maximaal op 72% resp 62% dit waarschijnlijk logisch met een monoblock uitgericht op HB !

Het zenders in scannen is steeds weer een vreemd verhaal ik heb alles zelf moeten ordenen !

 

groeten

philips 7005 DSR en de strong SRT 6855 met inverto astra-HB LNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Smartkid,

 

Bij mij lag het steeds opnieuw moeten ordenen dus aan de sorteermanier. Dit stel je in in TV-lijst. Nu dus NOOIT weer. Gewoon op satelliet laten staan, anders gooit ie elke keer de hele volgorde door elkaar. Niet leuk.

 

Ik moet nog afwachten wat er gebeurt met mijn nieuwe schotel. Deze is besteld, zal wel binnenkort geleverd worden. Dan heb ik ook meerdere satellieten in mijn kanalenlijst <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

Ik zet mijn bevindingen hier weer op de site.

 

Groeten,

Johan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...