Ga naar inhoud


<<<Het grote formule 1 topic 2008>>>


Puch

Aanbevolen berichten

De laatste race ligt nog in het achterhoofd en het testen voor het nieuwe seizoen is reeds begonnen.

 

bron: formule1nieuws.nl

 

Hij kan het nog steeds! Michael Schumacher stapte vandaag voor het eerst sinds ruim een jaar in een Formule 1-wagen voor een serieuze test en de zevenvoudig wereldkampioen liet direct snelle rondetijden noteren. Aan het einde van de eerste testdag in Barcelona was Schumacher het snelste in de Ferrari F2007 voor teamgenoot Luca Badoer. Pedro de la Rosa eindigde als derde. Tijdens de allereerste wintertest van 2007 waren er veel nieuwe dingen te melden vanuit Spanje.

Ondanks een hele serie nieuwe coureurs en één geheel nieuw team met een interim-kleurstelling, draaide alles vandaag om de terugkeer van Michael Schumacher. De Duitser nam vorig jaar afscheid van de sport als meervoudig wereldkampioen en reed sinds die tijd niet meer in een Formule 1-auto. Vandaag toonde hij echter dat hij het niet verleerd was. In de kampioensauto van Ferrari, de F2007, was Schumacher de allersnelste op de eerste testdag in Barcelona. Met zijn tijd van 1:21.922 was de Duitser de enige die onder de 1 minuut 22 dook.

 

Mede dankzij de afwezig van de gehele top vier van het afgelopen Formule 1-seizoen (Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Felipe Massa) was Schumacher daarom dé grote man in Barcelona. Ferrari-testrijder Luca Badoer bleef met zijn 1:22.129 aardig in de buurt. Pedro de la Rosa moest in de McLaren al meer dan een halve seconde toegeven op de voor even teruggekeerde Schumacher. De Spanjaard reed een derde tijd met 1:22.687. Heikki Kovalainen en Robert Kubica noteerden respectievelijk de vierde en vijfde tijd voor Renault en BMW.

 

Ook veel aandacht was er voor het nieuwe Force India F1. Het team wat voorheen door het leven ging als Spyker F1, maakte vandaag haar officiële debuut op het circuit in een nieuwe interim-kleurstelling. Giedo van der Garde en de Spanjaard Roldan Rodriquez waren vandaag de eersten die in de bordeaux-rode en witte wagen reden. Van der Garde toonde zich ondanks een crash en technische problemen met afstand de snelste van de twee Force India-coureurs. Met zijn 1:25.317 was onze landgenoot echter wel een halve seconde langzamer dan alle andere coureurs.

 

Naast Force India F1 waren er vandaag meer debutanten. Voor Honda kwam vandaag GP2-coureur Andreas Zuber in actie. De coureur uit de Verenigde Arabische Emiraten reed 77 ronden in de maagdelijk witte Honda en kwam tot een veertiende tijd: 1:24.065. Hij was hiermee sneller dan James Rossiter, die ook voor Honda testte. Ook de Indiër Karun Chandhok beleefde vandaag zijn vuurdoop. Hij bleef in de Red Bull echter wat achter op de tijden van Zuber. Chandok kwam mede dankzij een spin en wat technische problemen niet verder dan een 1:24.896. Hij bleef hiermee alleen de Force India-rijders voor.

 

Verdere opvallendheden vandaag in Barcelona was het feit dat Super Aguri ook in een bijna totaal witte auto rondreed. Bovendien leek de wagen verdacht veel op de Honda RA107 van afgelopen seizoen. Daarnaast kwam viervoudig Champ Car-kampioen Sebastien Bourdais in actie voor Scuderia Toro Rosso. De Fransman, die afgelopen zondag nog zijn laatste Champ Car-race won, was aan het einde van de dag iets meer dan 0.1 seconde langzamer dan zijn nieuwe teamgenoot Sebastian Vettel. Als laatste kwam Franck Montagny voor een van de laatste keren in actie voor Toyota. Het contract van de testrijder wordt aan het einde van dit jaar niet meer verlengd.

 

Morgen zal er wederom worden getest in Barcelona. Ook dan zal Michael Schumacher weer in actie komen voor Ferrari. David Coulthard keek met een grapje terug op de kortstondige rentree van zijn voormalig rivaal. "Er reed vandaag ene Michael mee," aldus Coulthard. "Het ziet er naar uit dat hij talent heeft. Ik denk dat hij de Formule 1 wel kan halen."

iMac 27" macOS Sierra
iPhone 5s iOS 10

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 274
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

heb gelezen op vrt teletekst dat de huidige ferrari rijders geen ervaring hebben om zonder tractie controle te rijden, en omdat shummi daar ervaring mee heeft doet hij de eerste testritten.

F1 volgend seizoen zonder tractiecontrole,gaat wat geven met de start.

beter een vogel in de hand dan geen hand,greetz slider

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
heb gelezen op vrt teletekst dat de huidige ferrari rijders geen ervaring hebben om zonder tractie controle te rijden, en omdat shummi daar ervaring mee heeft doet hij de eerste testritten.
F1 volgend seizoen zonder tractiecontrole,gaat wat geven met de start.


Ik geniet nu al. Rijdt de coureur eindelijk weer eens zelf i.p.v. dat hij door de computer gereden word.

Groeten, Alfons
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

leuke informatie over de testritten en rijders.

De tijden zeggen nu nog niet echt veel. De teams zullen bij deze testritten natuurlijk niet het werkelijke potentieel van de wagens laten zien.

 

Ik vind het afschaffen van die technische hulpmiddelen ook een goede zaak.

Dan gaan we tenminste de ware controle van de coureur over de auto zien. Het probleem is alleen dat de aanwezigheid van TC heel moeilijk is aan te tonen in een Motor-Management-Systeem.

Er waren geruchten dat de coureur uit het stukje van Slider toen hij bij Benneton kwam het 1e seizoen waarschijnlijk stiekem al over TC beschikte, maar daar waren in de tijd geen duidelijke regels voor. De FIA zou stukjes software in het MMS van zijn auto hebben gevonden waarvan ze de werkelijke functie niet precies konden aantonen. Ze dachten daat het resten van niet compleet gewiste software voor TC waren...

 

Het zou mooi zijn als er nu eens een paar teams vanaf het begin een beetje aan elkaar gewaagd zijn. Hopen op een spannend seizoen!

 

groeten, Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doornbos staat in de belangstelling bij BMW (als 1e testcoureur). dat zie ik wel zitten. ik denk dat het bij RBR niets meer wordt. Opa Coulthard en Webber zouten allebei niet op en Alonso gaat ongetwijfeld naar Renault.

nog nieuws over C. Albers ?? <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Alberts, gaat terug naar de kinderwagen races voor volwassenen.

Daar loopt hij niet het risico dat de slang er in blijft zitten.

<img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

De Spaanse Formule 1-piloot Fernando Alonso rijdt volgens de Spaanse sportkrant As volgend seizoen voor de Franse renstal Renault. Die beslissing kwam er nadat de Internationale Automobielfederatie FIA Renault gisteren geen straf oplegde in een spionagezaak.

 

Volgens As is de overgang van de tweevoudige wereldkampioen (2005 en 2006) al in kannen en kruiken. De krant beweert dat de komst van Alonso naar Renault maandag bekendgemaakt zal worden. De 26-jarige Spanjaard zou een contract voor twee seizoenen tekenen.

 

hln.be

iMac 27" macOS Sierra
iPhone 5s iOS 10

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 weken later...

Leuk vooral om te zien dat er weer slick banden onder die auto's zitten.

Geen traction controle meer, het is weer de piloot die het werk doet.

 

Hopelijk wordt het seizoen 2008 net zo spannend als dat van 2007

iMac 27" macOS Sierra
iPhone 5s iOS 10

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Grand Prix van Australië

14-03 00:00 - 01:30 1e vrije training

14-03 04:00 - 05:30 2e vrije training

15-03 01:00 - 02:00 3e vrije training

15-03 04:00 - 04:20 Kwalificatie Q1

15-03 04:27 - 04:42 Kwalificatie Q2

15-03 04:50 - 05:00 Kwalificatie Q3

16-03 05:30 - 07:30 Race

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...