Ga naar inhoud


Dvb-T wensen voor 2008


riso

Aanbevolen berichten


  • Reacties 83
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Origineel bericht van: Henri Aalten
Zolang de beeldkwaliteit niet verbetert,
begin ik er niet aan.

Pas als het beeld gelijk, of beter is dan de schotel,
wil ik er over nadenken.

Maar dat zal wel lang duren denk ik.


Mmh dat zou KPN echt tegenhouden om verder met de uitrol te gaan smile

In duitsland schiet het ook niet echt op met de uitrol van DVB-H daarom wil men nu DVB-T tuners gaan gebruiken voor gsm's :

Im vergangenen Jahr hat die EU-Kommission entschieden, mit DVB-H einen europaweiten Standard für Handy-TV durchzusetzen. In Deutschland könnte DVB-H jedoch noch vor der Fußball-EM Konkurrenz bekommen - durch das digitale terrestrische Fernsehen, DVB-T.

So haben die beiden Mobilfunkanbieter T-Mobile und Vodafone angekündigt, im Mai neue Handys zu veröffentlichen, welche über einen integrierten DVB-T-Tuner verfügen. Da das digitale terrestrische Fernsehen mittlerweile im Großteil von Deutschland zu empfangen ist, könnten die Pläne der beiden Mobilfunker durchaus Konkurrenz für den DVB-H-Standard bedeuten.


Wie eine Sprecherin von Vodafone bekannt gegeben hat, wird das Unternehmen zunächst zwei DVB-T-taugliche Mobiltelefone anbieten. Dabei handelt es sich um Geräte von LG und Gigabyte, über die wir bereits während der CeBIT berichtet haben. Zwar stünden zum jetzigen Zeitpunkt noch keine Preise fest, doch beide Handys sollen mit Vertrag über 100 Euro kosten.

T-Mobile machte indes keine genauen Angaben zu den eigenen Plänen, sondern gab lediglich bekannt, dass man ebenfalls im Mai mit einem entsprechenden Angebot an den Start gehen werde. Während es sich bei DVB-H je nach Modell um ein kostenpflichtiges Angebot handelt, können Fernsehsender über DVB-T auch kostenlos empfangen werden.

Het maakt niet uit of het beeld zaad is toen de eerste kleuren displays voor gsm kwamen, en foto cams kocht iedereen het dit zal nu ook zo zijn dmv reclames nieuwe abbo's ect ect

Staar je ook niet blind op die mpeg4 voor sd kanalen want die zien hetzelfde uit als mpeg2 inclusief artifuqs lol zelfs HDTv op atsc heeft hier nog last van.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben benieuwd hoe de ontvangst is. DVB-H heeft al genoeg aan 4dB C/N, DVB-T heb je al snel 14 nodig en dat met die kleine antennetjes wink of er moet weer een telescoop antenne op wink. DVB-H blijft ook nog op grotere snelheid werken dan DVB-T (auto, trein. Verder zijn de zenders zeer dun gezaaid in duitsland. Niet te vergelijken met de situatie in nederland.

We zullen het zien :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zal allemaal wel behoorlijk gaan werken maar met kinderziektes, de eerste mobiele telefonienetwerken waren ook zozo, vaak slechte ontvangst en verbinding, heb toen heel in het begin een paar jaar zo'n mobiel gehad...waardeloos... dus wellicht is de Dvb-t op het mobieltje ook pas na een paar jaar aan te bevelen en dat al helemaal om de prijs: 100 of meer eurie en 10 euro voor het abo PM.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Re 2:

 

Quote: Ben benieuwd hoe de ontvangst is. DVB-H heeft al genoeg aan 4dB C/N, DVB-T heb je al snel 14 nodig.

 

Dit vond ik op Internet:

KPN rolt dvb-h uit in aanloop naar Olympische Spelen

 

Bron: Emerce,

 

KPN wil in de aanloop naar de Olympische Spelen televisie op de mobiele telefoon gaan aanbieden. Bij de uitrol van het dvb-h-netwerk zal de telecomprovider gebruik gaan maken van de reeds bestaande dvb-t-infrastructuur.-->dit lijkt dus wel goed te zitten!<---

En dit:

Om doorgifte naast Digitenne mogelijk te maken, zal KPN extra antennes op de bestaande zendmasten plaatsen.-->dit lijkt dus wel goed te zitten!<---

Over de verwachte dekkingsgraad wilde het telecombedrijf echter nog geen uitspraken doen. Volgens de telecomaanbieder is er ook nog geen duidelijkheid over het precieze zenderaanbod en de tarievenstructuur.

---> zal wel prut gaan worden vooral de eerste tijd en met kinderziektes maar met de Olympics 2008 zijn er vast wel veel abo's te verkopen en daar gaat het om, centenkwestie dus, laten ze eerst maar het gewone Dvb-t signaal verbeteren, dit bereiken ze al heel simpel: niet meer dan 4 zenders op een transponder dan is de kwaliteit beter maar dan moet er weer een of meer antennes in de mast erbij en dat kost wederom geld.

Kortom: de kwaliteit blijft zoals die is bij Dvb-t en bij Dvb-h... tja heb jij een kristallen bol??

 

Mijn wens:

Afschaffen dat Dvb-h en de transponders en antennes gebruiken voor Dvb-t voor een betere kwaliteit en evt. meer zenderaanbod.

 

Mvrgr.

 

Riso

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast satster
Origineel bericht van: riso

Mijn wens:
Afschaffen dat Dvb-h en de transponders en antennes gebruiken voor Dvb-t voor een betere kwaliteit en evt. meer zenderaanbod.


Dat kan je dus echt wel vergeten als ze nu aan het uitrollen zijn, met meer zenders word de kwaliteit nog baggerder en mpeg4 veranderd hier niks aan.

Haal gewoon een schotel ipv jaren in een illusie te geloven smile
Link naar reactie
Delen op andere sites

Quote: Haal gewoon een schotel

 

Heb al jaren een schotel met duo lnb, Astra en Hotbird....maar niet het gehele Digitenne aanbod via Sat. daarom ook een Kpn abo.

 

Maar om terug te komen op mijn wens: bedoel dus afschaffen dat Dvb-h en dan de extra frequenties die nu gebruikt worden voor Dvb-h vrijmaken voor het Dvb-t Digitenne-aanbod, voordeel zou zijn meer muxen, meer kanalen.... meer zenderaanbod hoeft nog niet eens als ze nou eens beginnen om ipv. 6 zenders per mux terug te brengen naar max. 4 dan zal de kwaliteit al wat verbeteren!.

Wetende dat dit alles een droom zal blijven en dat de Dvb-h uitrol gewoon doorgaat... sleep

Mvrgr.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Vervolg op mijn laatste reaktie,

 

Laatste nieuws van 15 Mei j.l:

Op donderdag 29 mei maakt KPN in samenwerking met Samsung de details bekend van de uitrol van mobiele televisie in Nederland, MobielTV genoemd. De uitzendingen via het DVB-H netwerk moeten nog voor het EK-voetbal van start gaan. Het aanbod zal uit zo'n tien zenders bestaan, met naast populaire zenders ook enkele speciaal voor mobiel gemaakte kanalen. Het EK-voetbal en de Olympische Spelen in Peking moeten voor een impuls gaan zorgen.

 

Bron: http://www.telecomwereld.nl/n0002718.htm

 

Mvrgr.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

voetbal op dvbH, hoe kom je er op of er van af;meschien een speciale bril+50? of toch maar liever een portable dvbT reciever,is allen zo'n gesleep met die acu's,of toch maar wat extra dynamo's op je fiets of Hometaner monteren./ Let The Sun Shine..., crazy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...