Jump to content


magnetic polarizer


Guest

Recommended Posts

Hallo,<BR>ik ben tijden geleden actief geweest met satontvangst. Ik ben zeer tevreden over mijn echostar LT8700 met positioner.<BR>Deze heeft een buitenopstelling met een "magnetic polarizer". Zijn er mensen met kennis/ervaring die mij kunnen vertellen of hiervoor een digitale receiver bestaat welke met de bestaande schotel (Delta) en polarizer goed functioneert.<BR>Ik wil namelijk weer actief met sat-ontvangst hobby-en.<BR>Groetjes Ger.

Link to comment
Share on other sites


Hallo erger, ik denk dat je die magnetische beter kunt vervangen door een vaste lnb of een mechanische polarizer. Die magnetische heeft veel verlies. <BR>Groeten BULLET!

Link to comment
Share on other sites

Je kan je lnb met magnetische polarizer blijven gebruiken, alleen is het handig? met de echostar 2000 / 2500 / 3000 zou het geen probleem moeten zijn, echter een nieuwe lnb kost je nog geen F100.-- als je toch een nieuwe ontvanger aanschaft, doe er dan gelijk een nieuwe lnb, en als mogelijk coax bij. als je een lt 8700 hebt zal die ook wel een paar jaar oud zijn, en de coax dus ook. omdat je lnb toch buiten zit wordt die er met de jaren ook niet beter op. ikzelf heb in het begin ook mijn oude echo lnb gehouden, maar na verloop van tijd toch gewisseld. de magnetische polarizer gaf me toch teveel problemen. met een uni lnb'tje nu geen problemen meer. het enig is dat je een lnb met een "dunne" golfpijp moet hebben omdat eea. anders niet past. een philips heeft hier prima lnb's voor met losse feedhorn.<BR>peter

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link to comment
Share on other sites

Je kunt ook de alps nemen en daar de buitenbehuizing afhalen , dan heb je een kale lnb met een dunne hals die weer in een normale feedhouder past.<BR>Inderdaad geeft een magn. polarizer veel demping en is het beter/makkelijker over te stappen naar een universal lnb.<BR>Ikzelf gebruik een philips met mki flens , die past nl. weer op de feedhorn die bij de deltastar hoort.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.