Ga naar inhoud


Gebruikservaring met de Sharp LC-46DH1E


Aanbevolen berichten

Hier volgen mijn toegezegde gebruikservaringen met de Sharp LC-46HD1E

 

Ik ging naar de winkel om een Plasma-scherm te kopen, en had mij via o.a. dit board al voorgenomen te gaan voor een Panasonic TH-50PY700. Na lang wikken en wegen besloot ik ook te kiezen voor een plaatselijke winkelier, simpel omdat zo’n TV duur genoeg is om een beetje extra zekerheid in te bouwen, en de plaatselijke handelaar goed bekend stond om zijn service.

 

In de winkel bleken echter niet veel plasmaschermen meer te hangen. Wel een paar schitterende LCD’s (Panasonic, Pioneer, Loewe en Sharp). De winkelier, waarvan ik wist dat hij niet zo lang geleden bijna niets anders dan plasma had staan, was daar langzamerhand op teruggekomen, en verkocht nu grotendeels LCD. Zijn redenen: hoofdzakelijk de beeldkwaliteit. Overigens vroeg ik hem waarom hij geen Philips had, dat merk voerde hij voorheen wel, en ik wilde de ambilight wel eens in mijn vergelijking opnemen. Hij wilde het zijn klanten echter niet meer aandoen om hen een Philips te verkopen, daarvoor had hij teveel, en te vaak slechte ervaringen gehad met de after-sale service, teveel mankementen die dank zij een chaotische organisatie niet, of ontzettend traag werden en worden opgelost.

 

Er hing o.a. nog een Pioneer plasma, maar het beeld daarvan kon mij slechts matig overtuigen, het kwam niet scherp over, voor mijn gevoel niet veel beter dan een CRT.

 

Het scherm dat mij wel meteen opviel was een schitterende Sharp, 46 inch. Ik legde uit wat mijn thuissituatie was (geen kabel, alleen satellietontvangst, ruime kamer) en vervolgens kwam zijn uiteindelijke advies op de Sharp LC-46HD1E.

 

Zijn onderbouwing: Daarin zit al een perfecte satellietontvanger, ook een harde schijf (160Gb), en voor de kijkafstand hoef je geen groter beeld te hebben, met een groter beeld heb je gewoon meer last van de mindere beeldkwaliteit van een flink aantal NL zenders.

 

Het alternatief was een Loewe, maar die viel al snel af door zijn prijs.

 

Het is dus uiteindelijk de Sharp LC-46HD1E geworden. Enkele redenen waarom ik dit toestel koos:

1. De ingebouwde tuners. 2 x Satelliet HD tuner, 1 maal kabel-HD tuner, en 1 maal een DVB-T tuner. Niet alleen zijn deze tuners perfect geoptimaliseerd voor het TV toestel, maar ook wordt het signaal op de meest directe manier in beeld omgezet. Achteraf bekeken is het eigenlijk ook kolder dat de meeste andere fabrikanten Full-HD TV’s produceren terwijl er dan geen HD tuner in zit, maar een gewoon SD tunertje, vaak zelfs alleen nog analoog. Dat is eigenlijk net zoiets als een HiFi surround installatie met een 78 toerengrammofoon als signaalbron….

2. Deze tuners geven niet alleen een perfect HD plaatje, door de ingebouwde upscaler ziet ook het meeste (digitale) SD beeld er perfect uit, vooral op een aantal Duitse zenders lijkt SD vrijwel net zo goed als HD.

3. Het beeld is scherp, goed van kleur, 4 msec en 100Hz met een perfect vloeiende beweging (geen schokkerige beelden, geen naijlen, enz.), en een uitstekende contrastverhouding.

4. Ik hoef niet met allerlei losse kasten naast de TV te werken. Het enige wat nu in het zicht staat is de TV. De (Blu-ray) DVD speler en surround set staan achter een kastdeurtje, en hoeven niet per se aan als je bijvoorbeeld even naar het nieuws kijkt. Het is bovendien een genot om maar één afstandsbediening te hoeven gebruiken voor alle satelliet en TV functies, zoals het aan- en uitzetten, kanaalwisselen, volume, enz. (Beter als bij een universele afstandbediening.)

5. Ik heb dus door de ingebouwde harddisk geen video-of DVD recorder nodig, 160 Gb is ruim voldoende. Wanneer de schijf onverhoopt toch vol zou zijn worden automatisch oudere opnames gewist, individuele opnames kunnen tegen dat wissen beschermd worden door een beveiliging.

6. Verder heb ik uiteraard ook ingebouwde timeshift, bekend van de harddiskrecorders, maar ook dat zit dus gewoon al in de TV.

7. Er zijn twee CI-gleuven. Die kunnen totaal onafhankelijk van elkaar gebruikt worden, bijvoorbeeld voor een CanalDigitaal-kaart en een Digitenne kaart.

 

 

Uiteraard zijn er een paar minpuntjes.

1. Zappen gaat traag. Hij doet er gemiddeld ruim 3 seconden over voor het volgende kanaal in beeld is.

2. Wanneer de smartcard in gebruik is voor een opname kan er niet naar een ander kanaal gekeken worden. Hij decodeert dus altijd meteen bij het opnemen, en kan (nog) niet gecodeerd opnemen. Hiervoor is wel een softwarewijziging in de maak (de software wordt overigens geproduceerd door Loewe, terwijl andersom Loewe Sharp – LCD panels gebruikt). Wanneer die software klaar is zal deze ’s nachts automatisch de opname’s decoderen die overdag gecodeerd op de schijf gekomen zijn. Er kan tijdens de opname wel naar andere, niet gecodeerde kanalen gekeken worden, zoals bijvoorbeeld BVN, of via de DVB-T tuner.

3. Het scherm is wat dikker dan een scherm zonder sat-tuner en harddisk. Ter vergelijk: De Sharp XL2 serie is 95,8 mm dik, de LC-46HD1E is 123 mm dik.

 

Als leuke extra’s heeft de TV ook nog een USB aansluiting voor het bekijken van je digitale foto’s vanaf een USB stick, of vanaf een SD-card-reader. De afstandbediening heeft een universeelfunctie, en kan meerdere apparaten bedienen. Er zit ook een infoknop op, waarmee voor vrijwel iedere functie en menu-keuze een help- of uitlegtekst opgeroepen kan worden.

 

Het toestel heeft naast de gebruikelijke Scart-aansluitingen ook component-in, composiet-in, Video-S, coax-digitaal in en uit, en 2 HDMI aansluiting. Dat laatste lijkt wellicht weinig, maar er hoeft dus geen tuner of decoder te worden aangesloten, die zitten er allemaal al in.

 

Wanneer je dus overweegt een nieuwe LCD te kopen, én een nieuwe tuner, neem deze dan eens mee in je vergelijking!

 

T B

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ach, tot nu toe bestond zijn service uit het monteren en plaatsen van de TV, het aanleggen van nieuwe bekabeling naar de schotel, het plaatsen van een nieuwe schotel plus nieuwe LNB, waarvoor hij op zaterdagavond ruim een uur op het dak bezig was (in het donker, temperatuur net boven het vriespunt), en het aansluiten van de diverse apparatuur en het instellen daarvan. Al met al ruim drie uur werk. Kostte geen cent extra (alleen onderdelen betaald). Verder heeft hij al weer een paar uur besteed aan het beantwoorden van mijn vragen. Dat vind ik allemaal wel service.

 

Reparatie wordt inderdaad verzorgt door een Sharp-specialist, die komen daarvoor aan huis. 3 jaar garantie.

 

T B

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn te horen, dat er nog zulke bedrijven bestaan, want die grote jongens hebben bijna allemaal hun servicetechnici naar huis gestuurd .... want service kost tijd en geld en dan wordt de winst minder....

 

Wel jammer van deze tijd, dat iedere onbenul een bedrijf mag starten....kijk maar naar de legio internetwinkels.

 

Ik heb beroepshalve veel met die grote jongens te maken, omdat ze dus juist hun beloftes niet nakomen.

 

Een pluim dus voor jouw detailhandel

 

Snurker (Media research) cool

( Straks zijn meer behangers nodig om OLED schermen tegen de wand te plakken)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...
Gast René Weber

Heb je enig idee wanneer die softwareupdate uit gaat komen en waar en hoe die verkrijgbaar is (alleen door de servicemonteur te doen?). Op Sharp.com vind ik er in ieder geval niets over terug.

 

Ik had in mijn slimheid bedacht (en gekocht) dat als ik een twee Alphacrypt + smartcard zou plaatsen ik op kon nemen en kijken/zappen tegelijk maar dat ging dus helaas niet op. Ik was echt wat teleurgesteld dat je niet kan kijken en zappen tegelijk; dit kan wel met de satelliet volgens mij omdat daar wel 2 afzonderlijke (HD) tuners voor aanwezig zijn.

 

Overigens verder niets dan lof over deze TV. Echt een prima apparaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mijn dealer (die ook Loewe verkoopt) zou dat heel spoedig zijn. Maar pas nadat het bij de Loewe is ingevoerd. En bij de Loewe wacht hij er ook nog op.

 

In principe moet je zelf de software kunnen laden. Ik heb hier een keer een servicemonteur gehad, en gezien hoe zij (ja, het was een dame) de software heeft geladen. Er zitten twee software-pakketten in, één voor de tuner(s) en één voor de televisie. Ze laadde de software van haar laptop op een geheugenstick, plaatste die in de USB, en koos in het service-menu voor software-update. Zo simpel dus... Overigens heeft ze dus twee keer de software op de stick geladen, waarschijnlijk accepteert de TV maar één update tegelijk op de stick. Mijn dealer vertelde dat hij zelf even bij mij zal langs komen wanneer de nieuwe update er is, dus dat hoef ik niet zelf te doen.

 

Wel kun je tijdens het opnemen naar de FTA zenders kijken, dus eigenlijk was jouw test met twee smartcards heel logisch.

Jammer dat het niet lukt. Ik ga het ook eens proberen, ik heb twee verschillende cam's, een Aston 1.05 en een CanalDigital, misschien dat het op die manier wel gaat? Ik laat het wel weten, ga vanavond waarschijnlijk even testen.

 

En verder ben ik ook ik uiterst tevreden over het toestel, zeker nadat ik gelezen heb hoe men loopt te modderen met de Topfield 7700 modellen, de ontvanger die ik gekozen zou hebben als ik deze Sharp niet gekocht had. Ik blijf erbij dat een TV met ingebouwde Sat-tuner de meest optimale ontvangst heeft. Ik heb ook een Blueray speler, en draai mijn DVD's op af, maar de ontvangst van de Canal-digitaal programma's doet daar beslist niet voor onder!

 

T B

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteravond even geprobeerd met twee verschillende cam's maar ook dat werkt niet. Vandaag even contact gezocht met mijn dealer, en deze wist inderdaad te vertellen dat twee cam's met twee CD-kaarten geen werkende oplossing is.

 

Meteen gevraagd naar de nieuwe software. Loewe heeft nu de eerste toestellen uitgeleverd met de nieuwe software waarmee dus opgenomen kan worden en tegelijk gezapt. Deze schijnt echter nog niet geheel bugvrij te zijn. Als het in de Loewe goed voor elkaar is, dan komt de Sharp er meteen achteraan. Volgens de dealer komt het dus wel dichterbij, maar het is nog onduidelijk hoe lang het precies gaat duren. Maar het komt wél!

 

T B

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: HDvideo
Sharp updates voor europa vindt je het eerst op www.sharp.de (Duitsland heeft het hoofdkantoor voor EMEA)


Goede link, hartelijk dank, had al een tijdje gezocht maar ik had er nog niet aan gedacht om in Duitsland te kijken. Inderdaad hebben ze daar weer nieuwere update's, een site om in de gaten te houden. Ik heb daar ook een update voor mijn Sharp BluRay speler gevonden!

T B
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...