Jump to content


EutelsatW2


Guest

Recommended Posts

Ik heb sinds kort een nieuwe LNB (het niuewe model van Philips)Hiermee zijn ASTRA en HOTBIRD signaal veel sterker geworden maar EUTELW2 juist minder geworden. Heeft iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen?<BR>Tuner Strong 4375 met Tristar 1m schotel.<BR> frown.gif" border="0

Link to comment
Share on other sites


Gokje ... de LNB is minder gevoelig voor de band waarin de W2 uitzend, en gevoeliger voor de banden waarin Astra/Hotbird zitten?<P>Zou na te kijken zijn adhv frequentietabellen oid.

Link to comment
Share on other sites

waarschijnlijk je lnb niet helemaal goed gemonteerd. wat ik bedoel is dat als je feedhorn ietepietsie scheef zit ten opzichte van de oude situatie kan het best voorkomen dat je op 1 sat supersignaal hebt, en dat je op de andere net "out of focus" zit. waar je ook op moet letten is de brandpuntsafstand van je schotel. dit is de afstand van je schotel naar de voorkant van je lnb. houd deze zoveel mogelijk gelijk aan de oude situatie. kijk eens een paar satellieten verder, als het signaal hier nog beroerder wordt, kijk dan eens goed of je lnb wel goed is gemonteerd. ikzelf heb ook een flupsen lnb, met losse feedhorn, en het enige probleem wat ik ermee heb is dat het signaal rond de 11.5Ghz. minder sterk is dan laag, of erg hoog. op een spectrumanalyzer is dit erg goed te zien.<BR>peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link to comment
Share on other sites

Toch wel bedankt allemaal, ik denk dat het inderdaad te maken heeft met de brandpunt afstand.<BR>Ik vroeg mij af of er een tabel hiervoor is of hangt dit af van elke leverancier afzonderlijk?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.