Ga naar inhoud


DM8000 te duur, te laat.. HTPC-tje bouwen :)


tfh

Aanbevolen berichten


  • Reacties 130
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Interessant onderwerp

misschien nog een leuk gadget is een wii remote aan te sluiten zodat je het geheel daarmee kan bedienen.Ik heb het geprobeerd met MCE en dat werkt zeer handig icm groot scherm.wii werkt nl met bluetooth technologie.het enigste wat je erbij kunt kopen is een sensorbar die wireless is (10 euro) en het werkt al met een stukje software.ik weet niet of dit voor linux al beschikbaar is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

tfh,

 

Nu je enkele weken je machine in gebruik hebt, en nu inmiddels de DM8000 beschikbaar is, en ik ga er vanuit dat je de 8000 al ergens hebt mogen bewonderen, nu ben ik dus eigenlijk wel nieuwsgierig hoe je nu zelf in het hele verhaal staat.

 

Ben je tevreden met het eindresultaat, of denk je achteraf toch van had ik maar even gewacht?

Dreambox 8000HD, Xtrend et5000 & et9000, Qnap 209-II Pro 2Tb,Wavefrontier T 90,Stab HH120 Triax 78 cm, Triax 78 cm CDS Duo LNB

Member of the PLi team

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zal dat even beantwoorden wink

 

Vandaag komt tfh met zijn systeem mijn kant op. Mede omdat bepaalde zaken uit beginnen te vallen (software technisch gezien). In eerste instantie werkte zijn geluid naar behoren, vervolgens in één keer niet meer. Hetzelfde geld ook voor zijn remote en vervolgens zijn er andere onderdelen die niet meer naar behoren werkt. Langzaam vielen er dingen uit en dit terwijl er software technisch niks meer online te brengen viel. Een andere Linux LiveCD liet merken dat alles wel werkte en binnen Windows ook geen probleem frown

 

Dus ik ga hem van het weekend opnieuw inrichten met Ubuntu 8.04 (hij had 8.10 draaien). En vervolgens alles goed bijwerken qua firmware updates, etc.

 

Zelf heb ik gisteravond mijn HTPC opnieuw moeten inrichten. Mijn Ubuntu 8.10 upgrade was enkele weken terug mislukt. En bepaalde zaken werkte niet goed meer en hij was wat sluggish. Dus ik heb weer vrolijk 8.04 draaien en alles werkt weer zoals het zou moeten wink

 

Mvg,

 

Niels Wagenaar

Woonkamer : Xubuntu 8.04 met VDR 1.7.4 en WinTV NOVA-HD-S2 icm Reel Extension HD.

Slaapkamer : Een MediaMVP icm de vompserver v0.30 VDR plugin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeft hij/jullie updates voor het systeem gedraait?

 

Ik heb nl. gemerkt dat na bepaalde update(s) mijn VDR systeem ook opeens "helemaal" niet meer werkte. Gelukkig had ik een (G4L) image gemaakt en was na het restoren alles, op een paar kleine veranderingen na, zo goed als voor het probleem.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Henksat
tfh,

Nu je enkele weken je machine in gebruik hebt, en nu inmiddels de DM8000 beschikbaar is, en ik ga er vanuit dat je de 8000 al ergens hebt mogen bewonderen, nu ben ik dus eigenlijk wel nieuwsgierig hoe je nu zelf in het hele verhaal staat.

Ben je tevreden met het eindresultaat, of denk je achteraf toch van had ik maar even gewacht?


Nou,

je hebt het verhaal van Niels gelezen: Sinds een weekje oid waren er nogal wat problemen. Waarschijnlijk een Kernel update. Op dat punt is (X)Ubuntu net Windows -> Er komen nogal wat updates uit, welke zichzelf vrolijk installeren. Vermoedelijk heeft een van deze updates er voor gezorgd dat de sat-kaart drivers uitgeschakeld zijn en dat maakt TV-kijken wat lastig.

Heb ik gedacht: Had ik maar een DM8000 gekocht? Nee.. nog niet eigenlijk. Dit eigenlijk puur op gevoel, want ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het ding nog steeds niet live gezien heb. De meeste mensen in mijn vriendenkring zijn uitermate tevreden met hun kabel-aansluiting.

Dat is iets wat ik trouwens wel moet zeggen: In mijn HTPC heb ik natuurlijk zowel DVB-C als DVB-S(2) zitten... Als je dan C+NL naast kabel zet... oei... Dan legt C+NL het echt wel mijlenver af!

Maargoed, voor mijn gevoel qua DM8000 / HTPC -> Voor multimedia denk ik dat de HTPC het mijlenver wint, maar als het puur om TV kijken zou gaan, zou denk ik de DM8000 winnen. Hoewel ik de DM8000 niet werkend heb gezien, vergelijk ik het TV-kijk gedeelte even met de andere Dreamboxen en dat ziet er qua menusctructuur een stuk gelikter uit dan VDR. (VDR is een beetje back to the 80's qua uiterlijk). En je hebt het voordeel dat om de DM8000 CCcam gewoon lekker op snelheid zapt, waar ik nu 3 - 5 seconden moet wachten.

Wat is nu de tussenstand? Ik ben nog steeds blij met mijn HTPC (vooral uiterlijk & multimedia), aar tijdens het zappen mis ik de dreambox snelheid & interface wel... Ik hou het op 1 - 1 smile

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

NewCS zapt, volgens mij, hier duidelijk sneller in/met VDR dan met CCcam! De CS-server draait op de zelfde "server" met de zelde kaart/mastera/enz.!

 

Bij CCcam had ik idd. af en toe een wachttijd van ca. 3 en/tot soms uitvallers van 5 sec. Nu VDR (sc) direct met de NewCS server connect is het merkbaar minder wachten op beeld bij het zappen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zelf geen HTPC met VDR zelf draaien, maar die wel uitgebreid bij een kennis gezien.

De bevindingen daar zijn ongeveer gelijk aan die van TFH, maar hij heeft wel nog een DM800 naast de HTPC staan om gewoon TV mee te kijken, want zijn vrouw vind die HTPC maar niets.

Je kan wel heel simpel zeggen dat de HTPC op mediagebied krachtiger is, maar dat is ook geen vergelijking.

Er staat wel een systeem met full OS en diverse software te draaien met minimaal 1GB RAM en een hele dikke CPU die op satelliet gebied duidelijk minder presteerd dan de gemiddelde satellietontvanger.

De DM8000 die ik nu zelf een paar weken heb, speelt de voor mij voornaamste formaten prima af.

DVD-ISO en VOB (zowel via het netwerk als via ingebouwde DVD-RW), MKV, DIVX en XVID. Verder uiteraard wav, MP3 (ook VBR).

Ik verwacht dat het aantal verschillende afspeelbare (video) formaten nog wel zal groeien. Het is immers pas de eerste software versie.

Daarmee is de DM8000 voor mij een veel praktischere oplossing. Zapt heel snel, gemakkelijke en overzichtelijke zenderlijsten die ik zelf niet hoef, maar wel eenvoudig kan aanpassen en bovenal formidabel beeld, geen fan's, uitstekend display, MHW EPG, HiFi formaat (beduidend kleiner dan een HTPC) etc. etc.

Ik denk dat voor mij de juiste keuze toch wel de DM8000 is geweest.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben wezen experimenteren met XBMC op mijn laptop. Nou is dit lang geen krachtige HTPC, maar dat XBMC ziet er zeer gelikt uit.

Na al het lezen over VDR lijkt me dat ook niet op kunnen tegen de zapsnelheid, zenderlijstgemak, etc... van de dreambox. Wat me wel een heel mooie oplossing lijkt is om het te combineren. Ik heb in XBMC een locatie toegevoegd: tuxbox://root:dreambox@ip_dm7000:80, en xbmc begint meteen de zenderlijsten binnen te halen. Vervolgens klik je gewoon op een zender en wordt gestreamed. Nou zit hier nog wat buffertijd tussen, ik weet niet of dat door mijn trage laptopje komt, maar dat is een nadeel. Misschien zijn er techneuten die hier een gemakkelijke plugin voor de XBMC kunnen maken maken. Ondertussen heb ik al een krachtige HTPC besteld waarmee ik verder ga experimenteren.

post-23294-1318260068,0569_thumb.jpg

DM8000SSSC | Popcorn Hour C-200 | Synology DS1512+ | Visiosat BigSat: 28-23-19-13-9-5-1w-5w | Panasonic TH-46PZ85

Control4 Home Automation

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...