Jump to content

multifeed Thor + astra2 + een paar er tussen in


naitsirhc
 Share

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik ben weer verslingerd geraakt aan het sateliet gebeuren en wil nu een opstelling maken, om een aantal satelieten te ontvangen...

Ik wil graag thor (1w, meen ik), astra1 (19,2e), astra3? (23,5e) en astra 2 (28,2e)ontvangen. Ik heb een motor gehad, maar dit beviel niet (2tv's) + de snelheid van het schakelen met een multiswitchvind ik prettig.

Ik weet dat ik een 16/x multiswitch nodig ben, maar ben benieuwd of er ook een multifeed houder voor een triax is, waarmee ik mijn plannen kan realiseren....

 

Wie o wie heeft de oplossing??

Und TschjuB

Link to post
Share on other sites


Een 16/x multiswitch voor 2 TV's? Waar is dat voor nodig? Neem gewoon twin lnb's en 2 x 4/1 diseqc switches.

Of jouw gewenste satellieten met de multi lnb houder van triax haalbaar is weet ik niet maar met deze houder zijn in elk geval Hotbird + de 3 Astra's wel mogelijk, en met gewone lnb's (dus geen alps met smalle halzen nodig).

Gerdy

Link to post
Share on other sites

Allereerst bedankt voor je antwoord.

 

Ik wil graag een 16/x multiswitch omdat ik in de toekomst nog meer tv's wil aansluiten ( zijn nu nog met zijn 2 beiden :D).

De hotbird vind ik niet vreselijk interessant, dus ik wil graag thor er bij...die wil ik graag... Misschien wordt het dan homebrew.... frown

Und TschjuB

Link to post
Share on other sites

Hallo,

 

Je geeft aan Triax met multifeed, dan kun je toch zoals de vorige schrijver aangeeft werken met twinLNBS voor vaste opstelling te weten astra1/2/3 + diseqc switch 4/1 2 keer heb je nog 1 aansluiting over en daar kun je een andere sat naar jouw keuze aansluiten (geen hotbird wil je ?)kwestie van uitproberen dat is sathobby.

 

En indien je dat wil apart nog een draaibare opstelling om andere voor jouw interessante sats aan te peilen, of als je geen draaibaar wilt is de Wavefrontier 90 of 55 misschien een optie dan kun je met een schotel volstaan.

 

Kortom mogelijkheden genoeg, succes!

 

Mvg Wiljo

Link to post
Share on other sites

Origineel bericht van: aaannk
Hallo,

Je geeft aan Triax met multifeed, dan kun je toch zoals de vorige schrijver aangeeft werken met twinLNBS voor vaste opstelling te weten astra1/2/3 + diseqc switch 4/1 2 keer heb je nog 1 aansluiting over en daar kun je een andere sat naar jouw keuze aansluiten
Mvg Wiljo


Is het niet zo, dat ik bij deze opstelling slechts 2 TV's kan aansluiten?

Und TschjuB

Link to post
Share on other sites

Ja twee keer tv met twee satreceivers of een keer een satreceiver een z.g. twintuner met twee ontvangers in 1 satreceiver.

Als jou satreceiver een z.g. doorlusmogelijkheid heeft? kun je ook een coaxkabel van de ene satreceiver naar de andere satreceiver aansluiten, heeft nadelen, de doorgeluste satreceiver is afhankelijk van waar je beneden naar kijkt etc.

Ook kun je nog overwegen om met een z.g. video audiozender (draadlose verbinding binnenshuis) te gebruiken welke je met een scartkabel rechtstreeks op de hoofdsatreceiver aansluit, dan kun je een extra kijkplek creëren.

 

Succes Mvg Wiljo

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.